• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen karın şişliği ve gaz sorunu😔

kendiminiyisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
7
0
1
Kızlar merhaba,
Benim alt karnımda sürekli bir şişlik var. Ve sürekli gaz sorunum var maalesef. Önceden de oluyordu ama sanki eşimle korunmayı bıraktığımızdan beri arttı. Alt karnım çok şiş. Birden gaz bastırıyor mesela. Aniden kalkıp wc ye gitmek zorunda kalıyorum. Yazın karnıma ağrılar giriyordu bazen ve daha fenaydı. Yediğim şeylerin etkilemiş olabileceğini düşünüp doktora danışmadım. Bir süredir yine rahat gibi olmuştum ama bugün yine akşam yemeğinden sonra rahatsız hissediyorum. Pesto soslu makarna, tavuk ve ayran vardı akşam yemeğinde. Yavaş ve iyice çiğnemeye dikkat ederek yedim hatta. 1 saat sonra da latte ve çikolata yedim. Pcos'um aynı zamanda( sol overde 2.5 cm kist de var)ve insülin direncim var maalesef. Gynopol, magnezyum ve d vitamini kullanıyorum. Aynı zamanda Hashimato tiroidi için ilaç kullanıyorum. Bunların bir etkisi olabilir mi bilmiyorum. Sizce neden böyle oluyor olabilir? Size de bu durum oluyor mu? Şüphelendiğim şeyler:
1- korunmayı bırakmamıza bağlı pelvik ağrı
2- makarna
3- süt ve süt ürünleri
4- yemeğin fazla gelmesi
5- pcos ya da 2.5 cm lik yumurtalık kisti
6- kullandığım ilaç ya da takviyeler

Aynı durum bende de var. Hatta yazdıklarınızın birebir aynıları bende de mevcut :)
Şüphelendiğiniz şeylerin tetikliyor olma ihtimali %99..

Back