Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aa aynı şey bende kendimi bildim bileli var,tavsiyeleri okucam ben deKızlar iyi geceler öncelikle
Basit bir sorunmuş gibi gözükse de benim için ciddi bir hal almaya basladı
Sabah kacta kalkarsam kalkayım ,gecelerı uyku tutmuyor
En az 2-3u buluyor
Ben bunun bilinc altında birikmiş sorunlarmla alakalı oldugunu dusunuyorum ama sorunlarm olmadıgı zamanlarda da boyleydm,tabı sorun oldugunda problem ıyıce kendını gosterıyor
Uyku hapları falan kullanmak ıstemıyorum
Erken uyumayı alıskanlık halıne getırmek ıstyorum
Beni şıp dıye uyutacak ugras ya da bıtkısel bır tavsıyenız var mı?
youtube'de asmr videoları izle bende de uyku sorunu ancak onlarla dalıyorum. mesela bu
başlık ingilizce ama içerik türkçe yerli asmr pek yok malesef
bi tesbih al eline zikir cekince seytan musallat oluyor muhakkak uyku basiyor ,misil misil uyursun:)
bunu da deneyeyım :)Bir ara aylarca uyku problemi cekmistim. Uyku haplari olmadan uyuyamiyordum. 3 saat yatakta dondugumu bilirim. Sonra ben de internette arastirdim, uykusuzlugu yenen insanlarin tavsiyelerini okudum. Okudugum gunun gecesinden itibaren problemsiz uyuyabiliyorum.
Uykuya dalamamak oyle bir sey ki, insanin psikolojisini bile etkiliyor. "Simdi yatsam ne olur, zaten uyuyamayacagim, sinirlerim bozulacak" diye giriyorsun yataga bir kere. Iskence gibi.
Oncelikle yatakta aklindan "uyuyamiyorum, uyumam lazim, saat su olmus, uyumam lazim" gibi dusunceleri at. Uyku problemini desme aklinda. Insan bunlari dusundukce hepten uyuyamiyor. Bir problemin yokmus gibi zihnin rahat yat. Yattigin yerde hayal kurabilirsin, oyle beynini cok yormayacak hayaller. Kafana takilan problemleri yatakta unut, guzel hayaller kur, mayistirsin seni. Veya gozlerini kapattiginda gordugun karanliga odaklanabilirsin. Sadece o karanliga bak, ona odaklaninca da uyuyabiliyorum ben.
Bir de herkeste ayni etkiyi gosterir mi bilmem ama kitap feci sekilde uykumu getiriyor benim. Yattigin yerde kitap okuyabilirsin. Ben en fazla 3 sayfa sonra bayiliyorum resmen, yatakta okuyunca.
Kolay gelsin.
Eneem, ben de bildigim dualari okurum. Zaten uc bes bisey biliyorum onlari bitiremeden uyumus olurum hep
benim de tam tersi ya 10.30 - 11 dedin mi resmen bayılıyorum, gözümü açamıyorum bazen sevgilimle telefonda konuşurken hemen kapatmayayım gözümü açık tutmaya çalışıyorum ve resmen telefon kulağımdayken uyuyakaldığım oluyo. sabah bi uyanıyorum konuşurken uyumuşum o da ses gelmeyince mecbur kapatmış telefonu :)