Geçmeyen ishal ve kilo kaybı

Gizse

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2023
205
82
30
Kızlar 6-7 yıldır geçmeyen bir ishalim var. En son geçen sene doktora gittim ilaçlardan sonra geçmişti. 1-2 aydır yeniden başladı.
Günde belki 10 defa tuvalete gidiyorum. Yetmezmiş gibi çok kilo verdim. Bir anda ( iki üç haftada) 52 kilodan 47 kiloya düştüm. Ki çok yemek yiyen biriyim.
Önceden de kilo vermiştim. Geçen sene çözüldükten sonra biraz almıştım. Ama artık çok korkmaya başladım.
Geçen hafta doktora gittim. Dışkıda kan çıktı ve kolonoskobi yapacaklar. Birde crp değerim de yüksek çıktı. Ancak iki ay sonraya sıra verdiler. Bekleyeceğim mecbur ama ben kilo verdiğimi gördükçe çok korkmaya başladım. Çünkü bütün belirtileri araştırdığımda kolon kanseri ya da iltihabi bağırsak hastalıkları çıkıyor. Doktorda bunlardan şüphelendi, ailede var mı hiç diye sormuştu.
Başka bir şey olabilir mi böyle bir şey yaşayan oldu mu kötü bir şey çıkmasından çok korkuyorum

Son düzenleme:
Kolon kanseri dışkı değişikiliği, kilo kaybı ve dışkı da kan oldukça kuvvetli belirtiler kesinlikle beklemeyip gerekirse özelde yaptırın

Merhaba kolonoskopi sonucunuz ne çıktı acaba?ben bağırsak enfeksiyonu oldum dışkıda gizli kan pozitif çıktı.Normal enfeksiyonda dediler ana ben takttım.Bende de 3 sene önce ishsl vardı kolonoskopi normal çıktı.ishsl kesildi.şimdi ishsl olunca gaitada lökosit çıktı gizli kan pozitif çıktı işte

6-7 yıldır ishalsin günde on kere tuvalete çıkıyosun kolonoskopi yaptırmak için neyi bekliyorsun ki yıllardır anlayamadım? İnanılmaz yaaaa şoktayımm inşallah bir şey yoktur dicem ama bir sebepten günde on kere tuvalete çıkman crp nin yükselmesi gaitada kan çıkması gerekiyor. Enfeksiyon desek kronik bi durumun var. İltihabı bağırsak hastalığı olabilir çok geçmiş olsun.

merhaba; acaba siz yaptırdınız bir endoskopi yada kolonoskopi ben de aynı sorunlar var gittim doktora ama mayıs 2024 e verdi randevu..gaitada kan pozitif çıktı doktor önemsemedi, lökosit çıktı değer düşük fazla yok dedi, ama bende sürekli kabızlık, bazen ishal gibi ardından hemen kabızlık , karnımda şişlik oluyor, çok nadir gaitada kan görüyorum, 1 kere falanda mukuslu akıntım oldu... konular açılıyor ama kimse belirtilerinden bahsetmiyor. belirtilerinden bahset se aralıklarından ne kadar zaman sonra farketti falan tüm formları okudum bu sorun var kolon kanseri diyor belirtiler nelerdi bahsetmemişler..

Merhaba benimde hem ibs hem gastritim var son zamanlarda kanlı mukus görüyorum tuvaletimde ve koyu renkli dışkı ama ağrı vs yok korkuyorum hemoroid falan var uzun zamandır ama bu hemoroid kanaması gibi parlak kırmızı damlama şeklinde değil vişne çürüğü gibi mukuslu

Kolonoskopi oldunuzmu ne çıktı

Kolonoskopi oldunuzmu ne çıktı
Benimde uzun zamandır geçmeyen ishalim var .ne yaptıysam düzelme olmadı son zamanlarda, daha önce normale yakın veya kabız gibiyken son 3 aydır artık hep ishalim ,limonlu kahve ,haşlama patates .muz hiç biri duzeltmedi doktora gittim ilaç verdi simflat ve dicetel aç kanina sabah biri akşam biri ilk 15 gün düzelme oldu dedim duzeliyorum galiba ,sonrasında tekrar eski haline geri döndü ishal devam etti tekrar 1 ay olunca doktora gittim .daha önce kabızlık durumlarında kanama gördüğümü onuda zorlamadan olabileceğini ishal olduğum bir zamanda gazla beraber zorlayınca acıma oldu ve kan gördüğümü anlattım kolonoskopi yapılması gerekiyor dedi Dr .25 marta tarih verdi 5 gün diyet olacakmış .ayakta kolonoskopi olacakmış .uyutmuyorlarmis .

Dışkıda kan,
Günde 10 kez ishal...
Crohn's hastalığı veya ülseratif kolit düşündüm.

Vişne çürüğü gibiyse sindirilmiş veya beklemiş kandır yani büyük ihtimalle gastrointestinal kanalda bir odak noktası var kanayan. Ama hemen kötü düşünmeyin basit bir ülser de olabilir. Kolonoskopi veya endoskopi ile bakılması lazım

Merhaba son durum nedir doktora gittiniz mi

Son durum nedir acaba cok gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…