- 3 Kasım 2014
- 262
- 161
- 33
-
- Konu Sahibi Hayalimdekiben
Hakkinda hayirlisi olsun canım. Is ortami zor bir alan onlar da her turlu insanla karsilasiyorlardir. Sen oylesin diye degil kesinlikle ama belki basta is saatinde icmem diyen insanlarin zaman gecince is yerinde de ictigine sahit olmuslardir. Neyse uzme kendini hakkinda hayirlisi olsun.
Ben de sigaraya karşıyım.Üzgünüm sizi rencide etmek istemem ama benim iş yerim olsa sigara içen kişilerle çalışmak istemem.molada sigara içse bi türlü içmese agresif bir türlü(bu arada işsiz olup yiyecek ekmek bulamayıp sigaraya onca parayı veren kişileri de algılayamıyorum nasıl bir aşktır bu Allah kimseyi düşürmesin sigaradan kurtulmayı nasip etsin) eşimden yüzünden bu konuda ben de agresifim
aynen canım sigara bahane olmuş yoksa cevap verirdi başka biri alıncaktır kesincanim ne sigarasi, allah iyiligini versin. kendini yipratma.
Adam belli ki, bi akrabasini, anasin didisinin seysini ise almak istiyormus, yol vermis.
torpildir, torpil.
Haklisin canim ama koyuyo enayi yerine konmak..canim ne sigarasi, allah iyiligini versin. kendini yipratma.
Adam belli ki, bi akrabasini, anasin didisinin seysini ise almak istiyormus, yol vermis.
torpildir, torpil.
Aynen oyle canim allah yardimcimiz olsun tum ozeldekilerin..Haklısın bence şirketin böyle bir kuralı varsa ki bu en başından beri bellidir ilk görüştüğünüz kişinin kusura bakmayın biz sigara içen kişilerle çalışmayı uygun görmüyoruz, şirket politikamız bu şekilde diyip olayı sonuca bağlaması lazımdı. Tekrar çağırıp ümitlendirip her şey olumlu gibi giderken, zaten baştan beri belli olan bir şey için görüşme bitti demek terbiyesizlik. Allah zaten özel sektörün eline düşürmesin kimseyi. Ama bir akrabası ya da tanıdığı başvurmuş olsaydı aynı işe, günde 10 paket içse dahi etik olur olmaz kısmı falan hikaye olurdu dan diye alırlardı işe. Bu işler böyle maalesef.
Yok ki bu memlekette is canim hepsinin garip garip calisma saatleri buna oranla asgari ucret bile olmayan maaslari var..cok bunaldimbizim personel mudurumuz yasak yasakkk dıye ortalarda bagırarak gezınırken cebınden sıgarasını dusurmustu... ki bu oı zamanlar keyfı bır yasaktı.. ınsan ozel hayatında ister içer ister içmez, ister iki taneyi üstüste içer kime ne ya allah allahhh....burdaki işyerimde 5 yıldır calısıyorum ve bayanların sıgara alanı yoktu, bunu dıye dıye yaptırdım, hoş sonrasında hamıle kalıp bırakmış olsamda, yapıldı nıhayetınde... sen bana o alanı yapmak zorundasın.. veya yer gostermek zorundasın.. içip içmememi sorgulayacak kişi değilsin.. aynende böyle dedim genel müdüre...bosver o tip önyargılı ınsanlarla calısmaktansa baska ıs bak daha ıyı..
Yok ki bu memlekette is canim hepsinin garip garip calisma saatleri buna oranla asgari ucret bile olmayan maaslari var..cok bunaldim
Kendilerini bisi saniyolar iste adam da kadin da odada rezil oldyguyla yoksa ben o siniri atamazdim byerde dert olurdu..İlanda özellikle "sigara kullanmayan" diye belirtilmiş miydi?
Yaptıkları bence de hiç etik değil. Madem şirkette bu şekilde bir düşünce var ilana koyarsın ve ilk gün bu sorunun cevabı verildiğinde söylersin. Ama ne yazık ki işverenler bizim gibi düşünmüyorlar. Resmen köleleriymişiz gibi davranıp bugün git, yarın bir daha gel, sonra yeniden sınava gir, biz sana geri dönüp fiyat teklifimizi ileteceğiz vs. demeler...
Hakkında hayırlısı olsun. Belki de senin için böylesi daha hayırlıdır. Kimbilir...
Molada icicem demiyorum zaten ayrica agresif de olmam aliskinim kisitli ortamlarda icmemeye evimde icmeme bile karsi adam..
Amin cumlemizin ins..aynen bıde o var tabiii.... allah yardımcınız olsun..