• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Geçmek bilmeyen ishal:((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dilemma_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
3.162
4
116
İstanbul
ikiz bebeklerim var.Kızımda 17 günden bu yana ishal var.Doktora gittik kaka tahlili yapıldı hiçbişe çıkmadı.Doktor anne sütü ve ishal maması vermemizi söyledi.ilaç vermedi.kilo kaybı yok.Zaten iştahsızlık,ateş,vss yok.Sadece mama yerken çoğunlukla alttan da gidiyor.Kakasını yapıyor:(( en son geçen hafta gittik doktora,yine tarttı kilosu iyi,genel durumu iyi olunca yine aynı öneriler.zaten bire bir ishali kesen bir ilaç yok dedi.. işin kötüsü 3 günde bir kakasını yapan oğlum da şimdi ishallll.ona da geçti.o kadar dikkat ediyoruz,biberonlar,emzikler sık sık steri ediliyor..altlarını alınca hemen ellerimi yıkarım idoğduklarından beri...napıcağımızı şaşırdık..milupa ishal mamasından sonra humana almış dün eşim. 2,3 kere verdikten sonra ikisinin kakası da yeşile döndü.. offffff yine doktor yolları gözüktü..ama onlar da bişey yapmıyoki.çaresiz kaldık valla..bebeği bu tür bir ishal yaşayan oldu mu

geçmiş olsun canım.
Yapılan tahlilde birşey çıkmadıysa, sorun büyük değildir.
Bebeklerin anne sütü alıyorlar mı?
Eğer evetse yediğin birşey dokunmuştur.
Her neyse.. Önerim şüdür:
ihsal önleyici mamalarını bir kaç gün verme.
Bildiğimiz pilavlık pirinçi suda haşla. Oluşan haşlama suyunu biberona koy ve suymuş gibi mama hazırla, bebeklere içir.
2 gün kullan, ihsali geçmesi lazım.
bu arada, anne sütü alan bir bebek günde 7 kez kaka yapabilir.
Ona göre hesapla.

geçmiş olsun canım.
Yapılan tahlilde birşey çıkmadıysa, sorun büyük değildir.
Bebeklerin anne sütü alıyorlar mı?
Eğer evetse yediğin birşey dokunmuştur.
Her neyse.. Önerim şüdür:
ihsal önleyici mamalarını bir kaç gün verme.
Bildiğimiz pilavlık pirinçi suda haşla. Oluşan haşlama suyunu biberona koy ve suymuş gibi mama hazırla, bebeklere içir.
2 gün kullan, ihsali geçmesi lazım.
bu arada, anne sütü alan bir bebek günde 7 kez kaka yapabilir.
Ona göre hesapla.

teşekkür ederim..Dün tekrar doktora gittik,humana artı dediğin gibi pirincin suyunu verdik,azalmaya başladı.Kıvamı da çok sulu değil.Ben hem anne sütü hem mama veriyorum..İnşallah tamamiyle geçer

bebeğin kaç aylık,yazmamışsın.benim oğlum da 3ay süren bir ishal geçirdi.ateşi,iştahsızlığı yoktu,sadece yeşil ve çok sıvı kaka yapıyordu.tahlilleri sürekli temiz çıkıyordu,ilaçlar fayda etmedi.başlarda kilo alımı normaldi,sonra durdu ve hatta daha sonraları kilo vermeye başladı.meğer rotavirüs aşısı yüzündenmiş,yan etki yapmış

bebeğin kaç aylık,yazmamışsın.benim oğlum da 3ay süren bir ishal geçirdi.ateşi,iştahsızlığı yoktu,sadece yeşil ve çok sıvı kaka yapıyordu.tahlilleri sürekli temiz çıkıyordu,ilaçlar fayda etmedi.başlarda kilo alımı normaldi,sonra durdu ve hatta daha sonraları kilo vermeye başladı.meğer rotavirüs aşısı yüzündenmiş,yan etki yapmış

Çok geçmiş olsun ne kadar uzun sürmüş..Biz 3 aylık olmak üzereyiz.Tickerde yazıyor diye belirtmeye gerek duymadım..Normale dönmeye başladılar ama humana kakalarını yeşilimsi yapıyor,aptamile dönecim tekrar kutu bitsin

benim kuzuşumda ishal doktoru aradım şimdi milupa nın ishal önleyici mamasını veya ge oral toz alın dedi..İkisinide kullanabilirsiniz geçmez ise gelin dedi..Serum verilip takibe alınacakmış..Kakasından da numune istedi geçmez ise tahlil yapılacakmış pufff :((( kuzuşum benim karnı ağrıyor sanırım sürekli huzursuz paşamm:43::43::43::43:

benim kızımda bazen çok sulu yapıyordu hatta belinden çıkıyordu sürekli atlet değişiyorduk geçen pazar bi kere yeşil kaka yaptı sonra bi hafta boyunca baktım kakası yeşil değil ama sümük gibi ve çok kötü kokuyordu dün kontrolü vardı rotavirüsün 2.dozu yapılcaktı bunları söleyince doktor yapmadı tahlil istedi rotavirüsü yokmuş ama iltihap varmış kuzumda hemde yüksekmiş okadar dikkat ediyorum bende altını hemen değişiyorum yapınca ellerimizi yıkıyoruz en iy bezleri kullanıyoruz ama oldu işte antibiyotik verdi 10 gün sonra tekrar tahlil istedi demir damlasına da geçemedik bu yüzden işe başlıycağım için meyve püresi yoğurda başlıcaktık onlarda yattı devam sütü kullan dedi sadece

Back