Gecmisim.

Karşına çıkan erkek sana sormadıkca bak ben bunu yaşadım demene gerek yok. Ya da ciddi bir birlikteliğin var konusu oldu. Benim için bekaret cok çok önemli diye dile getirdi kendisi. Usul usul gideceksin o ilişkiden yine. Yani yalan soylemeyecksin ama bu gerçeği paylasmayacaksin da. Bu konuya bu kadar takılmayan biri ile yapacaksın evliliğini.

Bu kadar karamsar olma. Hatalarından ders al ve tekrarlama yeter.

Teşekkür ederim herkese cevapladığınız için.bundan sonra daha seçici olcam..yasanmıs örneklerini duymak daha bi rahatlattı içimi.çoğu kişinin de dediği gibi gerçekten seven biri karşıma çıktığında bu sebepten bırakmaz zaten..evlilik öncesi ilişkiye bende karşıydım ayrıca zaten o yüzden yanlışa düştüğümü düşünüyorum.hayırlısı herseyin

Senin yerinde olsam ki bende evlilik öncesi birliktelik yaşadım, bir kere bunu her hayatıma giren erkeğe söylemekten vazgeçerdim. Yalan söyle kandır demiyorum sadece onların bunu öğrenmeye ve sorgulamaya hiç bir şekilde hakkı yok. Eğer başını eğeceksen inançlı bir insansan rabbine karşı eğ. Yoksa hiç bir insana karşı boynu bükük gezme. Böyle bir soruya cevap bile verme siz kimsiniz ki bunu irdeliyorsunuz de. Her haltı yiyip sonra bakire el değmemiş kız arıyorlar ya sinir oluyorum. Hayatın bitmiş gibi davranma evlendiğin gece aha çarşafta iki damla kan var mı yok mu bunu sorgulayacak adamla zaten evlenme. Şuan beraber olduğum insan benim ilkimdi büyük konuşmak istemem ama ayrılsak s sonra hayatıma biri girse sanırım bu konudan hiç bahsetmezdim bir suç bir leke gibi kimbilir o hayatında ne haltlar yedi ben niye anlatıyorum derdim.

Peki eyer erkek ilk defa biriyle birlikte olacaksa o zaman da söylemez misiniz?
Bence konuşulması gereken şeyler.
Çünkü şöylede bir gerçek var bir kadın birlikte olduğu ilk kişi kolay kolay unutamaz...
Bu gibi sebeblerden dolayı evlilik dışı ilişkiden uzak durun günah yönü apayrı
Sizin hayatınızı bilmiyorum ama kendi hayatınıza dönüp bakıp ya ben ne yapıyorum deme zamanınız gelmiş bence

Son düzenleme:
Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Ha kesinlikle saklanmaması gereken bir şey o ayrı. İlişkiye başlarken karşınızdakinin hayat görüşlerini az çok bilirsiniz. Eğer bekaret sorun olacak gibiyse ilişki ilerlemeden baştan bitirmek en güzeli.

Bunun dışında yetişkin bir kadın olarak kiminle birlikte olacağınız kararı sadece size aittir. Tamamen kendi isteğinizle verdiğiniz hiçbir karardan ötürü kimseye karşı mahcup değilsiniz.

Geçmişimi sorgulayacak, bu nedenle bana yakıştırmalarda bulunacak veya bana suçluymuşum gibi davranacak hiçbir erkeğin hayatımda işi yok.

Ve inanın bütün erkekler için bekaret mutlak gereklilik değil.

Sizin değerleriniz ile konu sahibinin değerleri bir mi ki ?
Onun değerlerine uyğun ve anlaşılır yorum yapmanız gerekmez mi?

Sizin de her şeye atlayıp, milletle tartışma içine girme çabanızdan bir an önce kurtulmanız gerekmez mi?

Yaptığım yorumlar benim kendi şahsi düşüncelerim ve değerlerimdir. 3.sahışların karışması ne kadar makuldur bilemem.

Sizin de her şeye atlayıp, milletle tartışma içine girme çabanızdan bir an önce kurtulmanız gerekmez mi?

Yaptığım yorumlar benim kendi şahsi düşüncelerim ve değerlerimdir. 3.sahışların karışması ne kadar makuldur bilemem.

Belki haklısın ama düşün muhafazakar biriyse kadın pişmansa tövbe et seni kabul eden birini bul gibi bir yorum şık olmazmı?

Belki haklısın ama düşün muhafazakar biriyse kadın pişmansa tövbe et seni kabul eden birini bul gibi bir yorum şık olmazmı?

Siz de haklısınız fakat ben kendisinin öyle olmadığını, etraftan gelen alaycı davranışlar yüzünden hata yaptığını düşündüğünü düşünüyorum. Yazdıklarından anladığım bu.

Seni seven biri kabul edecektir hicbir erkek hazmetmez diye birsey yok sadece bu duruma fazla takik herifleri elemeyi bil
Ayrica bunu yasayipta pismanim ,pskolojim su bu demeyin cidden sinir oluyorum .. eger o kisiyle evlensen pisman olmayacaktin yaptigina eminim ama isler oyle gitmeyince pskolojiniz bozuluyor yahu millet nikah masasindan donüyor kim sana evlilik garantisi verdide kaldiramayacagın seyi yapiyosun ki..

Kabul evlilik öncesi ilişkiye karşıyım.Hatta karşı olma sebebim kesinlikle namus kavramından değil,sadece senin bu yaşadığın üzücü olayı kimsenin yaşamaması için.Buna kendimde dahil.Mutlaka bunu önemsemeyecek seni sen olduğun için sevicek birileride vardır.Ama büyük çoğunluğunda önemsediğini,evlilikten dönmeseler bile aklına geldikçe kadının yüzüne çarpma ihtimalini düşündükçe tüylerim diken diken oluyor.Sırf bu yüzden karşıyım yani başkada bişey değil.Ama olmadık düşüncelere kapılma,sadece kime güveneceğini iyi seç.Mutttttlaka seni seven birini bulucaksın.Ki yaşım küçük demişsin,kaç yaşındasın bilmiyorum.Ama Üniversitede okuyan biri olarak söyleyebilirimki,bakire olmayan birrrrrrsürü arkadaşım var.Ve tabiki benim tanımadığım ama bakire olmayan bir sürü kız daha.Allah aşkına,sırf bakire olmadıkları için bunca kızı hiç kimse sevmeyecekmi? Olurmu öyle saçmalık yahu.Belkide sadece yaşın küçük olduğu için erkek arkadaşın tarafından çok anormal karşılanmıştır.Her bakire olmayan kıza başka gözle bakılsaydı ortada bir sürü evlenememiş hiç sevilmemiş bekar kızlar dolaşır dururdu.Öyle şey olurmu Allah aşkına.Yani demem o ki,bu hiç bişeyin sonu DEĞİL.Olamazda zaten.

Ay bırakın Allah aşkına ya ne hatası? Ne hatası arkadaşım? Kendine de mi saygın yok? Onlar kim oluyor da seni kabullenmiyorlar hem de böyle bir sebepten? Erkekleri kastediyorum. Çok saçma yani, kişiliksiz birine denk gelmişsin ama hepsi öyle değil. Yani onlar neler neler yapıyorlar ama kızlara kimse dokunmasın, çünkü onların canı yok. Oldu canım. Hata falan değil, hata diye düşünmeye devam ettiğin sürece kendin kendini aşağılıyorsun farkında değilsin. Önce sen kabullen. Ne var yani, yaşanmış bitmiş. Yarın nefes alacağımızın garantisi var mı? Bırak gözünü seveyim. Kabullenmek lafı bile kötü duruyor. Sen bir insansın.

Sevgili B blackwitch7 , biriyle birlikte olmak hata sayılabilecek bir şey değildir, beden senin bedenin, karar senin kararın ileride eşin olacak erkek dahil kimseye bunu sorgulamak düşmez. Kendini hatalı, kusurlu, eksik görmekten vazgeç zira "bekaret ve namus" kavramları cinsellik konusunda edilgen olmamız için öğütlenmiş ataerkil uydurmalar. İlgini çeken kimse olduğunda, onun kadınlara, namus kavramına, bakireliğe nasıl baktığını öğrenmeye çalış, seni meta olarak görmeyen bir erkeği seç. Sana hiç bir işlevi olmayan bir et parçası için değer verecek bir erkeği zaten sen isteme. İnan bana sadece seni sen olduğun için sevecek birileri mutlaka olacaktır.

Evlilik öncesi ilişkiye karşıyım. ÜZÜLEN hep bayan oluyor.Gelecek kaygısını bayanlar yaşıyor. Geçmişte yaşadıkların senin özel in. Sevgilin seni hak edecek biri değilmiş, sen bukadar dürüst bir bayan iken.
Bundan sonraki beraberliklerinde söyleme en doğrusu bu.Senin özelin,senin gizlin.Allahın görüp affettigi sakladığı olayları ,söylemeye gerek yok .

herkesin hayatinda hatalari olur cokta guzel demissin . seni bekaretin yuzunden onemseyecek biri olucaksada hic onemsemesin . elbet bi gun bu duygularini paylasabilicegin seni rahatlaticak biri cikicakk . ne kizlar var kac kisiyle neler yasiyorlar ve yine de onlara deger veren birileerini bulup devam ediyolar hayatina haketmeseler bile . bu senin aldigiin kisisel bi kaarar . kimse senden degerli degil unutma bunu. zor bi sinav ama gececek ve hersey eskisindende guzel olacak sadece sabir.. allaha don yuzuunu ve onunla konus emin ol icin rahatlayacaktir..

X