• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen vajinal mantar.İnfertilite

nazenin1344

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
11
2
1
30
Herkese merhaba.Ekim 2020den beri vajinal mantar tedavisi goruyorum.Kizariklik,kasinti gibi şikayetim bulunmuyor. Mamtar enfeksiyonu bitmeyince hsg filmi çekilmiyor.Haliyle infertilite tedavisine bir turlu baslayamiyoruz.Gün geçtikçe strese giriyorum.Strese girdikçe reglm bile gecikti.Nasil bu illetten kurtuldunuz?Cevaplarınızı rica ediyorum.İç camasiri sık sık degistiriyorum.Günlük ped kullanmıyorum.Probiyotik olarak kefir kullanıyorum. Vajinal duş yapmıyorum.Neden tekrarlanıyor anlayamıyorum.

Ekim 2024 pardon
Verilen fitilleri ilaclari cok duzenli kullanin lutfen kullanmadiginizi zannetmiyorum ama yine de belirteyim. Paraya kiyip gercekten pamuklu kaliteli camasir almak, esinizin kisisel hijyenine cok dikkat etmesi, islak birakmamak ve kot pantolon giymemek gerekiyor. Surekli tekrarlayan gecmeyen mantarda bunlari uygulamistim gercekten dar hicbir sey giymeyip tamamen kurutana kadar bol altlar giyip her dus ve tuvalet sonrasi iyice kurudugundan emin olmadan giyinmemistim. Iliski oncesi de lutfen esinizden iyice temizlenmesini rica edin. Eczaneden probiyotik destegi alin kefir tek basina yeterli gelmiyorsa.

Herkese merhaba.Ekim 2020den beri vajinal mantar tedavisi goruyorum.Kizariklik,kasinti gibi şikayetim bulunmuyor. Mamtar enfeksiyonu bitmeyince hsg filmi çekilmiyor.Haliyle infertilite tedavisine bir turlu baslayamiyoruz.Gün geçtikçe strese giriyorum.Strese girdikçe reglm bile gecikti.Nasil bu illetten kurtuldunuz?Cevaplarınızı rica ediyorum.İç camasiri sık sık degistiriyorum.Günlük ped kullanmıyorum.Probiyotik olarak kefir kullanıyorum. Vajinal duş yapmıyorum.Neden tekrarlanıyor anlayamıyorum.
İç camasirlarim da pamuklu uzun süredir.Vajinal floramin bozuldugunu belirtti doktor.Ekstra probiyotik alayim takviye için.Teşekkur ederim bilgilendirme için🙏

Merhaba,geçmiş olsun öncelikle. Bu mantar illeti maalesef çok zor geçen bir durum. Daha önce doktora gittiğinizde kültür testi yaptı mı doktorunuz? Hangi tür mantar var mesela? Çünkü buna göre tedavi yöntemleri değişiyor. Mesela antibiyotik kesinlikle tedavide kullanılmaması gereken bir ilaç. Genital bölgenizi kesinlikle duru su ile yıkayın,sabun kesinlikle kullanmayın. Şekerden uzak durun. Mutlaka gün içerisinde bölgeyi kuru tutmaya çalışın. Ve ilişki sırasında yeterince ıslaklık olmadan ilişkiye başlamayın. Bana doktorumun tedavi harici tavsiyeleri bunlardı. Bunun haricinde bana tek bir hap verdi,haftada bir tane içiyordum ve toplamda 7 hafta kullandım. Sonrasında bu şikayetim bitti. Tabi benim kültür sonucum maya türü mantar çıkmıştı ve doktorum buna göre tedavi uygulandı.

Merhaba.Candida mantarı çıktı.Fitil ve iki ayrı hap tedavisi gördüm. Vajinal flora bozuk olduğu icin ıslaklik olmuyor.Jel kullanıyorum.Pcosta var her iki yumurtalığımda. Tedaviye başlamaya geciktikçe daha çok stres oluyorum😔

Bende kaşıntı vardi doktora gittiğimde akıntım var fitil yazcam demişti kaç kere kullandım 3 gunlukdu ama geçmek bilmiyordu geçiyordu geri başlıyordu sonra başka doktora gittiğimde bana bu ikisini verdi ve ondan sonra bir daha ne kasinti ne birşey oldu birde sakin sabun duş jeli gibi şeylerle yıkama çünkü dışında bir koruma katman var onu yok edildiği zamanda enfeksiyon riski artıyor bundan dolayı saf suyla yıka demisti ilaci ben eklim bı araştır sor belki sanada iyi gelir

Eklentiler

• Screenshot_2024-12-27-12-36-27-722_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    Screenshot_2024-12-27-12-36-27-722_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    39,7 KB · Görüntüleme: 15
Bende kaşıntı vardi doktora gittiğimde akıntım var fitil yazcam demişti kaç kere kullandım 3 gunlukdu ama geçmek bilmiyordu geçiyordu geri başlıyordu sonra başka doktora gittiğimde bana bu ikisini verdi ve ondan sonra bir daha ne kasinti ne birşey oldu birde sakin sabun duş jeli gibi şeylerle yıkama çünkü dışında bir koruma katman var onu yok edildiği zamanda enfeksiyon riski artıyor bundan dolayı saf suyla yıka demisti ilaci ben eklim bı araştır sor belki sanada iyi gelir
Teşekkür ederim.Pazartesi belli olur yeni ilaçlar😐

Mrb konuyla alakalı bır bilgim yok bu mantar enfeksiyonun belirtileri neler onu soracaktım bende kendimden suphleniyorum 1,2 kaç gündür de akıntı ne renek oluyor kokuyomu vs

Merhaba, geçmiş olsun. Kızımda çok sık idrar yolu enfeksiyonu oluyordu turna yemişi ve iç çamaşırına nioli yağı damlatmanın iyi geldiğini söyledi doktorumuz. İki aydır olmadı çok şükür. Her gün turna yemişi yediriyorum, iç çamaşırını pamuklu sıkmayan kullanıyorum ve çok sık değiştiriyorum. Kaynarda yıkıyorum beyaz kullanıyoruz. Çamaşırına nioli yağı damlatıyorum. Duş sırasında sirkeli su yapıp o bölgesinden akıtıyorum ovmuyorum ama sadece akıtıyorum haftada bir filan. Bol su içmesine dikkat ediyorum. Birde Hindistan cevizi yağının kandidaya iyi geldiğini okumuştum ben onu da hergün başka faydalılarından dolayı bir tatlı kaşığı yediriyorum. Kendimce bulduğum önlemler bunlar. Umarım faydası olur. Doktorumuz idrar yolu enfeksiyonunda turna yemişinin çok etkili olduğunu söylemişti denemenizi öneririm. Rabbim şifa versin

Ben gebeyim ve akıntım vardı. Kültür testinde mantar çıktı. Doktor fitil yazdı geçmedi, 2. Fitili yazdı geçmedi. Hamile olmasaydın nioli yağını önerirdim, sirkeli suya oturmanı önerirdim dedi. Hamilesin bunları yapma dedi. İç çamaşırlarını her gün değiştir, yüksek derecede yıka, ütüle, pamuklu giyin, her gün ev yapımı kefir ya da yoğurt ye felan dedi. Bunları fazlasıyla yapıyordum zaten geçmiyordu. En son nioli yağını kullandım. Hamileler taharet suyuna 1-2 damla şeklinde kullanıyor ve çok memnun kaldım. Hamile olmasaydım flora düzenleyici önerirdim ama hamilelikte kullanmamalısın dedi. Bu arada doktora nioli yağını kullandığımı söyledim direk tenine değdirme dedi. Ben seyreltip kullandığım için sorun yapmadı. Nioli yağında da evvehe mi ne bir marka vardı onu alın diyordu araştırdığım yerler. Onu aldım memnun kaldım.

Ben gebeyim ve akıntım vardı. Kültür testinde mantar çıktı. Doktor fitil yazdı geçmedi, 2. Fitili yazdı geçmedi. Hamile olmasaydın nioli yağını önerirdim, sirkeli suya oturmanı önerirdim dedi. Hamilesin bunları yapma dedi. İç çamaşırlarını her gün değiştir, yüksek derecede yıka, ütüle, pamuklu giyin, her gün ev yapımı kefir ya da yoğurt ye felan dedi. Bunları fazlasıyla yapıyordum zaten geçmiyordu. En son nioli yağını kullandım. Hamileler taharet suyuna 1-2 damla şeklinde kullanıyor ve çok memnun kaldım. Hamile olmasaydım flora düzenleyici önerirdim ama hamilelikte kullanmamalısın dedi. Bu arada doktora nioli yağını kullandığımı söyledim direk tenine değdirme dedi. Ben seyreltip kullandığım için sorun yapmadı. Nioli yağında da evvehe mi ne bir marka vardı onu alın diyordu araştırdığım yerler. Onu aldım memnun kaldım.
Çalışıyorum ve wc kullanmak zorundayım.Maalesef ki hijyen kötü.Bol su ile de enfeksiyon atılıyor.Wc kullansam bir dert kullanmasam bir dert.Nioli yağını iç camasirina mi damlatacağım sıkacağim peki?

Çalışıyorum ve wc kullanmak zorundayım.Maalesef ki hijyen kötü.Bol su ile de enfeksiyon atılıyor.Wc kullansam bir dert kullanmasam bir dert.Nioli yağını iç camasirina mi damlatacağım sıkacağim peki?
Hamile değilseniz iç çamaşırına damlatarak kullanılıyor. Bir de candida diyeti yapın derim. Şekerden ve karbonhidrattan uzak durmanız gereken bir diyet

Herkese merhaba.vajinal kultur testim temiz çıktı.Akıntı kendi akıntimmis.Vajinal floram da düzelmis.Tekrar hap tedavisine başlamadan hsg rahim filmi çekebildim.Bnm gibi benzer durum yaşayip sonuclar gelmeden demoralize olmama adına güncelleme yapmak istedim.Rabbim herkese saglikli,hayirli evlat versin ins🙏

Verilen fitilleri ilaclari cok duzenli kullanin lutfen kullanmadiginizi zannetmiyorum ama yine de belirteyim. Paraya kiyip gercekten pamuklu kaliteli camasir almak, esinizin kisisel hijyenine cok dikkat etmesi, islak birakmamak ve kot pantolon giymemek gerekiyor. Surekli tekrarlayan gecmeyen mantarda bunlari uygulamistim gercekten dar hicbir sey giymeyip tamamen kurutana kadar bol altlar giyip her dus ve tuvalet sonrasi iyice kurudugundan emin olmadan giyinmemistim. Iliski oncesi de lutfen esinizden iyice temizlenmesini rica edin. Eczaneden probiyotik destegi alin kefir tek basina yeterli gelmiyorsa.
Geçmiş olsun ben bir ebe tavsiyesi ile batikonla taharetlendim çooook şükür geçti mantarim

GYNO MAX . Normalde ilaç önerisinde bulunmam ama mantarın en etkili çözümü bu fitil .

Nioli yağı alın bide

BİOKADİN fitil … doktorunuza danışıp recetelettırip alabılırsınız .

Reçetesizde veriyorlar .

Back
X