gecmeyen sarilik bizi buldu:(

drajem

1 adam 1 madam "Baldan Günler"
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
392
283
anneler bebegimi 3.gun hastaneye almislardi degeri 18di... 2 gece yatti 10a dustu fototerapi alinca... bgn 1 aylik kontrolune gittik degeri 13.8 cikti... ki gozlerinde vardi biliyordum da en son gozden gectigini soyledikleri icin dr.a gitmemistim... yarin tsh sonucunu da alacagiz bakalim tiroidle bi ilgisi var mi? size sorum sizler bu sarilik illetinden nasil kurtuldunuz, bi arkadasim mama verdim 3 ogun dedi..bu arada benim cocugum 3haftada 1 kilo almis dr cok iyi dedi yani sutum de yetiyor ...

Canim bizimki 2 ay surdu. ABO uyumsuzlugu vardi. Yani ben 0 pozitifim kizim A pozitif boyle olunca ABO uyumsuzlugu olurmus heo sinira kadar gelmisti ve dusmuyodu. Fototerapiye girsin istiyodum cunku surekli kan vermekten kizim elleri mafolmustu. 1. Ayinda 7 tup kan alindi ve idrarina bakildi temiz cikti cok sukur. Sende endiselenme cunku doktorum kendi kizinda da aynisini yasadigini ve 3 ay ugrastigini soylemisti ama biz tedbir amacli ve icimizin rahat etmesi icin o kanlari verdik. Biz 2 yada 3 ay evde isik acik uyuduk.Gecmis olsun insallah gecicek ama cok zor biliyorum cunku bende yasadim.

kurtulmussunuz ne guzel canim:) darisi bzm basimiza insallah... bizim sonuclar ptesiye kldi umarim kotu bisi yoktur

Canım benim kızım uzayan sarılık olmuştu.2,5 ayda ancak geçti.biz de 1 gece fototerapi almıştık. İnş çabuk geçer sizinki

Kizlar benim bebegimde de sarilik vardi isin tedawisi aldik 4gun sonra kontrole gittigimizde 18.10 du bi 4gun sonra tekrar kontrole gittik 17.56 olmustu deger. Bebegim anne sutuyle besleniyor ve kilo alomi cok iyi ama vucudunda ve yuzundeki gozlerindeki sarılık iki bucuk aylik olduğunda gecti. Hicte bisey yapmadim sadece sutumu verdim. Endiselenmeyin kilo alimi iyiyse hic sikinti etmeyin. Benim doktorumun bi konudaki rahatligi beni biraz rahatlatti. Bide ilk 10 gun gectikten sonra sarilik dewam etsede beyin fonksiyonlarini etkilemiyomus

canım biz de 19 la hastaneye yattık biz dede ABO uyumsuzluğu vardı.bir gece fototerapiyle 8e düştü 2gun sonra tekrar kan alındı. 14e yükselmişti doktorum bunun normal olduğunu fototerapiden sonra bir kere pig yapıp kendi en üst seviyesine yükselip kendiliğinden düşeceğini söyledi sonra iki gün sonra yine gittik 10a düşmüştü. Vudundaki sarılığın tamamen geçmesi 6-7 haftayı buldu. 10a düştükten sonra bir daha test yaptırmadık. Doktor gerek görmedi. Siz de tez zamanda atlatırsınız inşallah.

bnm gozlemime gore bayagi azaldi.. gozlerinin kenarinda cok az kaldi. 8 gun sonra kontrolumuz var bakalim dr ne dicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…