- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.359
-
- Konu Sahibi nefernefertiti
Sebebi belli mi peki sizin ? Benimde öyle olacak galiba yani hiç bişey mi işe yaramaz anlamıyorum gerçekten.Ben yasadım ne yapıldıysa geçmiyor. Iç çamaşırlarını ütüle ve kesinlikle yumuşatıcı kullanma bebek deterjaniyla yika biraz azaltıyor
Ben beyaz kalıp sabun varya onunla yıkıorum.Eskı atletlerı yırttım.Utuleyıp sıcak sıcak koyuyorum.Ciddi rahatlatıyor.Bırazda hameten sürHerkese merhaba
Ben 27 haftalık hamileyim ve hemen hemen 2 aydır geçmeyen vajinal kaşıntım var. Görünürde hiç bişey yok. Doktorum ne kremler verdi çeşit çeşit yok asla geçmiyor. Mantar değil,uçuk değil ne o zaman ? Hamilelikle alakalı alerji vs olabilir mi diye sordum tek bi yerde olmazdı öyle olsa daha geniş yerlerde olurdu dedi. Annemde bana hamileyken bütün hamilelik boyunca kaşıntı ve acı yaşamış,doğum yapınca geçmiş. Benimde mi öyle acaba ? Hamilelikte bunu yaşayanlar varsa lütfen yardım etsin çıldırcam artık neden geçmiyor diye.
Haftaya randevum var tekrar gidip kontrol olcam mutlaka ama o süre içinde önerileriniz varsa seve seve denerim. Şimdiden çok teşekkürler
Enfeksiyondan kaynaklı deniliyor benim 2 hamileligimdede öyleydi . Şuan daha baslmadi ama başlar mutlaka. Cunku aşırı bulantim var su icemiyorumSebebi belli mi peki sizin ? Benimde öyle olacak galiba yani hiç bişey mi işe yaramaz anlamıyorum gerçekten.
Teşekkür ederim bi süre deterjan vs kullanmadan beyaz sabun deneyeyim bende. Evde çocuk olduğu için rendelenmiş beyaz sabun var zaten kendi çamaşırlarımı da onunla yıkayayım. Teşekkür ederim öneriniz içinBen beyaz kalıp sabun varya onunla yıkıorum.Eskı atletlerı yırttım.Utuleyıp sıcak sıcak koyuyorum.Ciddi rahatlatıyor.Bırazda hameten sür
Hamilikte oluşan fazla akıntıyla ilgili olabilir belki bende sadece bacak ve kollarda kaşıntı başladı yeni yeni her hamilelik kendine özgü herkeste bisiler olusuyo korkmayın bence doğumla duzelirHerkese merhaba
Ben 27 haftalık hamileyim ve hemen hemen 2 aydır geçmeyen vajinal kaşıntım var. Görünürde hiç bişey yok. Doktorum ne kremler verdi çeşit çeşit yok asla geçmiyor. Mantar değil,uçuk değil ne o zaman ? Hamilelikle alakalı alerji vs olabilir mi diye sordum tek bi yerde olmazdı öyle olsa daha geniş yerlerde olurdu dedi. Annemde bana hamileyken bütün hamilelik boyunca kaşıntı ve acı yaşamış,doğum yapınca geçmiş. Benimde mi öyle acaba ? Hamilelikte bunu yaşayanlar varsa lütfen yardım etsin çıldırcam artık neden geçmiyor diye.
Haftaya randevum var tekrar gidip kontrol olcam mutlaka ama o süre içinde önerileriniz varsa seve seve denerim. Şimdiden çok teşekkürler
Konu sahibi vajinal kaşıntı diyor canim ama ona çare yok malesefHamilelikte kaşıntı neden olur? Kaşıntı tedavisi…
Hafif kaşıntı, hamilelikte cilde artan kan akışı nedeniyle sık görülür. Hamileliğiniz ilerledikçe ve bebeğiniz büyüdükçe karnınızın derisi gerilir ve bu da sizin kaşıntılı hissetmenize neden olabilir. Peki, hamilelikte kaşıntı neden olur? Kaşıntı tedavisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde...
Kaşıntı hamilelikte sık görülür. Kaşıntı, 5 hamile kadından birinde görülür. Genellikle kanda hormonlar gibi bazı kimyasalların yüksek seviyelerinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Şimdi, Hamilelikte kaşıntı neden olur? Kaşıntı tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenlere bir göz atalım…
HAMİLELİKTE KAŞINTI NEDEN OLUR?
Hamilelikte hafif kaşıntı genellikle endişelenecek bir şey değildir, ancak kaşıntı şiddetlenirse, obstetrik kolestaz adı verilen ciddi bir karaciğer rahatsızlığının işareti olabilir.
Ciddi kaşıntı: intraheptik kolestaz (ICP)
Kaşıntı, gebeliğin intraheptik kolestazı (ICP, ayrıca obstetrik kolestaz olarak da bilinir) adı verilen bir gebelik durumunun belirtisi olabilir. Bu hamilelikte gelişebilecek bir karaciğer rahatsızlığıdır. Nedeni ise belirsizdir.
Normal olarak, safra asitleri gıdaları sindirmenize yardımcı olmak için karaciğerinizden bağırsağınıza akar. ICP’de safra asitleri düzgün şekilde akmaz ve vücudunuzda birikir. ICP’nin tedavisi yoktur, ancak bebeğiniz doğduktan sonra gitmesi gerekir.
Genellikle döküntü olmadan kaşıntı, ICP’nin ana semptomudur. Kaşıntı genellikle avuç içinde ve ayak tabanlarında daha belirgindir, ancak vücudun her yerinde hissedebilirsiniz.
Bazı kadınlar için kaşıntı dayanılmaz ve geceleri daha kötü olabilir.
Prurigo
Kaşıntıya yol açabilecek ek bir durum gebeliğin prurigolarıdır. Bu durum, cilt üzerinde böcek ısırıkları ile karıştırılabilecek küçük, kaşıntılı çıkıntılarla karakterizedir. Prurigo hamilelik sırasında herhangi bir noktada ortaya çıkabilir ve doğumdan sonra da devam edebilir. Hamilelik sırasında bağışıklık fonksiyonundaki değişikliklerin neden olduğuna inanılır. Prurigo bebek için risk oluşturmaz.
Kaşıntıya sebep olabilecek diğer nedenler:
– Hormonal değişiklikler
– Progesteron ve östrojen hormonunun artışı
– Hamilelik kaynaklı deri çatlakları
– Hamilelik esnasında ortaya çıkan cilt hastalıkları (egzama, sedef gibi)
– Gebelik ürtikeri (PUPPP)
– Tiroid ve böbrek rahatsızlığı
– Viral hepatitler
– Besin alerjileri
– İlaç
İlaç kullanımı
KAŞINTI TEDAVİSİ
Şiddetli kaşıntı şikayetlerinin en ciddi sonuçlarından biri erken doğum diğeri ise anne karnında ani bebek ölümlerinin yaşanmasıdır. ICP tıbbi ve aile öyküsü ve karaciğer fonksiyonunuzu kontrol eden kan testleri (karaciğer fonksiyon testleri – LFT’ler) ile teşhis edilir. ICP teşhisi konduktan sonra bebeğiniz doğana kadar düzenli LFT yaptırırsınız, böylece doktorunuz durumunuzu izleyebilir.
Kalamin losyonu gibi kremler hamilelikte güvenlidir ve kaşıntıdan bir miktar rahatlama sağlayabilir. Doktorunuz safra tuzlarını azaltmak ve kaşıntıyı hafifletmek için bir ilaç verebilir. ICP, sağlıklı kan pıhtılaşması için önemli olan K vitamini emiliminizi etkileyebilir, bu nedenle size bir K vitamini
K vitamini emiliminizi etkileyebilir, bu nedenle size bir K vitamini takviyesi sunulabilir. Ancak en kesin tedavisi ise doğumdur.
Prurigo tedavisi için doktorunuz oral antihistaminikler ile birlikte topikal yumuşatıcılar veya steroidler yazabilir.
Teşekkür ederim bi süre deterjan vs kullanmadan beyaz sabun deneyeyim bende. Evde çocuk olduğu için rendelenmiş beyaz sabun var zaten kendi çamaşırlarımı da onunla yıkayayım. Teşekkür ederim öneriniz için
Öncelikle vajinal temizlikte bol su kullan islak mendil ve pecete bu durumdalarda daha kötü yapıyor kullanma bol su ic ve ayaklarini belini sicak tut ben bu sekilde atlattımBu arada kan,idrar tahlili ve idrar kültürüne bakıldı bişey çıkmadı. Onu da belirteyim istedim. İdrar yolları enfeksiyonu filanda değil yani. Anlamadım ne olduğunu gerçekten
Karaciğer enzimleriniz bakıldı mı? Gebelikte bazı kaşıntılar hep karaciğer enzimleriyle alakalı çıkabiliyor.
Bakılmadı. Haftaya muayenem var mutlaka söylicem bunu bakılsın. Mesela şu an çok iyi kaşıntı yok ama yarın başlar tekrar sürekli bi tekrarlama var. Seneler önce sivilce ilacı kullandım biliyosunuzdur şu ağır olan ve karaciğeri etkileyen.Onu kullanırkende kaşıntım olmuştu. O inatçı değildi hemen geçmişti ama. Bu nedenle çok mantıklı geldi söylediğiniz mutlaka baktıracam. Teşekkür ederimHamilelikteki bu kaşıntılar karaciğer enzimlerindeki degerlerdrn kaynaklanıyor diye biliyorum. Ast ve alt değerleriydi sanki.
Çok teşekkür ederim. İyiki açmışım konuyu çok güzel öneriler geldi hepsini denicem tek tek biri iyi gelecektir illakiUtalk diye bir pudra var denemediyseniz deneyin. Her tuvaletten ve duştan sonra iyice kurulanıp pudralanın. Gebelik geçirmedim ama yıllar evvel böyle sebebi bulunamayan bir kaşıntım oldu, Utalkla çözdüm ama başka marka yaramıyor sadece o. Ve tabi pamuklu iç çamaşır, hava alan kıyafetler giyin, çok geçmiş olsun
Benim ilk gebeligimde bubbahsettigim dergerlerden sadece 1 tanesi normal degerinin 4 katindan bile fazlaydi. Doktor sonuclari gorunce avuc iclerime bakti sirtinda elinde ya da herhangi bir yerinde kaşıntı var mi diye sordu hayir yok dedim. Sonra tekrar kan alindi laboratuardan kaynakli bir hata olmus dendi.Bakılmadı. Haftaya muayenem var mutlaka söylicem bunu bakılsın. Mesela şu an çok iyi kaşıntı yok ama yarın başlar tekrar sürekli bi tekrarlama var. Seneler önce sivilce ilacı kullandım biliyosunuzdur şu ağır olan ve karaciğeri etkileyen.Onu kullanırkende kaşıntım olmuştu. O inatçı değildi hemen geçmişti ama. Bu nedenle çok mantıklı geldi söylediğiniz mutlaka baktıracam. Teşekkür ederim
Öncelikle vajinal temizlikte bol su kullan islak mendil ve pecete bu durumdalarda daha kötü yapıyor kullanma bol su ic ve ayaklarini belini sicak tut ben bu sekilde atlattım
Peçete çok kullanıyorum o da kötü yapıyor olabilir belki. Su çok içiyorum kum dökmüşüm hamilelikte idrarda çıktı onun için ekstra dikkat ediyorum su konusuna. Artık zehirlenecem su içmektenSeni cok iyi anliyorum bende cok yasadm iki gun iyi oldum bir hafta cektim tekrar tekrar esime soylemeye cekinir olmuştum karnıbahar kuru yaptim saracoglunun oda beni cok rahatlattı