bu konu daha cok velinin ve hassas kisilerin gormesi icin baska bir yere tasinmali bence.
zaten ogretmenler bunlardan haberdar ve su an biz bir seyler yapabilecegiz ama en onemlisi velilere ulasmasi
Branş öğretmeni olarak sonuna kadar destekliyorum.
Yalnız burada sınıf öğretmenlerinin çok fazla suçu yok
onlarda norm fazlası ( nasıl norm fazlası oldukları ayrı bir konu)
oradan oraya sürüklenip duruyorlar yerleri belli değil bir de bu açıdan düşünün
Elbetteki asıl olan hak sahiplerinindir.
Destek sonuna kadar.
evet ehlimanacım, sınıf öğretmenleri norm fazlası olunca işsiz kalma korkusuyla veya başka bi sebepten (mesela ben burda bi konu görmüştüm arkadaş eş durumundan tayin istemiş, şart olarak da x bölümüne geçerse eşinin yanına gönderecekleri söylenmiş, ve yeni doğmuş çocuğu vardı, gitmesi gerekiyodu, şartlar zorunlu tutmuştu, hatta burda sormuştu geçeyim mi geçmiyeyim mi diye) başka bölüme geçiyo ve yapıcak başka bişey yok gözüyle bakıyobence biraz da suç var neden mi?
eğitimini almadığın bir branşta eğitim vermek için gidiyorsun.
yani eğitimdeki kaliteyi düşürüyorsun.
insanlar şikayet etse aslında bazı şeyler hallolacak.
zamanında sınıf öğretmeni olarak alındım beni sınıf öğretmeni kadrosuna ver demeleri lazım.
herkes memnun gibi oluyor ve olan atanamayan asıl branş sahibi öğretmenlere oluyor.
zihinsel engelliler/özel eğitim öğretmenliğine kaydırılan sınıfçılar vardı mesela veliler anlatıyordu tüm gün sırada oturtmak için çabalıyorlarmış. çocuklar gerilemiş. gitmek istemeyenler falan olmuş.
ben o öğretmene de üzülüyorum. ona da eziyet gibidir bilmediği bir alan. o çocuklara da yazık.
eminim sınıfçılarda veya diğer branştakilerde kendi alanlarında görev yapan diğer branş öğretmenleriyle ilgili kaygılıdırlar. ama şikayet eden az. neden çünkü ben atandım ne yaparlarsa yapsınlar.
evet ehlimanacım, sınıf öğretmenleri norm fazlası olunca işsiz kalma korkusuyla veya başka bi sebepten (mesela ben burda bi konu görmüştüm arkadaş eş durumundan tayin istemiş, şart olarak da x bölümüne geçerse eşinin yanına gönderecekleri söylenmiş, ve yeni doğmuş çocuğu vardı, gitmesi gerekiyodu, şartlar zorunlu tutmuştu, hatta burda sormuştu geçeyim mi geçmiyeyim mi diye) başka bölüme geçiyo ve yapıcak başka bişey yok gözüyle bakıyo
halbuki yapıcak bişeyler var. sen sınıf öğretmenliğinden mezunsan ve sen o kadrodaysan sonuna kadar hakkını aramalısın
ama bunu yapmak zor geliyo ya da yapsa da bi işe yaramıyo, başka branşa geçmek cazip geliyo vs.
sesimizi duyurmamız lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?