Ben de koc burcuyum.Bu bende 7-8 yasimdan beri var.O zamanlar da bebeklik fotograflarima bakip aglardim.Annemin kucaginda dolastigim gunleri ozlerdim.Simdi 20 yasindayim ve yine gecmise ozlem duyuyorum.Ozellikle 10-15 yaslarimi cok ozluyorum.Bu galiba melankolik bir sey ya da gecmiste yapmak isteyipta yapamadigin seyler varsa icinde uhde kalmistir ve gecmise donup bunlari gerceklestirmek isteyebilirsin.Bunu asmak icin ani yasamaya calisiyorum.Buna yeni basladim ve faydasini da goruyorum.Sen de oyle yap.Mesela bos oturma,surekli bir seylerle ugras.Okula gidiyorsan bos zamanlarinda bir kursa git ya da imkanin yoksa arkadaslarinla vakit gecir,onlarla yuruyuse cik,gezi turlarina katil,vs.Bir hobin varsa onunla ugras.Goreceksin,gunlerin boyle dolu dolu gecerken gecmise ozlem duymaya vaktin olmayacak.bende yengec burcuyum ve cook duygusalim ne yazikki.
gecmisi bende cok ozluyorum. bir sarkida, bir kokuda, bir kitapta, eskiden takmis oldugum bir takida, gecmiste yasanan bir ani gelince aklima cok ozluyorum burnumun diregi sizliyor bazen.
bendede var bu hemde epey güçlü bir halde..bazı yerlerde takılıp kalmışım..bence insan büyümüyor..sadece bedeni yaşlanıyor..ve bence yaşlılar bedenleri yaşlanmış birer çocuk hala..ve kimse aslında özünü yitirmeye özünün kirlenmesine büyümeye tahammüllü değil..sadece mecbur olduğumuz için büyüyoruz..hepimizn aklı çocukluğumuzda bir yerlerde..sanırım birazda insanın içindeki sonsuz yaşama arzusunun bir parçası bu..bu düşünce insanın genlerine proglemlanmış..hangi insan bunamadığı sürece ben artık yaşlandım işe yaramam ölmeliyim der ki..aslında demez,demek zorunda kalır sadece..kime sorulsa bence çocukluğundaki gibi özgür olmak ister,masum olmak ister,kirlenmemiş olmak ister..sorumsuz olmak ister..ama yaşam bizi belli kalıplara sıkıştırır yalımız ilerledikçe ve haliyle biz tertemiz masum çılgın sorumsuz gençliğimizi özleriz....hassas insanlar bunu normal olarak daha çok hisseder.hassas olmayan birisi düşünmez zaten pek bunları dolayısıylada aklında yer etmez problemmiş gib gelmez ona..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?