Hadi yaa oyle mi dersin? Hic aklima gelmemisti. Cok saol. Soyleyecegim doktora.canım bir tam kan sayımı yaptır trombositlerine baksınlar . Pıhtılaşma sağlanmadığı için böyle kanama olur genelde .
Tahlil raporunda PLT diye geçer sağlık ocağında bile yaptırabilirsin benimde trombositopeni hastalığım var 8 yaşımdan beri böyle ama sen hasta olmayabilirsin trombosit değişken bir değerdir 5 dakika arayla kan verdiğinde bile farklı sonuçlar çıkar o yüzden eğer böyle bir hastalıktan şüphelenirlerse yaklaşık 1 senelik takip gerekir teşhis koymak için . Ayrıca yok damarların çatlamış yakmamız lazım gibi birşeyler söylerseler sakın yaktırma damarlarını çok tehlikeli . Burnun birdaha kanarsa çok baskı uygulamadan kafanı önde tutarak hafif bi tampon yap bırak aksın kan birşey olmaz .Hadi yaa oyle mi dersin? Hic aklima gelmemisti. Cok saol. Soyleyecegim doktora.
Canim arkadasim icimi rahatlattin. Cok tesekkur derim. Hemen soguk havlu koycam enseme. seninde avucuna geliyor muydu kan?2011-2012 yıllarında bende de burun kanamasi cok oluyordu. Doktora hic gitmedim nedense
Damarlarin catlamistir. Sicakta cok durunca oluyordu bana ya da bir seye cok uzulunce.
Ne zaman kavga etsek nisanlimla benim burnum kanardi mesela.
Streste tetikleyici bir olgu.
Burun kanamasinda büyük bir sey çıkmıyor bildigim kadariyla. Korkma doktora da gitmissin zaten.
Gecmis olsun ensene biraz soğuk seyler koy.
Gecmis olsun canim. Doktora soyleyecegim mutlaka. Yurtdisindayim ben. Burasi bir degisik. Herseyi hemen yapmiyorlar. Ben yinede teklif etcem aklimda kalmasin. Cok saol ilgilendigin icin. Operim :)Tahlil raporunda PLT diye geçer sağlık ocağında bile yaptırabilirsin benimde trombositopeni hastalığım var 8 yaşımdan beri böyle ama sen hasta olmayabilirsin trombosit değişken bir değerdir 5 dakika arayla kan verdiğinde bile farklı sonuçlar çıkar o yüzden eğer böyle bir hastalıktan şüphelenirlerse yaklaşık 1 senelik takip gerekir teşhis koymak için . Ayrıca yok damarların çatlamış yakmamız lazım gibi birşeyler söylerseler sakın yaktırma damarlarını çok tehlikeli . Burnun birdaha kanarsa çok baskı uygulamadan kafanı önde tutarak hafif bi tampon yap bırak aksın kan birşey olmaz .
Ne demek canım sanada çok geçmiş olsun :)Gecmis olsun canim. Doktora soyleyecegim mutlaka. Yurtdisindayim ben. Burasi bir degisik. Herseyi hemen yapmiyorlar. Ben yinede teklif etcem aklimda kalmasin. Cok saol ilgilendigin icin. Operim :)
Canim arkadasim icimi rahatlattin. Cok tesekkur derim. Hemen soguk havlu koycam enseme. seninde avucuna geliyor muydu kan?
Rica ederim canım.
Geliyordu. Bazen oluk oluk akiyordu, durmayacak saniyordum. Cok kanama oldugu zaman benim de başım dönüyordu haliyle.
Tibbi olarak nedir ne degildir bilmiyorum ama icin rahat olsun. Korkulacak bir sey yoktur.
Akacak kan damarda durmaz diyelim :)
geçmiş olsu orası neresi mismo