Gelecek kaygısı beynimi kemiriyor

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
27
Gelecek kaygısı beynimi kemiriyor,anksiyetem azıyor.Ağlama isteği geliyor.Kendimi düşüncelerden alamıyorum.İlaç kullanıyorum ama daha farklı bir şeylere ihtiyacım var,kafamı meşgul etmem gerekiyor.
Üniversiteler tatile girdi sınavlar bitti.Ders yok.Evde boş oturuyorum.Sürekli kendimi dinliyorum.Şu an yaşadığım şehir küçük ve ölü bir şehir,yapacak aktivite falan yok.Arkadaşlarım da başka şehirlere dağılmış durumdalar.
Alanımla ilgili kendimi geliştirecek bir şeyler yapmak istiyorum.Hukuk okuyorum.Sizce bu süreci nasıl değerlendirmeliyim ? İngilizcemi geliştirmek için National Geographic ve BBC okuyorum.Tedx Talks dinliyorum.Yabancı arkadaşlarımla konuşuyorum.
Başka ne yapmalıyım sizce bir insan kendini alanında nasıl geliştirir ? Gelecek kaygısından nasıl kurtulunur ? Bu konuyu niye açtım bilmiyorum ama illaki çalışan okuyan ve bir yerlere gelen insanlar vardır.Belki biraz öneri verirler.
Saçma gelmez umarım ama ileride ben de istediğim kıyafeti almak,gerekli gıdaları alabilmek,kendimi idare edebilmek istiyorum.
Bunlar için ne yapılmalı ? Ve dediğim gibi pandemi dönemi ve muhtemelen online olacak olan (en azından benim bölümüm için) eğitim süreci değerlendirilebilir mi ?
Birinci sınıfım bu arada,alanıma çok hakim değilim.Yeni yeni giriyorum işin içine ve bu yılın dersleri çok ağır değil.İlerleyen yıllarda daha da zorlaşacak.

Gelecek kaygısı beynimi kemiriyor,anksiyetem azıyor.Ağlama isteği geliyor.Kendimi düşüncelerden alamıyorum.İlaç kullanıyorum ama daha farklı bir şeylere ihtiyacım var,kafamı meşgul etmem gerekiyor.
Üniversiteler tatile girdi sınavlar bitti.Ders yok.Evde boş oturuyorum.Sürekli kendimi dinliyorum.Şu an yaşadığım şehir küçük ve ölü bir şehir,yapacak aktivite falan yok.Arkadaşlarım da başka şehirlere dağılmış durumdalar.
Alanımla ilgili kendimi geliştirecek bir şeyler yapmak istiyorum.Hukuk okuyorum.Sizce bu süreci nasıl değerlendirmeliyim ? İngilizcemi geliştirmek için National Geographic ve BBC okuyorum.Tedx Talks dinliyorum.Yabancı arkadaşlarımla konuşuyorum.
Başka ne yapmalıyım sizce bir insan kendini alanında nasıl geliştirir ? Gelecek kaygısından nasıl kurtulunur ? Bu konuyu niye açtım bilmiyorum ama illaki çalışan okuyan ve bir yerlere gelen insanlar vardır.Belki biraz öneri verirler.
Saçma gelmez umarım ama ileride ben de istediğim kıyafeti almak,gerekli gıdaları alabilmek,kendimi idare edebilmek istiyorum.
Bunlar için ne yapılmalı ? Ve dediğim gibi pandemi dönemi ve muhtemelen online olacak olan (en azından benim bölümüm için) eğitim süreci değerlendirilebilir mi ?
Birinci sınıfım bu arada,alanıma çok hakim değilim.Yeni yeni giriyorum işin içine ve bu yılın dersleri çok ağır değil.İlerleyen yıllarda daha da zorlaşacak.
Beyninizi bilemem ama gelecek kaygısı karaciğer yağlanması ve böbrek sorunlarını tetikler...

kendinizi gelistirmek icin yapilacak cok sey var da keyif alarak yapmak hedef olmali,
bence yabanci dil icin gayet guzel seyler yapiyorsunuz, zaten yabaci birileri ile konusma firsati varsa bundan guzel calisma olamaz.

gelecek kaygisi icin de biraz fazla sey mi istiyorsunuz acaba,
yani elbette insan basarili olmak ister de,
olmazsa da en kotu bugunumuz gibi oluruz degil mi, yani eger ki cok buyuk riskler alip evi arabayi sarlatanlara kaptirmiyorsak.

nereden basladigin onemli bence,
ben universite 1. sinifta bes parasiz bir insandim yetiskin oldugumda.
en kotu o gunum kadar parasiz olabilirim yani kisacasi, e o zaman da yasamisim bakin hayatta kalmisim.
Suan evim arabam var, bir gun kaybedebilirim, donecegim yer o bes parasiz halim olur, o da pek kotu degildi ya sanki.

evet cok pembe gozluklerle bakmayalim hayata ama bu kadar da korkmayalim bence.

Elinizde fırsatınız mevcut aslında tutunacagınız dal ingilizce. İnternetten bir çok kanal mevcut yabancılara ulasın sık sık ıletısım halınde olun. Geliştirin dilinizi. İngilizce dilde yazabileceğiniz blogspot açın. Yazın arastırın belırlı bır temanız olsun. Hem dılınız gelısır hem onay alırsanız gelecegınıze yonelık yatırım sayfanız olur.

Agir ilac vermis size olabilir mi ilk basta bende öyleydim agir ilaclar verildi sonra tekrar gittim psiyatriye baska ilaclar verildi simdi beynim okadar cok rahat ki anlatamam ilac tavsiyesi verebilirim ancak bunu doktorunuzla konusmaniz gerekiyor burda yazamam ilacin adlari biri Antidepresan ilac digeri de uyku ilaci ama suan uyku ilaci almiyorum uyuyamadigim zaman almak gerekiyor digeri ise 6 ay kullandiktan sonra birakiyorsun ben esimden ayrildigim icin cok kötü bi haldeyim en dipteydim bu ilacla ayakta kalabiliyorum ölü gibi gözlerim vardi simdi o halden eser kalmadi beynim beni yormuyor bendede gelecek kaygisi vardi o sorun ortadan kalkti diyebilirim kafam rahatlikla ders falan calisabiliyorum

1. sınıf en zor sınıftır (ya sa sınıftı)

Sen roma öğren gerisi boş diyeceğim de roma yı bile kırptılar

😀😀

(Roma hukuku kitapları konsolosluk önünde yakılan hocanın öğrenciyim ben )🤣🤣🤣🤣

😅 Hayatının güzel yıllarındasın. Ben avukatım. Şimdi geriye dönüp baktığımda pişman olduğum şeyler arasında yabancı dilimi geliştirmemek var. Sen zaten bu konuda çalışmalar yapıyormuşsun çok güzel. Bunun dışında derslerini güzelce öğrenip sınıfı geçmen yeterli bence. 3 veya 4. Sınıf civarı yaz tatillerinde bir avukatlık bürosunda ortamı görmek, adliyeye, mesleğe hakim olmak adına çalışabilirsin. Çünkü okulda öğrenilenle meslek hayatı çok çok farklı. Bunun dışında vaktin de varken bol bol kitap oku bence. Gelecek için karamsar olman normal bu şartlar altında, ama hakimlik avukatlık vs düşünüyorsan okurken ( en azından daha birinci sınıfken) bunlar adına yapabileceğin bir şey yok bence.

Kendini donanımlı hâle getirmek için baya birşey yapıyorsun zaten.
Aynı gayreti sağlığın için de gösterdin mi oldu bu iş.
Yani anksiyete doğru ilaçla yola girecek bi rahatsızlık.
Önce onu hallet.

Üst sınıfın derslerine çalışabilirsin. Ama bence en güzeli, eğer şu anda çalışıyorlarsa, bir avukatlık bürosuna asistan, sekreter kadrosundan filan girmen. Kısa bir süre için bile olsa, okulda göreceğin şeyler bir anlam kazanacaktır. Gerçek hayatta nasıl işliyor, seni neler bekliyor öğrenmiş olursun. Acemiliğini atarsın. Özellikle ihtiyaç yoksa, ben hiç parasına bile bakmazdım kazandığım tecrübenin yanında. Hem de meşgul olacağın için, kaygılanmaya zamanın da olmaz.

1. sınıf en zor sınıftır (ya sa sınıftı)

Sen roma öğren gerisi boş diyeceğim de roma yı bile kırptılar

😀😀

(Roma hukuku kitapları konsolosluk önünde yakılan hocanın öğrenciyim ben )🤣🤣🤣🤣
😂😂😂 Romayla hiç aram yok.Hep karıştırırım Latince terimleri.Bi iktisat bi roma zaten sevmediğim.Diğerlerinin hepsi iyi.

Üst sınıfın derslerine çalışabilirsin. Ama bence en güzeli, eğer şu anda çalışıyorlarsa, bir avukatlık bürosuna asistan, sekreter kadrosundan filan girmen. Kısa bir süre için bile olsa, okulda göreceğin şeyler bir anlam kazanacaktır. Gerçek hayatta nasıl işliyor, seni neler bekliyor öğrenmiş olursun. Acemiliğini atarsın. Özellikle ihtiyaç yoksa, ben hiç parasına bile bakmazdım kazandığım tecrübenin yanında. Hem de meşgul olacağın için, kaygılanmaya zamanın da olmaz.
Ya aslında çok güzel olur ama burada hiç iş yok iş arayan bile bulamıyor,beni alacaklarını hiç sanmam.Bedava bile olsa sanmıyorum.Benim bölümüm için iş yok yani.
Üst sınıfın derslerine çalışabilirim evet.İnternette bazı kitapların PDF’i var okuyup not çıkarabilirim.Belki bu yıl finaller için bile işe yarar.

Kendini donanımlı hâle getirmek için baya birşey yapıyorsun zaten.
Aynı gayreti sağlığın için de gösterdin mi oldu bu iş.
Yani anksiyete doğru ilaçla yola girecek bi rahatsızlık.
Önce onu hallet.
Ya bana ilaç verildi de sadece uyutuyor başka hiçbir şey yaptırmıyor.

😅 Hayatının güzel yıllarındasın. Ben avukatım. Şimdi geriye dönüp baktığımda pişman olduğum şeyler arasında yabancı dilimi geliştirmemek var. Sen zaten bu konuda çalışmalar yapıyormuşsun çok güzel. Bunun dışında derslerini güzelce öğrenip sınıfı geçmen yeterli bence. 3 veya 4. Sınıf civarı yaz tatillerinde bir avukatlık bürosunda ortamı görmek, adliyeye, mesleğe hakim olmak adına çalışabilirsin. Çünkü okulda öğrenilenle meslek hayatı çok çok farklı. Bunun dışında vaktin de varken bol bol kitap oku bence. Gelecek için karamsar olman normal bu şartlar altında, ama hakimlik avukatlık vs düşünüyorsan okurken ( en azından daha birinci sınıfken) bunlar adına yapabileceğin bir şey yok bence.
Hakimlik savcılık düşünmüyorum o meslekler çok saygın olsa da zorlukları daha ağır basıyor.
Teşekkür ederim şimdilik daha erken ve bu yaşadığım yerde pek büro falan yok zaten ama ilerleyen yıllarda okuduğum şehirde bir şeyler düşünebilirim.Para vermeseler de olur.

Agir ilac vermis size olabilir mi ilk basta bende öyleydim agir ilaclar verildi sonra tekrar gittim psiyatriye baska ilaclar verildi simdi beynim okadar cok rahat ki anlatamam ilac tavsiyesi verebilirim ancak bunu doktorunuzla konusmaniz gerekiyor burda yazamam ilacin adlari biri Antidepresan ilac digeri de uyku ilaci ama suan uyku ilaci almiyorum uyuyamadigim zaman almak gerekiyor digeri ise 6 ay kullandiktan sonra birakiyorsun ben esimden ayrildigim icin cok kötü bi haldeyim en dipteydim bu ilacla ayakta kalabiliyorum ölü gibi gözlerim vardi simdi o halden eser kalmadi beynim beni yormuyor bendede gelecek kaygisi vardi o sorun ortadan kalkti diyebilirim kafam rahatlikla ders falan calisabiliyorum
Ağır ilaç değil aslında en hafif ilacı verdiğini söyledi ama günde 14 saat uyutuyor,uyandıktan sonra bir de ayakta uyutuyor.Gün boyu hep gözlerim gidiyor.Bir de çok fazla acıktırıyor,zaten kiloları yeni verdim bir daha almak istemiyorum.

Elinizde fırsatınız mevcut aslında tutunacagınız dal ingilizce. İnternetten bir çok kanal mevcut yabancılara ulasın sık sık ıletısım halınde olun. Geliştirin dilinizi. İngilizce dilde yazabileceğiniz blogspot açın. Yazın arastırın belırlı bır temanız olsun. Hem dılınız gelısır hem onay alırsanız gelecegınıze yonelık yatırım sayfanız olur.
Evet İngilizce için İnternette her şey var hem de ücretsiz.Ama şu Blogspot olayını pek anlamadım ? Orada ne yapacağım ve kimden ne onayı alacağım ? Teşekkürler bu arada.

Haklısın gerçekten bende son sınıfım bugün adliyedeydim anksiyetem tuttu her köşe başında 20 avukat duruyor herkes fellik fellik staj yapacak büro arıyor , İngilizce ye başlamayı düşünüyorum ben

İngilizceye nerden çalışabilirim
Ben yukarıda yazdıklarımı uyguluyorum bence İngilizce şeyler okumak yararlı ama belli bir seviyede olmak gerekiyor B1-B2 gibi.Eğer başlangıç seviyesindeyseniz Youtube’da illaki öğretici videolar vardır veya telefonunuza indireceğiniz bazı dil öğrenme uygulamaları belli bir seviyeye getirebilir.
Orta seviyeyseniz benim gibi,o zaman dediğim gibi İngilizce yazılar okumak yabancı Youtuberları izlemek işe yarayabilir.
Ben böyle böyle ilerliyorum.

X