Cansu merhaba
diğer başlıklardaki mesajlarını da okudum, gittiğin seansları, aldığın vitaminleri. Sana sımsıkı sarılıyorum öncelikle. Yazdıkların bana çok dokundu. Klişe bir giriş gibi olacak ama yalnız değilsin hem de hiç. Bence burada bu açtığın konular bile ne kadar toparlanmaya çalıştığını gösteriyor
İnsanın başına her şey gelebilir. Düşmek de var kalkmak da.
Eğer sosyal medya kullanıyorsan kapat. Görme o insanları. Sana iyi gelmeyen insanlar varsa, güzel bir bahane öne sürüp görüşme. Eğer tam tersi iyi hissettiren biri varsa onunla görüş. Bu eski bir komşu da olabilir, muhabbetini sevdiğin kuaförün bile olabilir. Bir çay içip muhabbet edip açılmak için. Youtubeda izlemeni önereceğim psikoloji kanalları var mesela Tulay Kok, İbrahim Bilgen, Beyhan Budak. Podcast indirebilirsen harika yayınlar var, ütü yaparken bile dinliyorum. Sana samimi gelen youtuberları, seni iyi hissettiren, güldüren şeyleri, komedyenlerin videolarını izle. Eskiden izlediğin seni mutlu eden bir dizi varsa onu tekrar izle. Duaların gücüne inanıyorsan, dua edip, dua okumanı öneririm. Youtubeda da manevi anlamda, iyi hissettirecek kanallar var bence.
Önceden ne yapmak seni mutlu ederdi? Onları yapmaya başla. Termosun varsa ona evden çay veya kahve doldur. Yürüyebileceğin sakin bir yolda yürüyüş yap, deniz görebileceğin bir yol varsa daha güzel olur ama olmazsa, inan ki bir çay bahçesinin yapma süs havuzunun sesi bile iyi gelir. Havalar iyiyken bazen çocuk parkında otururdum o çocukların cıvıltısı, kahkahaları, neşesi beni güldürürdü.
Her gün bol su iç. Uyku saatini düzenle. Uyumadan önce Adaçayı, papatya gibi bir bitki çayı al yanına, yatağına gir, hem bitki çayını iç, hem kitap oku. Veya sakinleştirip uyku getiren bir müzik açarak, varsa hafif bir mum yakarak gece uykusuna dal. Sabah erken kalkarsın, camı aç, temiz hava al. Duş almak, evdeki malzemelerle yapılan saç maskesi, cilt maskesi ile kendine bakımlar yapmak, oje sürmek. Yapabiliyorsan yürüyüş yap, kulaklığını takıp. Odanı eşyalarını düzenle. Kullanmadığın şeyleri ayıkla. Podcast dinlerken kullanmadığın kıyafetleri ayıkla mesela. Hangi vitaminleri alıyorsun bilmiyorum ama malesef ki bu da bir bütçe istiyor ne yazık ki. Damla formunda D3K2 (D vitamini-K vitamini kompleksi) ve dilaltı formundaki B12 vitamininin öneminden bahsediyor doktorlar ama bu bir bütçe istediği için , Prof.Osman Müftüoğlu 1 tane alabilecek bütçeniz varsa “D3K2” damlasını alın demişti.
Yukarıda arkadaş yazmış, hobi konusunu. Kesinlikle katılıyorum
Şu anki en yakın arkadaşımla bir kursta tanıştım ben. Hala bazen diyoruz ki o kursa gitmeseydik, ya birbirimizle tanışmasaydık. Tabi bu tesadüf. Bir sürü kursa gittim sonuçta her kurstan yakın arkadaş edinmedim. Dil kursuna gidebilirsin ama dil kurslarında sınavlar quizler falan oluyor onlarla şu dönem uğraşmak istemezsen, resim kursu gibi bir hobi öneririm. Evden çıkmak istersen, farklı bir çevreye girmek istersen, buna da vesile olmuş olur. Kurs veya hobi için gideceğin yer evine yakınsa yolda yürüyüş yapmış olursun, otobüsle gidersen yolda müzik dinlersin. Kendinle baş başa kalırsın, bazı şeylerden uzaklaşırsın. Eğer oluyorsa çalışma hayatına da geri dönmeni öneririm. İşini ve sektörünü seviyorsan, çalışmak gibisi yok
Bütün yazdıklarımı samimiyetimle ve iyi gelmesi umuduyla aklıma geldiği gibi biraz da aceleyle yazdım