• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişe özlem

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar içinde bulunduğum durum çok değişik..gerçi şimdi değil hep bu duygu içindeyim....sürekli geçmişe özlem duyuyorum..mesela 1 sene önce bu zamanlar...o zamanda çok kötü şeyler yaşamıştım..ama o sıkıntıları bile özlüyorum..her geçen gün geçmişe özlemim artıyor....ağlamak istiyorum..yaşım 26 henüz..ama geçmişimi istiyorum ....geçmişteki mutsuzluklarımı bile özlüyorum..bu duygudan kurtulamıyorum....benmi yanlış düşünüyorum yoksa hergünüm gittikçe dahamı kötüleşiyor anlamıyorum....bide bana ..ona gittikten sonra hayatım değişti ..mükemmel diyebileceğiniz konuşma terapisti doktor önerebilirmisiniz....şimdiden teşekkürler...

bu bende 9 10 yaşından beri var.. bu rahatsızlık değil.. bence melankolik olmakla ilgili.. ben yengeç burcuyum çok duygusalım ama gaddarlaşmayı öğreniyorum..

selam..bende yengeç burcuyum ve geçmişe özlemim oluyor benimde sürekli..

arkadasım bence bu bi hastalık degil..ama yinede çok derin düşünmemeye çalış..dozunda olursa beynini çok mesgul etmez.hastalık oldugunu düşünürsen içinden çıkamazsın.
bende sürekli özlerim eski günlerimi...ama seni düşündüren şey eskiden yaşadıgın zorlukları bile özlemiş olman sanırım...sana şöyle diyim...mesela ben de eskiden annemin evindeki kömür sobamızı ve sabahları uyanınca soguktan dondugumuz günleri bile özlüyorum:)))bunun gibi daha birsürü şeyi özleyebiliyorum..bu bizim sevgi dolu olmamızdan kaynaklanıyor kesinlikle..

Haha demek yengeç kadının genel özelliği bu bende geçmişe hep özlem duyarım, o zamanlar şikayet ettiğim şeyleri bile şimdi özlüyorum, boşuna demiyorlar bugünün kıymetini bil diye, şimdi öfleyip pufladığım şeyleri eminim bir kaç yıl sonra özleyeceğim tabi o günleri görebilirsem

canım bencede çok buyuk sorun degıl gıbı ama demekkısu an bulundugun ortamda mutlu degılsın bır gun yatarken veya kafan sakınken ılerıye donuk planlar yapmayı denesen bence çok daha guzel olur

arkadaslar bende evlendıgımden berı cogu zaman boyleyım ruyalrımda falan hep gecmısı okullarımı falan goruyorum genellıkle esımle tartısma yasadıgım zamanlar ve ben uzdugu zamanlar

Bende ikizler burcuyum bence burçla alakası yok geçmişe özleminzemuszemus
Eskide yaşadığım şeyleri zaman zaman düşündüğümde hüzünlenirim hele hele eski şarkıları duyduğum zaman ağlarım bu da hassas olmakdan kaynaklıdır diye düşünürüm mafoldumben

kızlar herkes geçmişi özler bunun nedeni de şu: insan hafızası olayları kaydederken trajedileri demiyorum ama kötü anları siler güzel anları kaydeder. o yüzden geçmişe baktığımızda hep güzelmiş diye hatırlarız. kötü yanlarını bile özlüyorum dersek bile bu kandırmaca çünkü kötü hissiyatlar değil özlediklerimiz. özlediklerimiz, o iyi anılar. mesela çocukken herkes çocukluğu güzel hatırlar. ya ben çocukken ne mutluydum der. oysa ki çocukken de hiç mutlu değildik hep büyümek istiyorduk :)

Ay bende kendimi yalnız sanıyorum bende hep böyleyim ama hep!! yaşımda daha 20 herşeyi özlüyorum geçmişteki..Hatta bazen düşüne,düşüne delirecek gibi oluyorum..:bbo:
En ufak bir kağıt parçası olsa geçmişime ait saklarım..
Notlar,mektuplar yazarım özellikle tarih,ay,saat mutlaka olurr vayy beee nerden nereye deriim!!
4 senedir sevgilimle beraberim ama o ilk zamanlar aklıma geldikçee keşke gene o zaman ki gibi olsa stajda olsak vs.vs diyorum.

Bu arada bende yengeç burcuyumyerimseniben
Burçla alakası olmayabilir ammmaaa velakin çok takıntılı,hassas,oldukça duygusal olduğumdan kaynaklanıyo olabilirr..:1closedeyes:

bende yengec burcuyum ve cook duygusalim ne yazikki.

gecmisi bende cok ozluyorum. bir sarkida, bir kokuda, bir kitapta, eskiden takmis oldugum bir takida, gecmiste yasanan bir ani gelince aklima cok ozluyorum burnumun diregi sizliyor bazen.

Ben aslan burcuyum :))

Geçmişe özlem bende de var...her olaya, her anıya değil daha çok güzel anılara ve özellikle kaçırılan fırsatlara diyelim, bu da beni şu anı dolu dolu yaşamaktan alıkoyuyor olabilir...

bende yengec burcuyum ve cook duygusalim ne yazikki.

gecmisi bende cok ozluyorum. bir sarkida, bir kokuda, bir kitapta, eskiden takmis oldugum bir takida, gecmiste yasanan bir ani gelince aklima cok ozluyorum burnumun diregi sizliyor bazen.
Ben de koc burcuyum.Bu bende 7-8 yasimdan beri var.O zamanlar da bebeklik fotograflarima bakip aglardim.Annemin kucaginda dolastigim gunleri ozlerdim.Simdi 20 yasindayim ve yine gecmise ozlem duyuyorum.Ozellikle 10-15 yaslarimi cok ozluyorum.Bu galiba melankolik bir sey ya da gecmiste yapmak isteyipta yapamadigin seyler varsa icinde uhde kalmistir ve gecmise donup bunlari gerceklestirmek isteyebilirsin.Bunu asmak icin ani yasamaya calisiyorum.Buna yeni basladim ve faydasini da goruyorum.Sen de oyle yap.Mesela bos oturma,surekli bir seylerle ugras.Okula gidiyorsan bos zamanlarinda bir kursa git ya da imkanin yoksa arkadaslarinla vakit gecir,onlarla yuruyuse cik,gezi turlarina katil,vs.Bir hobin varsa onunla ugras.Goreceksin,gunlerin boyle dolu dolu gecerken gecmise ozlem duymaya vaktin olmayacak.

herkeste olan tipik davranışlardır bunlar; paniğe gerek yok, SEN ıSTE; GEÇER ;)

bendede var gecmise ozlem ben koc burcuyum
benimkisi biraz degisik donem donem olarak ozluyorum mesela sene olarak iste hamileligimde ne guzeldi keske ozaman olsa sonra cocugum dogduktan sonra keksek daha ilk zamanlar olsa ne guzeldi yani hayatimin her yeni doneme her yeni yila girerken hep bir onceki donemi yada yili ozlerim

bunu yasayan varmi aranizda

evet canım aynen bende öyleyim..galiba bu çok fazla acı yaşamaktan kaynaklanıyor..ben öyle düşünüyorum..mesela o dönemde şu acı yoktu gibi düşünüyorum..bende hamileliğimi çokk özlüyorum...

mutlu olmamandan kaynaklanıyor...bi arayış içindesin ama gecmişte arıyorsun şu an istediklerini....
bunun sebebi de şu anki hayatında daha ii bir örneği yok istediğin şeyin....

mesela üzüntünü özlüyorsun o zamanki...cunku şu anki üzüntü sebeplerinden daha masum üzüntülerdi onlar....

bana sorarsan (ki sordun:) eskilerin yerlerine yenilerini koy....
bi kağıt al eline ne istıyorum hayattan de ve yaz cevapları...

karşılarına da şimdi elinde olanları yaz....

hangisi daha değerli diye sor kendıne...

ve gecmişi unut diyemem o da sana ait...o sendin..özlemek zararlı değil..belki özgürlüğü özlüyoruzdur ama bunu hatırlamana sebep bişi olmalı....hatırlatan bişi...o nedir?.

bendede var bu hemde epey güçlü bir halde..bazı yerlerde takılıp kalmışım..bence insan büyümüyor..sadece bedeni yaşlanıyor..ve bence yaşlılar bedenleri yaşlanmış birer çocuk hala..ve kimse aslında özünü yitirmeye özünün kirlenmesine büyümeye tahammüllü değil..sadece mecbur olduğumuz için büyüyoruz..hepimizn aklı çocukluğumuzda bir yerlerde..sanırım birazda insanın içindeki sonsuz yaşama arzusunun bir parçası bu..bu düşünce insanın genlerine proglemlanmış..hangi insan bunamadığı sürece ben artık yaşlandım işe yaramam ölmeliyim der ki..aslında demez,demek zorunda kalır sadece..kime sorulsa bence çocukluğundaki gibi özgür olmak ister,masum olmak ister,kirlenmemiş olmak ister..sorumsuz olmak ister..ama yaşam bizi belli kalıplara sıkıştırır yalımız ilerledikçe ve haliyle biz tertemiz masum çılgın sorumsuz gençliğimizi özleriz....hassas insanlar bunu normal olarak daha çok hisseder.hassas olmayan birisi düşünmez zaten pek bunları dolayısıylada aklında yer etmez problemmiş gib gelmez ona..

bendede var bu hemde epey güçlü bir halde..bazı yerlerde takılıp kalmışım..bence insan büyümüyor..sadece bedeni yaşlanıyor..ve bence yaşlılar bedenleri yaşlanmış birer çocuk hala..ve kimse aslında özünü yitirmeye özünün kirlenmesine büyümeye tahammüllü değil..sadece mecbur olduğumuz için büyüyoruz..hepimizn aklı çocukluğumuzda bir yerlerde..sanırım birazda insanın içindeki sonsuz yaşama arzusunun bir parçası bu..bu düşünce insanın genlerine proglemlanmış..hangi insan bunamadığı sürece ben artık yaşlandım işe yaramam ölmeliyim der ki..aslında demez,demek zorunda kalır sadece..kime sorulsa bence çocukluğundaki gibi özgür olmak ister,masum olmak ister,kirlenmemiş olmak ister..sorumsuz olmak ister..ama yaşam bizi belli kalıplara sıkıştırır yalımız ilerledikçe ve haliyle biz tertemiz masum çılgın sorumsuz gençliğimizi özleriz....hassas insanlar bunu normal olarak daha çok hisseder.hassas olmayan birisi düşünmez zaten pek bunları dolayısıylada aklında yer etmez problemmiş gib gelmez ona..

Kesinlikle katılıyorum ve zamanla sınırlanmış olmamızı da geçmişe sığınıp zamanı durdurma istenci ile aşma çabasına bağlıyorum.

Geçmişe dönük düşündüğümüzde o an donuktur, sabittir bizdedir ve kimse dokunamaz, oysa zaman akmaktadır insanı tüketen bir hızla. Biz de geçmişte o günlerde hissetmediğimiz kadar mutlu olduğumuz bir hayal yaratıp ona sığınırız. Geçmişin donuk ve sönük izleri eskisinden de pırıltılı görünür gözümüze. Belki de özlediğimiz o an, o mekan ya da o kişiler değil uzaktan bize daha rahat, kaygısız görünen kendimizdir.

Çocukluk ve ilk gençlik yılları bizim için zamansızlığı ifade eder; o zaman hayata dair kaygılarımız minimum düzeydedir, zaman genişler şimdikinden farklıdır algımız. Oysa biraz olgunlaşıp hayatı varolduğu şekilde algıladığımızda ve gerçeklik duygusu geliştiğinde bir korku kaplar içimizi. Bu korkuyu ödünmekte yine geçmişin izlerinden geçer.

Velhasıl zaman duygumuzun askıya alındığı her durum bizim için çıkıştır; aşık olduğumuzda ya da tutku ile birşeyler bağlandığımızda bu geçmişe özlem hissinin de bizi terk edeceğini düşünüyorum. :)

bu bana da son zamanlarda oluyordu..o zamanlar belki tatmin olmuyordum ama onu bile ariyordum.gecmisle yasayinca cok uzulursun..hem bugunu hayiflanarak kaybedip gelecek icinde korkulari sararsin yuzden artik kotu bisey yasasam da soyle diyorum buna da sukur..Allahim gecmisimi aratma diyorum ve dusunmeyip,onume bakmaya calisiyorum..imkanin varsa mutlaka yardim al.bi sorun oldugunda yardim alinmasi taraftariyim cunku acisi cok kotu cikiyor ileride..

Back