GEL ARTIK

Kitap okuma ben de de çok işe yarıyor, okurken gözlerin yoruluyor ya, Kuran okuma da işe yarar o zaman zaten.
Bir de benim küçüklüğümden beri yaptığım şey, gözümü kapatıp sevdiğim istediğim şeyleri hikayeleştirerek hayal kuruyorum, o sırada bi bakmışım uyumuşum.

Arkadaşların dediği tesbih yöntemide iyi fikir ama farklı yöntemlerde denemek istersen,tansiyon problemin yoksa bi arkadaşın yazdığı gibi Melisa ve sarı kantaron sinirleri yatıştırıcı olduğundan yatmadan icebilirsin.ama yinede en iyisi kedi otu Kökü cayı veya damlasını hatta eczanelerde tablet halinde satılıyor onlardan tavsiye ederim.bagımlılık yapmıyor,bitkisel ve hiçbir yan etkisi yok.rahat edersin.

Teocu canım sen yine iyisin .insomnia hastaligi gecirip uyku hapi bile ise yaramayan bir kisi olarak gece uykusuzlugun verdigi sarhoslugu cok iyi anlarim, (Kesintisiz her ay 3gun art arda uyumam ).
Bak mesela suan gozumden uyku akıyor ama yataga yattigim an zihnimdeki seytan beynime girip hadi uyan diye vızzz vızzz vızıltılar dagıtırken. Uyma sen ona diyorum tam kaoatiyorum gozumu bu seferde dilime cok aptalcaa bir sarki yada reklam muziklri dolaniyor :):)
Her ne kadar dirensemde bir bakmisim geceyi gururla sabahlamisim.
Belki sen de ise yarar senin ki benim yanimda devede kulak:KK66: sari kantaron cayini bir dene istersn:)

Kızlar iyi geceler öncelikle
Basit bir sorunmuş gibi gözükse de benim için ciddi bir hal almaya basladı
Sabah kacta kalkarsam kalkayım ,gecelerı uyku tutmuyor
En az 2-3u buluyor
Ben bunun bilinc altında birikmiş sorunlarmla alakalı oldugunu dusunuyorum ama sorunlarm olmadıgı zamanlarda da boyleydm,tabı sorun oldugunda problem ıyıce kendını gosterıyor
Uyku hapları falan kullanmak ıstemıyorum
Erken uyumayı alıskanlık halıne getırmek ıstyorum
Beni şıp dıye uyutacak ugras ya da bıtkısel bır tavsıyenız var mı?:KK56:
:KK57: Aa aynı şey bende kendimi bildim bileli var,tavsiyeleri okucam ben de

Arkadaslar ayni sorunu bende yaşıyorum. annem bana tesbih cekmemi söylemisti ve denedim işe yaramadı. Tesbih cekmeyi unutup başka şeylere daldım hemen.
Melisa çayından bir kaç bardak içtim ve hiiiç faydasi olmadi.
Kitap okumuştum, okurken gercekten uykum geliyor gibi oluyor, ama yatinca yine uykum kacıyor.
Gözümü kapatıp karanlıga bakinca gözlerim nedense aciyor ve hayal kurunca hic uyuyamiyorum.
Tek uyuyabildigim zamanlar hic bir sorumlulugum olmadigini bildigim gunler. öyle günlerde sene cok nadir oluyor :KK57:

yinede herkese hayirli geceler :KK15:

Uyumama sorununu çok düşünmene baglıyorum .Ki ben eylülden beri dogru düzgün uyuyamıyorum seninde dediğin gibi en az uyumam 3 ü buluyor .Tabi haliyle öglende uyanmam 1,2 o kdara düzensizleşti ki hayatım ama ben niye uyuyamadıgı mı biliyorum .Hep aynı sorunu düşündüğünden uyumama engel oluyor.Bir aralar şerbetçi otu içtim 15 gün kadar sonrasın da da ara ara içtim. biraz faydası oldu önceden 4 te de yatsam 5 te de yatsam uykularım kesik kesikti bi 9 da kalkardım bi 10 da uyandıgım zaman uyumam mümkün olmuyodu.Şerbetçi otunu kullandıktan sonra ne kadar kötü de olsa en azından öglene kadar kesintisiz, uyansamda tekrar uyuyabiliyorum

Of of aynı sorun bende de var o kadar kötü ki geç yatıyorum sabah kalkıyorum ama okul olsa da vazgeçiyorum yok yazılırsam yazılayım diyorum ve geri uyuyorum çünkü ihtiyacım oluyor. :KK43: şimdi yine saat olmus üç buçuk ama ben hala uyuyabilmiş değilim.
Saatlerce yatakta dönmekten gına geldi artık

aynı sorun bende de var. sabahları 6 da ıhlaya ıhlaya kalkıyorum. gün içinde resmen beynim sallanıyo :)) akşamları da eve sürüne sürüne geliom. eve girince cin gibi oluyorum :KK43: gece 2 gibi de sızıp kalıyorum. ki ben hayatım boyunca hep erken yatıp erken kalkmışımdır. 11 gibi yatar 6 gibi kalkarım ama nerdeee :KK43: yine 11 gibi yatağa giriyorum ama bir o yana dön, bir bu yana... oy oyy

kızlar dün netteki sorundan dolayı cevap veremedım kusura bakmayın..
dun ASMR i denedım ama bende şöyle bişi oldu
mesela kız konusuyor ya sessız sessız,ben onun ne soyledıgıne dıkkatımı verıyorum ılla onu dınlıcem ve bu nedenle bende pek işe yaramadı:KK43:
bugun melısa ve sarı kantoran aldm bır de onları deneyeyım dıyorum

Bir ara aylarca uyku problemi cekmistim. Uyku haplari olmadan uyuyamiyordum. 3 saat yatakta dondugumu bilirim. Sonra ben de internette arastirdim, uykusuzlugu yenen insanlarin tavsiyelerini okudum. Okudugum gunun gecesinden itibaren problemsiz uyuyabiliyorum.
Uykuya dalamamak oyle bir sey ki, insanin psikolojisini bile etkiliyor. "Simdi yatsam ne olur, zaten uyuyamayacagim, sinirlerim bozulacak" diye giriyorsun yataga bir kere. Iskence gibi.

Oncelikle yatakta aklindan "uyuyamiyorum, uyumam lazim, saat su olmus, uyumam lazim" gibi dusunceleri at. Uyku problemini desme aklinda. Insan bunlari dusundukce hepten uyuyamiyor. Bir problemin yokmus gibi zihnin rahat yat. Yattigin yerde hayal kurabilirsin, oyle beynini cok yormayacak hayaller. Kafana takilan problemleri yatakta unut, guzel hayaller kur, mayistirsin seni. Veya gozlerini kapattiginda gordugun karanliga odaklanabilirsin. Sadece o karanliga bak, ona odaklaninca da uyuyabiliyorum ben.

Bir de herkeste ayni etkiyi gosterir mi bilmem ama kitap feci sekilde uykumu getiriyor benim. Yattigin yerde kitap okuyabilirsin. Ben en fazla 3 sayfa sonra bayiliyorum resmen, yatakta okuyunca.

Kolay gelsin.
bunu da deneyeyım :)

benim de tam tersi ya 10.30 - 11 dedin mi resmen bayılıyorum, gözümü açamıyorum :KK43: bazen sevgilimle telefonda konuşurken hemen kapatmayayım gözümü açık tutmaya çalışıyorum ve resmen telefon kulağımdayken uyuyakaldığım oluyo. sabah bi uyanıyorum konuşurken uyumuşum o da ses gelmeyince mecbur kapatmış telefonu :)

benim de tam tersi ya 10.30 - 11 dedin mi resmen bayılıyorum, gözümü açamıyorum :KK43: bazen sevgilimle telefonda konuşurken hemen kapatmayayım gözümü açık tutmaya çalışıyorum ve resmen telefon kulağımdayken uyuyakaldığım oluyo. sabah bi uyanıyorum konuşurken uyumuşum o da ses gelmeyince mecbur kapatmış telefonu :)

:KK53::KK53::KK53:
En özendiğim insan tipisin ya eşim ve kuzenimde öyledir cok kıskanıyorum onları. Hayatımda tv izlerken fln uyuyakaldıgımı bilmem odaklanıyorum iyice uykum kacıyor.

X