- 12 Temmuz 2006
- 643
- 9
- 49
Geçmişimizle hesaplaşabilirsek, en azından her şeye rağmen bizi "Biz" yapan şeylerin o geçmişimiz olduğunun farkına varabilirsek ve tabii ki doğal bir sonucu olarak herşeyimizle; geçmişimizle, umutlarımızla, hatalarımızla, mağduriyetlerimizle, mazlumluğumuzla, zalimliğimizle...
Yani herşeyimizle kendimizi kendimize kabul ettirebiliyorsak, geçmişi değil ama geçmişin yarattığı "Biz"i de değiştirebiliriz...
Bu demek oluyor ki "Kimlik Bütünlüğümüzü" oluşturabiliriz... Huzur''un en temel şartı budur. Önemli olan geçmişimizle hesaplaşabilmek ve bizi "Biz" yapan her şeyi kabullenebilmek. Yanlışlarımızın farkına varıp en azından değiştirmeye çalışmak... Bunu yaptığımız zaman bugünü olmasa bile, emin olun ki geleceği değiştirebiliriz.
"Geleceğe Dönüş" filiminde şöyle diyor:
"Gelecek daha yazılmadı ki? Değiştirmek te senin elinde..."
Tek yapmamız gereken, artık kendimizi tanımlamak...
"Kimim Ben?"
Hatalarımın, İnatlarımın ve Mağduriyetlerimin yarattığı insan mıyım?
Yoksa
Hatalarımdan, İnatlarımdan ve Mağduriyetlerimden ders alan insan mıyım?
Hatalarınızın, İnatlarınızın ve Mağduriyetlerinizin sizi değiştirmesine mi izin verdiniz?
Yoksa
Hatalarınızı, İnatlarınızı ve Mağduriyetlerinizi siz telafi edip, değiştirdiniz mi?
Asıl önemli olan bu...
Gerçekte hangisi olduğunuz...
Değişimin sonucu musunuz?
Yoksa
Değişimin kendisi misiniz?
Ben Değişimin Kendisi olmayı tercih ediyorum.
Değişimin Sonucu olmak, her zaman için "Edilgen" olmak demektir.
Hayatı başkalarından kopya çekmek demektir.
Kendi hayatını çizememek demektir.
Değişmek demek değil, Değiştirilmek demektir.
Yani herşeyimizle kendimizi kendimize kabul ettirebiliyorsak, geçmişi değil ama geçmişin yarattığı "Biz"i de değiştirebiliriz...
Bu demek oluyor ki "Kimlik Bütünlüğümüzü" oluşturabiliriz... Huzur''un en temel şartı budur. Önemli olan geçmişimizle hesaplaşabilmek ve bizi "Biz" yapan her şeyi kabullenebilmek. Yanlışlarımızın farkına varıp en azından değiştirmeye çalışmak... Bunu yaptığımız zaman bugünü olmasa bile, emin olun ki geleceği değiştirebiliriz.
"Geleceğe Dönüş" filiminde şöyle diyor:
"Gelecek daha yazılmadı ki? Değiştirmek te senin elinde..."
Tek yapmamız gereken, artık kendimizi tanımlamak...
"Kimim Ben?"
Hatalarımın, İnatlarımın ve Mağduriyetlerimin yarattığı insan mıyım?
Yoksa
Hatalarımdan, İnatlarımdan ve Mağduriyetlerimden ders alan insan mıyım?
Hatalarınızın, İnatlarınızın ve Mağduriyetlerinizin sizi değiştirmesine mi izin verdiniz?
Yoksa
Hatalarınızı, İnatlarınızı ve Mağduriyetlerinizi siz telafi edip, değiştirdiniz mi?
Asıl önemli olan bu...
Gerçekte hangisi olduğunuz...
Değişimin sonucu musunuz?
Yoksa
Değişimin kendisi misiniz?
Ben Değişimin Kendisi olmayı tercih ediyorum.
Değişimin Sonucu olmak, her zaman için "Edilgen" olmak demektir.
Hayatı başkalarından kopya çekmek demektir.
Kendi hayatını çizememek demektir.
Değişmek demek değil, Değiştirilmek demektir.