Geleceğime umutsuz ve karamsar bakıyorum

denizkokusuu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
21
5
22
15 yaşındayım ve yaşıtlarıma oranla kötü bir çocukluğum var.Annemi kaybettim bir buçuk sene önce,bir ablam var bir de benden üç yaş küçük bir kardeşim.Allah'a şükür bana annemin eksikliğini hissettirmeyecek kadar sevgi ve ilgi veren bir babam var.Ama kimse kimsenin yerini tutmaz bunu da biliyorum.Sorunum şu ki ben sürekli karamsarım artık geleceğim hakkında.Çocukluğumda yaşadığım zorluklar hep devam edecekmiş gibi hissediyorum.Mesela benim bir halam var o çok hevesli bir şekilde evlenmiş ama evlendiği adam gerçekten kötü bir insan evine gelmiyor başka yerlerde kalıyor iki erkek çocuğu var çocuklar çalışmıyorlar. Halama babam ve amcam yardım ediyor artık yoksa eve para getiren yok.Anlayacağınız çok zor bir evlilik hayatı var ve sanki ileride benim de böyle olacakmış gibi hissediyorum.

Dersler deseniz derslerim pek iyi değil.Yaşadığım mahallenin en iyi liselerinden birine gidiyorum ama dokuzuncu sınıfta çok boşladım sanırım yaşadıklarım da bunu tetikledi teşekkür aldım ama pek de iyi değil notlarım sadece sınav öncesi çalışıyorum.Koca bir yaz çalışmadım kitap okudum dizi izledim ama ders tekrarı yapmadım şimdi kafama dank ediyor iki hafta kala..Yani sanki ygs lys gibi sınavlarda da başarısız olacağım gibi hissediyorum.

Bir de akrabalarımdan yeteri kadar ilgi göremiyorum tabiki de kimse otursun benimle yas tutsun falan demiyorum asla ama en azından biraz anlayışlı olamazlar mı?Bir kuzenim var o tek çocuk çok şımarık yetişmiştir işte annemin vefatından iki ay sonra kardeşime yüksek sesle bağırdı pislik dedi(onların evindeydik kız kardeşim pastel boyayla duvarı karalamış benim haberim yoktu ben de kızdım tabiki ama o hakaret etti resmen kardeşime ) ben de onu uyardım bahsettiğim kuzenim benden iki yaş küçük ve erkek.Her neyse beni hemen sosyal medyadan takipten çıkarmış normalde de yüzüme bakmıyor ablamla falan konuşur benimle hiç.Ve resmen bir yıl geçti ama sadece merhaba merhaba bir iletişimimiz var.Takmayayım diyorum ama hassas bir yapım var ben de takıyorum işte ister istemez.

Evlerimiz de çok yakın dip dibe oturuyoruz resmen hele bazı günler o sevmediğim kuzenimle aynı masaya oturuyoruz dayanamıyorum artık.Çok patavatsız ya ciddiyim ve gerçekten cahil dini konulara pek girmemeye çalışarak bir örnek vereyim geçen gün demiştim ki "Ben indirilmiş tüm dini kitapları okuyup araştırıyorum inancımı" o da geldi "Sen bu gidişle dinden çıkarsın yazık"dedi.Ne diyeceğim bilemedim çok patavatsız ben sustukça abartıyor cevap versem surat asıyor.

Kısaca benim sorunum artık geleceğime dair hiç umudum yok.Birini sevmekten korkuyorum,o da aniden gidebilir.Bazen diyorum ki ben başarılı olup başarımla geleceğimi inşaa edeyim,dimdik durarak beni daha da üzen çevreme başarımla cevap vereyim.Gaza geliyorum hevesleniyorum.Sonra da diyorum ki yalan dünya...Zaten bu gün varız yarın yokuz neyin başarısı?

Hastalık hastası oldum resmen.Bir önceki konumda da yazmıştım göğüslerime falan taktım sertlik var gibi hissediyorum.(Ailede kanser hastalığı yok annem de kanserden değil trafik kazasından vefat etti ama ben taktım kafama bir hastalık var gibi hissediyorum bayadır)Ha bir de benim okulda pek arkadaşım yoktur bir tane falan var en yakınım.Ama babamla ablam üzülmesin diye sanki çok arkadaşım varmış gibi yapıyorum hatta bazen yalandan onlarla telefonda konuşuyormuş gibi yapıyorum oysa yok yani kimi kandırıyorum?Biliyorum çok yanlış yapıyorum lütfen yargılamayın kötü bir şey demeyin ama sanırım yalnızlık psikolojisinden dolayı böyle oluyor.

Klinik psikologa gidiyorum düzenli olarak altı ay önce başladım yararını görüyorum iyi ki başlamışım.Ama bilmiyorum bazen diyorum ki ben çok güçlüyüm en büyük acılardan birini yaşadım hala ayaktayım ama sonra bir olay oluyor küçücük bir şey olmasına rağmen dünya üstüme üstüme geliyor gibi oluyor ben buna dayanamam diyorum.

Sanırım çok uzun yazdım kusura bakmayın içimi dökmek istedim herkese teşekkür ederim.

Ah yavrum kiyamam ne yap et okulunu bitir ,kimseye muhtaç olma ,kendi ayakları üstünde durursan daha kolay mucadele edersin

Herşey zamanla geçiyor merak etme tek ihtiyacın zaman Allah can sağlığı versin ,başın sağolsun bu arada

Tatlım benim ölüm çok ama çok gerçek bir acıdır. Bu şekilde hissetmen, gel gitlerin sana rol model olucak insanların kötü hayatı tabiki senin de algılarını etkiliyor. Bir kere tüm samimiyetimle söylüyorum. Çok akıllı bir kızsın. Senin yaşında dinleri araştırmak ve kimlik inşa etmeye çalışmak herkesin yaptığı birşey değildir. Kitap okumayı sevmen bunlar çok güzel meziyetler. Sana naçizane tavsiyem arkadaş edinebilecek kadar rahatlayana kadar kütüphanelere gitmen. Birde son birşey eminim çok güzel bir ruhun var. Bak gör hayat ne güzellikler getirecek.

denizkokusuu öncelikle başın sağ olsun. Anneciğinin mekanı cennet olsun

Hayatın böyle geçti diye geleceğin de böyle olacak değil. Geleceğin senin ellerinde. Bazı şeylerin farkındasın sen de.. Derslerine odaklan. Olmuş olanlara çare yok ama geleceğini iyi yönde çizebilirsin. Sadece okuluna derslerine odaklan. Kimseye minnet etmene gerek yok. Güçlü olursan herseti başarirsin. Sadece birkaç yil dişini sıkacaksın.. Başarı senin elinde unutma.. Allah yolunu açık etsin..

Hassas biri olduğun belli.
Önemsenmeyecek seyleri bile kendine dert edinmişsin.
Boşver kuzenini falan.
Sen derslerine bak, önce okul, başarın arttıkça kendine güvenin artacak.
Hayatın yoluna girdikçe sen de hem daha farklı sosyal ortamlarda bulunacaksın, hem de daha çok kişi ile tanışacaksın..
Ne mutlu sana ki kardeşlerin ve baban yanında.
Hayatındaki güzelliklere odaklan, değiştirmek istediklerin içinde gücünü topla

Canim benim annecigine Allah rahmet eylesin nurlarda uyusun ama bak 3 kardessiniz ilgili alakali babacigin var sen sevmeyi aski evliligi düşünme sen kitap oku derslerine odaklan bol test coz ve gelecegini bu yonde dusun ve planla.
Insaallah cok basarili meslek sahibi cok cok sevilen saygideger bir genc kadin olacaksin.

kendini ifade edebilme yeteneğine hayran kaldım

annen için üzgünüm,başın sağolsun ama sen hep böyle dimdik dur olur mu? o kadar güzel düşüncelerin var ki,lütfen gerçekleştir onları.

baban seninle ilgileniyormuş ne kadar güzel,ablan,kardeşin onları düşünüp bence
bu karamsar ruh halinden çıkmalısın.

Henüz 10.sınıfa geçmişsin,ygs-lys'yi düşünmek için çok erken. tabiki çalışmaya başla ama yapamam diye düşünmek için o kadar erken ki. ben ihtiyaç sahibi,dershaneye gidemeyen öğrencilere ders verip kendi bilgilerim el verdiği kadar koçluk yapıyorum. koçluk değil ablalık diyelim :) belki dershaneye gidiyorsundur ya da gideceksindir ama ihtiyacın olduğu an bana sorularını atabilirsin veya ders çalışma düzeni hakkında konuşabiliriz. 10.sınıfta düzeni oturtursan emin ol o sınavlar senden korkacak çünkü ikisi de çok basit emin ol :)

din konusunda o kuzenin gibi o kadar fazla insan var ki,araştıran insanı hep dinden çıkarsın diyerek susturmaya çalışıyorlar ama sen akıllı bir kızsın,oku ve kalbinin sesini dinle. için hangi şekilde rahat ediyorsa ona inan. bunun için seni kimse suçlayamaz emin ol.

ve beni dinlersen beni kimse sevmez,yarı yolda bırakır diye hiç düşünme. liseyi bitirene kadar sen sadece derslerine odaklan. emin ol o lise çağındaki patavatsız oğlanlara ayırdığın süreye bile değmeyecek,onun yerine bir kitap bitirirsin ve sakın ilerde ilişkim olur ve beni yarı yolda bırakırsa diye düşünme. senin gibi iyi kalpli birini yarı yolda bırakacak olursa o kendi aptallığı der geçersin :)

lütfen bu karamsarlıktan okul dönemi başlamadan kurtul ve lise hayatına bomba gibi devam et. lise hayatın en sıkıcı dönemlerinden birisi. umarım üniversiteyi kazanıp lise hayatına baktığında hep "iyi ki" dersin. hiç pişman olmazsın. bu yüzden de hep sıkı tut,3 sene boyunca düzenli çalış.

hayatında bol şans,mutluluk,güzellik hep seninle olsun

Tatlım yazdıklarında kendimi gördüm. Benim annem ben bebekken ölmüş üvey annemle büyüdüm ve ben de çok fazla şey atlattım. Derslerime sarıldım okul birincisi oldum. Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birini bitirdim harika bir eşim var çok şükür. Geçmişin zor diye kendini bırakma, karamsar olma. Tek yapman gereken şey derslerine odaklanmak. Kuzeni falan salla.

Bence cocuk yasta annemi kaybettim. Karamsarliga dustugum gunler oldumu oldu tabiki. Cok zor zamanlardan gectim. Egitimimi gecrte olsa tamamladim. Simdi yoluma yeni bir umutla devam ediyorum. Ne yasarsan yasa her gun yeni bir baslangictir. Hayatta hep zorluklarla karsilacaksin ve yasin daha cok kucuk bunlara alis ve bunlari aşma yollarini kesfet sadece. Attigin adimlara dikkat ederek yuru ve gelecegin seni hic bir zaman korkutmasin.

Maşallah yaşına göre çok olgunsun,geleceginden korkma geçmişinden güzel olur inşallah. Basın sagolsun,sen hayata sıkı sarıl dua et Rabbim yollarını açar.

Çok tesekkur ederim.Umarım öyle olur.

Amiin teşekkür ederim <3

Çok sağolun çok umut verici yazmışsınız çook teşekkur ederim.

O acidan bakmaya calisiyorum ama en ufak bir olayda şükretmek yerine moralim bozuluyor sanki diger insanlardan 1-0 geride basladim hayata gibi hissediyorum

Evet oyle sukredecek cook seyim var belki de ama moral bozan çok insan var çevremde onlar iyice beni zora sokuyor sanki bu boş kısır döngüden hiç çıkamayacağım ve aynı filmi tekrar tekrar izliyor gibi olacağım diye dusunuyorum..

Çok guzel yazmissiniz ne kadar tesekkur etsem az kalir cook sağ olun gerçekten

Elimden geldiğince alıntıladım arkadaşlar çok sağolun çok çok tesekkür ederim hepinize ayrı ayrı

Bir de yazmayı unuttum bir çocuk var o da babasını kaybetti yakın zamanda benden hoşlanıyor biz konuşuyoruz ben etkilendim diyemem ama sanırım benzer acıları yaşadık diye konuşuyorum onunla.Dedim ki ben meslegimi ele alana kadar sevgililik falan istemiyorum o da seni beklerim dedi.Ama bu yaşta yaptığım çok yanlış bilemiyorum

Kitap yaz okuyayım. Maşallah yazımın,ifade edişin çok güzel.

Yaşına göre ağır bir olay yaşamışsın. Bunu atlatmak kolay olmayacaktır.
Ama şunu da unutma bir çok kişiye göre de şanslısın.
Her şeyden önemlisi baban senin yanında!
Ablan senin yanında!
Sen kardeşinin yanında!
Ne güzel bir aile!
Allahım daha zor günlerden esirgesin seni.

Fıstık. Neden yanlış olsun ki. Sen eğer gerçekten istiyorsan arkadaşlık yapabilirsiniz.

O kadar mutlu ettiniz ki beni su yazdiklariniz cook guzel çevremden bu tarz sözler pek duymamışımdır çok mutlu oldum < 3

Fıstık. Neden yanlış olsun ki. Sen eğer gerçekten istiyorsan arkadaşlık yapabilirsiniz.

Annem yaşasaydı istemezdi diye dusunuyorum da.Ama bilemiyorum bu zorlu yol da tek başına çekilmiyor.O da beklerim diyor ama bir gun mesaj atmazsam trip yiyorumAnlamadım gitti

Annem yaşasaydı istemezdi diye dusunuyorum da.Ama bilemiyorum bu zorlu yol da tek başına çekilmiyor.O da beklerim diyor ama bir gun mesaj atmazsam trip yiyorumAnlamadım gitti
Bunlar çok özel duygular. Yeter ki sen ruhen hazır ol. Sevgi çok güzel birşey. Tedavin, doktorun ne der bilemiyorum. Sana iyi gelicekse neden olmasın.

Başın sağolsun canım... Eğitimine odaklan, psikoloğa gidiyormuşsun çok güzel. Kendini iyice geliştir iki üç yıl sonra üniversiteye gideceksin inşallah, zaman çabuk geçiyor inan. Bu seneden başla ve hedeflerin de yüksek olsun. Sen başarabilecek bir kızsın. İnancını yitirdiğin zamanlarda gel burdaki yorumları oku tekrar tekrar. Gönül işlerini de eğitimin için ertelemelisin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…