Onun bisey halledecegi yok yav. arayip diyo ki kendine araba ayarlamadin mi adam da ayarliycam yakin zaman da diyor ve konu kapaniyorBenimde arabamı bi gün arkadaş almıştı, gözüm yollarda bekledim, gece güzel bir yere park etti mi düşün düşün uykuya dalamadım yav :) emrivaki yapması hoş olmamış ama eşin halleder gibime geliyor.
İsleri ortak ama araba ortak değil dimi? Haliyle hak görüyor kendine diye düşünüyorum.Esim onun arabasini keyfi almadi ki ikisinin ortak isleri var ve bu isler icin bi araba lazimdi. Benim arabayi alacagini bilse zaten esim onunkini almazdi. Kendisi teklif etti benimkini al ben yeni bi araba bakicam diye
İşler ortak araba ortak, ama olan size oluyo ne güzel bi yol bulmuşlar. Eşiniz getirecek o zaman abisine arabayı. Ayy ben sinir oldum şimdiOnun bisey halledecegi yok yav. arayip diyo ki kendine araba ayarlamadin mi adam da ayarliycam yakin zaman da diyor ve konu kapaniyor
konumuz neden evlendigim degil bu konuda yorum yapmanizin anlamsiz oldugunu ve sizi alakadar etmedigini dusunuyorum iyi gecelerokul bitmeden neden evlendiniz ki ? aceleniz mi vardı ? en azından rahat rahat bir arada olurdunuz.
isler ortak evet is arabalari da ortak fakat soz konusu araba benim sahsima ait sorunda bu ya zaten. Belki onlarda sizin gibi dusunup onu da ortak mal olarak goruyorlardirİsleri ortak ama araba ortak değil dimi? Haliyle hak görüyor kendine diye düşünüyorum.
Esim de keyfi almadi ki zaten arabayi ordaki isler arabasiz sekteye ugruyordu buda abisinin zararina yani cunku isler ortak. Onun arabasini almasa mecbur esime alicaklardi yani her turlu bi araba alinicakti. Abisi de yeni alinicak arabanin kendisinde kalmasini, eskisinide esime vermeyi teklif etti biz de kabul ettik. Keyfi olarak alip gitseydi evet hakliydiniz dedikleriniz de.Haklisinz.
Ama bisey demeye hakkiniz yok.
Cunku onun arabasida esinizde.
Esniz getirsin arabayida herkes rahata ersin.
Bence siz ses etmeyin abi kardes ayarlasinlar.
Sonra kotu gelin olursnuz.
Esim de keyfi almadi ki zaten arabayi ordaki isler arabasiz sekteye ugruyordu buda abisinin zararina yani cunku isler ortak. Onun arabasini almasa mecbur esime alicaklardi yani her turlu bi araba alinicakti. Abisi de yeni alinicak arabanin kendisinde kalmasini, eskisinide esime vermeyi teklif etti biz de kabul ettik. Keyfi olarak alip gitseydi evet hakliydiniz dedikleriniz de.
Aynen bu soylediklerinizi denemek istiyorum bezdirme politikasi adi altinda:)Esiniz konussun, baktiniz hala anlamiyor...
Kendinizi okula biraktirin ogle tatilinde isim bitti deyip cagirip eve goturmesi icin cagirin. Yarim saat sonra okulda isim cikti deyip yine biraktirin aksama yine eve gitmek icin cagirin. Eve gidince yarim saat sonra yine bir arkadastan dokuman alicam diye okula goturtun, ta ki bezdirene kadar. Baktiniz gelmiyor "taksi param yok kadin basima napicam" falan diyin, surekli deyim yerindeyse taciz edin bir rahat birakmayin. Cok oldun diye gibi bir imada bulunursa "ne yapalim iste bu yuzden kendime araba almistim" deyin.
Araba alacaksa alsin isteyene bir gunluk mesele...
Aynen katiliyorum. Esiminde basinin etini yedim en son getiricem adamin arabisini seninkini versin dedi. Esim onun arabasini verse mecbur alicaklar yeni bi araba esime cunku orada onun kullanacagi alternatif bi araba yok. Ama getirmezse abisi kendine yeni araba almayi dusunmez cunku hali hazirda benim ki var. En mantiklisi onun arabaiEvet isler sekteye ugraya bilir.
Ama su an abisine sorsak: benin altimada araba lazim egrr burdaki isler sekteye ugrarsa yine ikimizin zararina olur..
Iki tarafinda hakli oldugu konular var.
Ama tabi sizi burda magdur etmek dogru degil.
Mecburen esiniz arabayi getiricek, sizin arabanizi size teslim edicek.
Boylece sizin sorununz ortadan kalkar siz arada magdur olmazsinz boylelikle.
Sonra gitsinler kim ne zaman alirsa yeni bi araba alsinlar. Onada abiyle kardes anlassin ve alsinlar.
Siz "gelin' siniz.
Gel beni al desenizde gozune batar kayninizin. Araba bana lazim desenizde.
Sizin durumunuz bi cikmali aradan. Bu durum ' gelin ve kocasinin aile baglari' ni zedeler.
Aynen bu soylediklerinizi denemek istiyorum bezdirme politikasi adi altinda:)
Ayrica haklisiniz almaya niyeti olsa 1 gunde halleder ama nasil olsa gelinin arabasi var ona niye lazim olsun ki diye dusunuyorlardir. Kabullenemiyorlar aslinda esimin bana araba almasini kayinvalidem de zirt pirt kucuk oglunu gonderiyordu git anahtari al cikalim diye dayanamiyorlar arabanin bende durmasina yav
Aynen benim arabayi alip gezmeye gidiyorlar. Onlar da ozel mulkiyet kavrami yerlesmemis daha. Ogullarinin mali ya almayi kendilerinde hak goruyorlar iste oyle bi zihniyetteler.Anahtari al cikalim derken sizin arabayi alip gezmeye mi gidiyorlar? Eger oyleyse biraz maliniz kiymetli olsun. Her kafasina esenin ulasabilecegi bir araba olmasin. Kim odunc aliyorsa elli kere soyleyin aman dikkatli kullan falan diye. Araba gelince de sagina soluna bakin. "Burada cizik mi var" falan diye insanlari tedirgin edin. Rahat olamasinlar arabayi alinca.
Aynen katiliyorum. Esiminde basinin etini yedim en son getiricem adamin arabisini seninkini versin dedi. Esim onun arabasini verse mecbur alicaklar yeni bi araba esime cunku orada onun kullanacagi alternatif bi araba yok. Ama getirmezse abisi kendine yeni araba almayi dusunmez cunku hali hazirda benim ki var. En mantiklisi onun arabai
Aynen katiliyorum. Esiminde basinin etini yedim en son getiricem adamin arabisini seninkini versin dedi. Esim onun arabasini verse mecbur alicaklar yeni bi araba esime cunku orada onun kullanacagi alternatif bi araba yok. Ama getirmezse abisi kendine yeni araba almayi dusunmez cunku hali hazirda benim ki var. En mantiklisi onun arabasini geri vermek.