• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geçmişe takılı kaldım

sxuxnger53

lokum suratlı kızım
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
1.277
6
641
İstanbul
ben geçmişte bana söylenen sözleri yapılanları bir türlü kafamdan atamıyorum üstelik lafların altında kalmamama ragmen bir türlü içimi sogutamıyorum tüp bebek tadavisiyle bir kızım oldu ama hamileliğimi düşüncesizce laflar dedikodular yüzünden keyifle geçiremedim şimdi durduk yerde bana söylenen sözler bir anda aklıma geliyor ve ben kendi kendime konuşmaya söylenmeye başlıyorum bazen bu yataktan kalkar kalmaz başlıyor yaşadıgım ana dönüyorum ve karşımda biri varmış ve bana cevap veriyormuş gibi acayip yükseliyorum takıntılımıyım depresyondamıyım yoksa haddinden fazla kincimiyim bilmiyorum tekrar çocuk sahibi olmak istiyorum o yüzden ilaç kullanmakta istemiyorum kendim bununla nasıl baş ederim ya da edebilir miyim acaba:26:

ben geçmişte bana söylenen sözleri yapılanları bir türlü kafamdan atamıyorum üstelik lafların altında kalmamama ragmen bir türlü içimi sogutamıyorum tüp bebek tadavisiyle bir kızım oldu ama hamileliğimi düşüncesizce laflar dedikodular yüzünden keyifle geçiremedim şimdi durduk yerde bana söylenen sözler bir anda aklıma geliyor ve ben kendi kendime konuşmaya söylenmeye başlıyorum bazen bu yataktan kalkar kalmaz başlıyor yaşadıgım ana dönüyorum ve karşımda biri varmış ve bana cevap veriyormuş gibi acayip yükseliyorum takıntılımıyım depresyondamıyım yoksa haddinden fazla kincimiyim bilmiyorum tekrar çocuk sahibi olmak istiyorum o yüzden ilaç kullanmakta istemiyorum kendim bununla nasıl baş ederim ya da edebilir miyim acaba:26:

canım bnde senın yasadıgının bıraz hafıfını yasıyorum genelde regl dönemlerımde oluyo bu durum.. sende mı öylesın eger adetlıysen genelde öyle oluyo o dönemı dınlenerek geçir bıtkı çayları iç.. rahatlat kendını ve kendı kendıne olumlu telkınde bulun bılıyorum şimdi ne desem faydasız çünkü geldılermı kolay kolay gıtmıyolar ama eger bu durum sık sık tekrarlıyosa düzelmeden hamıle kalma çünkü hamılelıkte artıyo ve logusalıkta tavan yapıyo dogumdan sonrada kalıyo bıle anksıyete depresyon vs..

canım benım aynen bende gecmıste yasadıgım sorunları sureklı dusunup kendımı yıyıp bıtırıyorum. esim kıncısın dıyor ama kıncı oldugumu sanmıyorum ben sadece benı derınden yaralayan sozler cıkmıyor ıcımden üzülüyorum. sana tavsıyem bı uzmandan yardım alman kendıne bı hobi edin bu üzüntüne sebep olan ınsanlardan olaylardan uzak durmaya çalış bakalım ne olacak. ve soyle dusun hayat benım hayatım bı sansım var dıledıgımce yasarım kımsenın mudahale etmeye hakkı yok buyüzden onlar ıcın kendımı uzup mutsuz edemem de ve senı mutlu edecek seylerle ılgılen. bana yapılan tavsıyede bu ve bende alısverişle rahatlıyorum 1 lıralık bişi dahi olsa bakıyorum gezıyorum alırım ve kafamı rahatlatırım. ve senın bırde yavrun varmıs onunla oyun oyna gez gül eğlen. Rabbim'in hediyesi o sana

canım bnde senın yasadıgının bıraz hafıfını yasıyorum genelde regl dönemlerımde oluyo bu durum.. sende mı öylesın eger adetlıysen genelde öyle oluyo o dönemı dınlenerek geçir bıtkı çayları iç.. rahatlat kendını ve kendı kendıne olumlu telkınde bulun bılıyorum şimdi ne desem faydasız çünkü geldılermı kolay kolay gıtmıyolar ama eger bu durum sık sık tekrarlıyosa düzelmeden hamıle kalma çünkü hamılelıkte artıyo ve logusalıkta tavan yapıyo dogumdan sonrada kalıyo bıle anksıyete depresyon vs..

evet adetliyken daha çok oluyor bitki çaylarını deneyeyim bende belki biraz olsun rahatlarım

Bence bunun tek çözümü yine sende yani kendi kendini rahatlatmaya çalışacaksın. Herkes belli dönemlerde hayattan sıkılabilir, geçmişi özleyebilir, depresyon geçirebilir. Ama önemli olan kendini bırakmamak. Geleceğin iyi şeyler getireceğine inan, dua et, eğer başaramıyorsan al bir defter güzel şeyler yaz. Çabala. Ama baktın hala kötüsün, git bir psikoloğa yardımcı olur canım. :)

herkeste aynı sorunn herkes bişeylere takılıp kalıorr :2:bende aynı durumdayım özellıkleregl dönemınde buhranlara gırıyorumm sureklı gecmısımı sorguluorum sonra tam kendıme gelıyorum tekrar aynı kısır döngü..sanırım ınsanın kendıyle barısık olması gerekıo yoksa kım sorunsuz bı hayat yasıokı dimi

Bu psikoloji ile sakin ikinciyi dogurma.
Sacma sapan seyleri sorun yapip, kendi kendine konusup, kendini bitirip, psikolojik mutsuzluk yasiyorsun, hatta cocugun var o bile seni mutlu edemiyor.
O cocugun bile degerini bilmez iken, ikinciyi nasil düsünebiliyorsun?
Ikinciyi dogurmak istemen sasirtici...:53:

Back