Geçmiş ilişkisinden dolayı hpv taşıyıcısı olduğunu bildiğiniz biriyle evlilik düşünür müydünüz?

Geçmiş ilişkisinden dolayı hpv taşıyıcısı olduğunu bildiğiniz biriyle evlilik düşünür müydünüz?

• evet

OY: 14 9,2%
  • hayır

OY: 139 90,8%

• Ankete Katılan
    153
Benim kardeşim hastanede staj yaparken anlatıyordu bazı hastaları. En çok üzüldüğümde hpv yüzünden kanser olup acı çekerek inleyerek ölen kadınlar! Kocalarına birşey de olmamış. Hastaneye bile gelmiyorlar kadınları kaderine bırakıyorlar diyordu. Neyse bilerek bunu tercih etmezdim. Ama bilmesem yapacak birşey yok

Siğil, hpv'li biriyle ilişki yasadıktan 3hafta ila 8 ay arasında ortaya çıkıyor..1 senede atılıyor. 5 sene imkansız. Aldatılmışsın net
Merhaba doktora gittim bugün, doktor siğili hiçbir şekilde çıkartmaya da bilirsin, vücuda girdikten sonra uykuya geçebileceğini söyledi. Bilgi olması açısından yazıyorum herkese

Duygusal olmayın.Yarin size çocuğunuza da bulaşabilir.Ve bu devirde kimseye güvenmeyin.

Kafam hala çok karışık. Kendisinden şu an için ayrılmadım sanırım birkaç ay daha bekleyeceğim süreç nasıl ilerler bilmiyorum.

Hayır şu an için birlikteliğimiz olmadı. Ama benim de geçmişte başka insanlarla ilişkilerim oldu yüzeysel seviyede yani bakireyim fakat bende bu virüs mevcut değil. Düzenli kontrollerini de yaptıran biriyim
Ben kendimi riske atmazdim, çok sevsem de zaten cesaret edemezdim kaldı ki 7-8 aylık bir ilişki. Bunun stresiyle mutlu olacağıma da inanmam.

Kuzum zaten toplumun yarısında bu virüs genç yaşlarda gözüküyor ama zamanla bağışıklığı güçlü tuttukça bu virüs vücuttan atılıyor.
Eğer birden fazla partner ile korunmasız birliktelik yaşadı ise bunun olması çok normal.
Ben de Hpv atlatmış biriyim , bir kadın olarak atlatmak daha önemli çünkü ileride tedavi edilmezse büyük sorunlar çıkarıyor. Ama zaten bağışıklığı güçlü tutunca yemene içmene vitaminlerine dikkat edince sigara alkolden uzak kalınca ayrılabiliyor bu virüs.

Bu durumumu eşim biliyordu ve bana çok anlayışlı yaklaştı en son testi mi yaptım artık vücudumda kalmamıştı.
Eğer hiç birliktelik yaşamadıysanız , ve sevgilinle devam edeceksen bir an önce Hpv aşılarını ol ve sevgilin atlatana kadar birlikte olmayın ya da korunun mutlaka . Bir uzmana gidip fikir alın ve ona göre ilerleyin. Sevgilin atlatmak istiyorsa bağışıklığını kuvvetlendirsin, sigara ve alkolden uzak dursun özellikle sigara çok tetikliyor.
Soruna gelecek olursam eşim beni yargılasaydı ben çok üzülürdüm, yanımda olup destek oldu ve zaten atlattım. Bu virüsü tek bir partnerden bile alabilirsin korunmasız beraberlikte. İlla ki bu insanı kötü biri yapmaz. İnsanız başımıza kötü şeyler gelebiliyor

Partnerlerden birinde hpv virüsü çıkıyorsa diğerinde çıkmıyorsa, çıkmayandan çıkana geçmiş olma olasılığı var mı ?

Partnerlerden birinde hpv virüsü çıkıyorsa diğerinde çıkmıyorsa, çıkmayandan çıkana geçmiş olma olasılığı var mı ?
HPV'nin birden fazla türü bulunuyor, bu türlerin arasında da siğil yapanlar ve yapmayanlar var. Yani sanırım dediğiniz senaryo mümkün olabilir

Tabiki evlenmem, erkekten çok kadının başına bela bu hastalık, yarın sizin başınız yanarsa o erkek ne kadar arkanızda duracak tartışılır. Doğursan bile erkekler viktoria secret mankeni gibi olsun kadın istiyor, hasta olsan belki arkasına bile bakmadan kaçacak.
Genelde fazla ödün veren ilişkide kadındır, erkeğin ben kendini paraladığını nadir gördüm

Taşıyıcı bir hastalığım var eşime geçme ihtimali de aşıyla yok oldu evlilik testlerinde çıkmıştı isterse vazgeçeceği söyledim sonuç evliyiz. Bendeki hastalık onda olsa kabul ederdim ama HPV olsaydı koruyuculuğu olmadığından istemezdim sanırım.

Aşk sevgi çok güzel tmm ama bu konu sağlık meselesi çok iyi düşün o belki bir yada iki senede atlatır. Ama sen yıllarca çekebilirsin bunu. Ayrıca eski sevglisinden bulduğu ne malum belki senden utancından yalan söylüyor olabilir günü birlik ilişkiler olmuş olabilir. Bak gerçekten çok iyi düşün benim bildiğim hpv bcuut bağışıklina bağlı tekrar üreyebilen bir hastalık. Uçuk virüsü gibi düşün birinden bulaşıp vücutta saklanıyor ve bağışık düşünce hortluyor dudakta

Geçmiş ilişkisi olması veya hpv taşıyıcısı olması sorun olmaz veya ona farklı bakmama neden olmaz. Kendim de hpv testi yaptırmış ve o psikolojiyi bilen biriyim erkeklerde herhangi bir hastalığa yol açmıyor ama kadında kansere yol açabiliyor. Vücuttan atma olayı doğru değil. O nedenle bir yakınlık ya da evlilik düşünemezdim her ne kadar duygum olsa da riske atmazdım kendimi bence düşünüp kendiniz için karar verin

Vücuttan atmak mümkün değil mi? Yüzde 70/80 oranında 2,3 senede vücuttan atıldığını söylüyorlar ama. Araştırırken Süleyman Engin Akhan isminde bir doktor keşfettim kendisi de bu tezi savunuyor. Ne doğru ne yanlış gerçekten anlamadım.

Sağlik okuyorum ve benim kimi gittiğim doktor da atılmadığını söylemişti. Kimisi de atılır diyor. Görüş farklılığı çok fazla. Çünkü uçuk/herpes virüsü gibi bir virüs ikisi de dna yapılı bir virüs. Siğil yakma işlemi var ama kesin tedavi değil sadece semptomları ve siğilleri yok etmeye yönelik. Ama atılmasa bile bence asla korkulacak bir virüs değil sadece düzenli kontrol gerekiyor. Doktorum negatif çıktığımda bile aşı olmamı söylemişti tek çare aşı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…