• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğin öğretmeninin size söyleyecekleri var!

pambik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
65
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, ben bir Fen ve Teknoloji öğretmeniyim.
Eminim forumda benim gibi KPSS'ye hazırlanan yüzlerce branş öğretmeni arkadaşım var.

Hepimizi ilgilendiren bir sorundan bahsetmek için geldim, hakkımızı savunmak için sizden destek istiyorum.

Ve gündemdeki alan değişikliği konusuna sessiz kalmamamız gerektiğini düşünüyorum. Neden mi ? 2012 yılında yapılan 3.400 sınıf öğretmeninin hiçbir alan bilgisi olmadığı halde bizim 4 yılımız verdiğimiz bölüme geçmesi.

Eminim sınıf öğretmenliği dışındaki tüm branşlar bu durumdan rahatsızdır.Neden mi ? Önce sizlerle matematiksel verileri paylaşmak istiyorum.
Yıl 2012 sınıf öğretmenliğinden diğer branşlara geçenlerin sayıları şöyle ;

5.120 Rehberlik
4.270 Beden Eğitimi
4.219 İlk. Matematik
4.037 Türkçe
3.500 Okul Öncesi
3.400 Fen Bilgisi
3.330 Müzik
3.200 İngilizce
2.941 Teknoloji Tasarım
2.728 Sosyal Bilgiler
1.460 Türk Dili ve Edb.
1.000 Matematik
760 Zihin Engelliler
580 Tarih

Sizce de bu rakamlar korkutucu değil mi ? Bu alanlardaki öğretmenlerimiz yıllarca alan eğitimi alıyor ve atanması gereken 3.400
Fen ve Teknoloji öğretmeni sırf sınıf öğretmenlerinin bulundukları yerden tayin edilmemeleri için kılıfına uydurulduğu bir atama
yüzünden atanamadı.

Artık sesimizi duyurmamız için birlik olmamız gerekiyor diye düşünüyorum ve öğrencilerimizin VELİLERİNİ de öğretmenlere destek olmaları için yardıma çağırıyorum.

Çocuğunuzun geleceği için, öğretmenlerinize sahip çıkın! Çocuğunuzun alanında eğitim almayan bir öğretmen tarafından
eğitildiğini düşünün, hemde alanında binlerce branş öğretmeni atama beklerken. Sizce de korkunç değil mi?

ALO 147, şikayetlerimizi dile getirmemiz için biçilmiş kaftan. Arayın ve alan değişikliğine karşı olduğunuzu duyurun. Çocuklarınızın alanında uzman öğretmenlerden ders almasını istediğinizi belirtin.

Biz öğretmenlerin sizin desteğinize ihtiyacı var, ne olur Öğretmenlerin sesini duyurmak için şikayetlerimizi dile getirmek için bize destek olun. Yanlışlara beraber dur diyelim. ÖĞRETMENLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!

ben bi sınıf öğretmeni olarak seve seve destek olurum
çünkü ben ''emek verenin kazanmasından'' yanayım
biz başka branşlara geçerek atanıyoruz diye sevinmiyorum, sizin hakkınız yeniyo diye üzülüyorum

Sınıf öğretmeni iken branşlara geçenlere hakkımı helal etmiyorum. Bu kadar emek veren insan varken sırf atanayım da ne olursa olsun niyetiyle iş yapan öğretmen(!)lere yazıklar olsun. Onca insanın hakkını nasıl ödeyecekler? O parayı her aldıklarında hiç mi sızlamıyor vicdanları?
Devlet böyle ilegal bir yol açmış diye faydalananlar Allah'a havale.

bende seve seve destek veririm.
beni bransim okul oncesi ben staj yaparken sorumlu ogretmnim hemsire idi.
zamaninda gecmis .
ses cikarilmazsa bunlar yine olur.

bu konu daha cok velinin ve hassas kisilerin gormesi icin baska bir yere tasinmali bence.
zaten ogretmenler bunlardan haberdar ve su an biz bir seyler yapabilecegiz ama en onemlisi velilere ulasmasi

bu konu daha cok velinin ve hassas kisilerin gormesi icin baska bir yere tasinmali bence.
zaten ogretmenler bunlardan haberdar ve su an biz bir seyler yapabilecegiz ama en onemlisi velilere ulasmasi

Ben bu konuyu nereye açacağımı bilemedim, forumu pek aktif kullanmadığımdan. Yetkili arkadaşlar görüyorsa bunu
fazla kişinin okuduğu uygun bir bölüme taşıyabilirler mi acaba rica etsem?

Branş öğretmeni olarak sonuna kadar destekliyorum.
Yalnız burada sınıf öğretmenlerinin çok fazla suçu yok
onlarda norm fazlası ( nasıl norm fazlası oldukları ayrı bir konu)
oradan oraya sürüklenip duruyorlar yerleri belli değil bir de bu açıdan düşünün
Elbetteki asıl olan hak sahiplerinindir.
Destek sonuna kadar.

Branş öğretmeni olarak sonuna kadar destekliyorum.
Yalnız burada sınıf öğretmenlerinin çok fazla suçu yok
onlarda norm fazlası ( nasıl norm fazlası oldukları ayrı bir konu)
oradan oraya sürüklenip duruyorlar yerleri belli değil bir de bu açıdan düşünün
Elbetteki asıl olan hak sahiplerinindir.
Destek sonuna kadar.

bence biraz da suç var neden mi?
eğitimini almadığın bir branşta eğitim vermek için gidiyorsun.
yani eğitimdeki kaliteyi düşürüyorsun.
insanlar şikayet etse aslında bazı şeyler hallolacak.
zamanında sınıf öğretmeni olarak alındım beni sınıf öğretmeni kadrosuna ver demeleri lazım.
herkes memnun gibi oluyor ve olan atanamayan asıl branş sahibi öğretmenlere oluyor.

zihinsel engelliler/özel eğitim öğretmenliğine kaydırılan sınıfçılar vardı mesela veliler anlatıyordu tüm gün sırada oturtmak için çabalıyorlarmış. çocuklar gerilemiş. gitmek istemeyenler falan olmuş.
ben o öğretmene de üzülüyorum. ona da eziyet gibidir bilmediği bir alan. o çocuklara da yazık.

eminim sınıfçılarda veya diğer branştakilerde kendi alanlarında görev yapan diğer branş öğretmenleriyle ilgili kaygılıdırlar. ama şikayet eden az. neden çünkü ben atandım ne yaparlarsa yapsınlar.

Son düzenleme:
bence biraz da suç var neden mi?
eğitimini almadığın bir branşta eğitim vermek için gidiyorsun.
yani eğitimdeki kaliteyi düşürüyorsun.
insanlar şikayet etse aslında bazı şeyler hallolacak.
zamanında sınıf öğretmeni olarak alındım beni sınıf öğretmeni kadrosuna ver demeleri lazım.
herkes memnun gibi oluyor ve olan atanamayan asıl branş sahibi öğretmenlere oluyor.

zihinsel engelliler/özel eğitim öğretmenliğine kaydırılan sınıfçılar vardı mesela veliler anlatıyordu tüm gün sırada oturtmak için çabalıyorlarmış. çocuklar gerilemiş. gitmek istemeyenler falan olmuş.
ben o öğretmene de üzülüyorum. ona da eziyet gibidir bilmediği bir alan. o çocuklara da yazık.

eminim sınıfçılarda veya diğer branştakilerde kendi alanlarında görev yapan diğer branş öğretmenleriyle ilgili kaygılıdırlar. ama şikayet eden az. neden çünkü ben atandım ne yaparlarsa yapsınlar.
evet ehlimanacım, sınıf öğretmenleri norm fazlası olunca işsiz kalma korkusuyla veya başka bi sebepten (mesela ben burda bi konu görmüştüm arkadaş eş durumundan tayin istemiş, şart olarak da x bölümüne geçerse eşinin yanına gönderecekleri söylenmiş, ve yeni doğmuş çocuğu vardı, gitmesi gerekiyodu, şartlar zorunlu tutmuştu, hatta burda sormuştu geçeyim mi geçmiyeyim mi diye) başka bölüme geçiyo ve yapıcak başka bişey yok gözüyle bakıyo
halbuki yapıcak bişeyler var. sen sınıf öğretmenliğinden mezunsan ve sen o kadrodaysan sonuna kadar hakkını aramalısın
ama bunu yapmak zor geliyo ya da yapsa da bi işe yaramıyo, başka branşa geçmek cazip geliyo vs.
sesimizi duyurmamız lazım

evet ehlimanacım, sınıf öğretmenleri norm fazlası olunca işsiz kalma korkusuyla veya başka bi sebepten (mesela ben burda bi konu görmüştüm arkadaş eş durumundan tayin istemiş, şart olarak da x bölümüne geçerse eşinin yanına gönderecekleri söylenmiş, ve yeni doğmuş çocuğu vardı, gitmesi gerekiyodu, şartlar zorunlu tutmuştu, hatta burda sormuştu geçeyim mi geçmiyeyim mi diye) başka bölüme geçiyo ve yapıcak başka bişey yok gözüyle bakıyo
halbuki yapıcak bişeyler var. sen sınıf öğretmenliğinden mezunsan ve sen o kadrodaysan sonuna kadar hakkını aramalısın
ama bunu yapmak zor geliyo ya da yapsa da bi işe yaramıyo, başka branşa geçmek cazip geliyo vs.
sesimizi duyurmamız lazım

İşsiz kalma korkusu pek olmaz sonuçta atandıysa bir şekilde devam edecek ama insanlar bir şekilde ya eş durumundan ya da farklı sebeplerden bazı illerde yığılmış durumdalar. Nasıl eriteceksiniz? Ha sınıf açılsın bence de 50 kişilik sınıflar yerine 20-25 kişilik olsun bir kısmını eritirsiniz diğerleri? bana soracak olursanız ben de %100 alan öğretmeninden tarafım ama insanlar eşlerinden çocuklarından ayrılmak istemiyor ki bu da çok doğal. Hem eşinize hem işinize hem çocuğunuza hem ruhunuza hem alışkanlıklarınıza kısacası her şey herkes için maalesef ayarlanamıyor. Tepeden yanlışlıklar yok mu var. Adam norm açıyor bu sene öğretmen geliyor seneye normu düşüyor ve olan önceden gelmiş de olsa puanı düşük olana oluyor. Keyfi uygulamalar çok fazla. Ben müdür yardımcısıyım şu anda idarecilerin gelişigüzel iş bilmez tavırları yüzünden her gün birine çatıyorum. En önemli sorunumuz zaten işin ehline verilmemesi. Teknoloji tasarım bölümü öğretmenleri çok fazla ekders alamıyorlar da ama ha bire atamaları yapılıyor din kültürü öğretmenleri hep norm fazlalarıydı şimdi mumla aranır oldular. Üniversite kontenjanlarının da bu kadar yüksek tutulması artı.

söylediğinizde haklı olsanızda yapacak bir şey yok.

misal; senelerdir "ücretli öğretmen" adı altında öğretmenlik yapan önlisans mezunlarına bile ses çıkarılmıyorken buna kimse ses çıkarmaz.

bu forumda bile ücretli öğretmenlik meraklısı o kadar çok insan var ki (konularda görebilirsiniz ) !
:47: çünkü öğretmenlik kolay meslek, herkes yapabilir, "ne yapıyorsunuz ki gün boyunca yatarak para kazanıyorsunuz" bla bla bla...
atanamamanızın en büyük sebebi bence bu ücretli öğretmenlik olayıdır. bence bunun üstüne yoğunlaşın siz:51:

Back