geçmeyen baş ağrısı

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda yaklaşık 1 haftadır sürekli başımda bir ağrı var. İlaçlarla geçmek bilmedi. Migren gibi bir rahatsızlığım yok, havasızlıktan ağrır genelde ama haftasonu dışarı çıkmama rağmen sabah uyandığımda başlayan ve dinmeyen ağrılarım var. Diyeceksiniz ki doktora git tahlil yaptır vs. ama ben doktora gitmeden önce sizlere sormak istedim hava değişimi bu kadar çok ağrıya neden olur mu. bugünlerde böyle sorun yaşayan var mı aramızda?

çok geçmiş olsun. aynı dertten muzdaribim.

sinüzit filmi çekildi, göz kontrolü yapıldı, guatır, kan tahlilleri, üre tahlilleri yapıldı.

sonuç hiçbirşey çıkmadı.

sebep şu olabilir dediler; barometre basıncı.

ben istanbulda yaşıyorum. perşembe günü lapa lapa kar yağıyordu. bu demektir ki ısı sıfırın altındaydı, pazar günü ise ısı 15 derece idi. bu hızlı artış benim başımı fena ağrıttı. cumartesi başımı duvara vurmak istedim.

öncelikle başağrısı yapan şeyler

tansiyon, sinüzit, göz rahatsızlığı, böbreklerde bir sıkıntı başağrısı yapıyor. eğer bunlarla ilgili birşey yoksa havadan olabilir.

En büyük sebebi stres öncelikle...
Ben her türlü filmi MR dahil çekilmiş biri olarak 'migren' teşhisi kondu. :6:
Bir an evvel gidip film çektirip baktırtmanı öneririm...

Ah canım benim seni en iyi ben anlarım.Yıllardır baş ağrısı çekiyordum hiç bir ilaç hiç bir yöntem fayda etmemişti.Yıllarca doktor doktor gezdim.Devlete,özele hepsine gittim.Biri dedi burnunda kemik kayması var ameliyat olman lazım gittim oldum ne çare.Biri dedi kas romatizması,biri sünizit,biri migren of offf.Aramızda doktor arkadaşlar olabilir belki bana kızacaklar ama bazıları gerçekten hiç bir şey bilmiyorlar.Biri öyle diyor biri böyle.Hava değişimi diyenlerde oldu bana.Neyse bir gün yine devlete gittim dahiliyeye git demişti bir doktor neyse tahliller yapıldı hiç bir şey yok.O da kbb. ye yolladı orasıda temiz.En son kbb. daki doktor fizik doktoruna yolladı beni ama artık takatım kalmamıştı.Bütün sosyal hayatım bitmişti bu ağrılar yüzünden.Son olarak birde fizik doktoruna gittim.Bayan doktor bazı hareketler yaptırdı bana ve o bana sormadan nerelerimde ağrı olduğunu kendisi bildi.Boyun filmi çekildi ve yıllardır çektiğim bu ağrıların nedeni boyun düzleşmesi çıktı.Doktor ilaç yazdı ve eve geldim.Aman Allahım yıllardır çeşitli ağrı kesicilerin dindiremedeği ağrımı bir ilaç yok etti.İlaçlarımı düzgünce kullandıktan sonra beni yıllardır çektiğim bu ağrılardan kurtaran doktora bir çiçek ve bir paket baklava alarak teşekkür ettim. Şimdi şükürler olsun rabbime ağrılarım bitti. Sende zaman kaybetmeden bir doktora git canım hatta bir doktorla kalma bir kaç doktora daha git.Allah şifa versin sanada amin.

Son düzenleme:
Migrenin belirtilerini araştırdım ama migren genetik oluyor sanırım bizde de yok. Ondan şüphelenmiyorum.

Arkadaşın söylediği gibi basınç değişimleri de olabilir. Tümgün kapalı ortamda çalışıyoruz sonuçta. açık havaya çıkınca da değişimler oluyor. Bir de bol bol su içmek gerekiyormuş susuzluk da başağrısına neden olur deniyordu demek böbrekten dolayı..

Baş ağrısının o kadar çok sebebi var ki tahmin yürütmek zor gibi aslında. Düşünsene bir parfüm bile, her kullanıldığında her seferinde baş ağrısı yaratabilir kimi bünyelerde.

Back