- 17 Aralık 2015
- 26.475
- 48.208
-
- Konu Sahibi chamallows
- #2.561
Peki sinirlenince vuran çocuğa ne yapılır ki?Vurnayın ellerine, ruhen örseliyor böyle şeyler çocukları.
Bu tip durumların etkisi ilerde görülüyor.
Son cümleyi espri olarak yazmışsınız çok açık ama bence espriye bile konu olmamalı bu tip cümleler.
Sizi Nihan Kaya’nın İyi Aile Yoktur adlı kitabını öneririm.
Öfkeyi boşaltmak aslında sağlıklı bir tutum.Peki sinirlenince vuran çocuğa ne yapılır ki?
Ben hiç vurmadım oğluma, evde kavga gürültü şiddet hiç görmedi. Nereden geliyor bu sinir bilmiyorum. Bana yada eşime kızdıysa gelip vuruyor, bazen çok heyecanlanınca da gelip ısırıyor. Yapma kimsenin canını acıtamazsın diyorum ama vurmadım diyip geçiyor. Nasıl vazgeçirebilirim bu huyundan
Komple degistiremem daha 3 yillik. Aldığımın 2 kati resmen suan fiyati. Daha once de baska laptopa klavye degistirmistim 10 yil oldu hala calisiyor kardesimde suan. Dolar üzerinden fiyat cikariyorlar o cok sıkıntıo duruma geldiyse bilgisayari komple degisin,
elektronik cihszlar boyle durumlarda ariza verince bidaha kolay kolay toplayamiyor
Gözümün önünde canlandı olay da komik olmuş. 3-4 yaşındaki çocuklarla normal de, 7-8 yaşındaki bir çocuk için normal bir durum değil. Konuyu bilmiyorum okumadım ama o yaştaki çocukta o bilinç vardır, mahremiyeti bilir.Benim tam da bu akşam 3 yaşındaki sıpam yemek masasına otururken ‘sakız’ diye kendini o duvardan öbür duvara vuruyordu.
Sormak, izin ne demek acaba?
Hayır dediğim ve arkamı döndüğüm anda o bücür güçlerini birleştirip üzerine çıkılacak bir eşya getirip kurcalıyorlar her yeri
Ay anlatmayayım daha da benim çocuklar zor zaten, yaradılışları öyle.
Ben öyleydim, kocam da evlerden ırak bir veletmiş, normal olmalarını beklemiyorduk zaten
Şimdi bir bakıcı konusu okudum, 7 8 yaşındaki çocuk bakıcısının altını indiriyormuş.
Birkaç gün önce çizgifilm süreleri bitti diye bana saldırdılar ve evet pijamamla donumu komple indirip bırakmadılar.
Gücüm de yetmedi, avaz avaz bağırıyordum eşim yetişti içeriden, donu mu toplayayım, paçamdaki sıpaları mı atayım olmadı bir türlü. tabii ki odada düşünme cezası aldılar ama nafile yani
İkiz gibiler, çoğunluktan birlik doğuruyorlar.
Birkaç seneye beni ellerimden ayaklarımdan yakalayıp oraya buraya atarlar herhalde
Akü bitmiş büyük bir problem değil bence. Sıfır araç fiyatları ne oldu bir ara ikinci el fiyatlar sıfır fiyatını geçmişti.Dün bize hiç yoktan masraf çıktı.
Eşim Kasım ayında 2018 model bir araba almıştı.
Sabah araç çalışmamış taksiyle gitmiş.
Öğlen komşunun yardımıyla aküye bağlantı kurup çalıştırmış ordan sanayiye kısa günün kârı 650 TL.
Akü Mutlu, kocam mutsuz.
İlk defa ikinci el araba aldı onda da böyle oldu.
Sıfır araç gelsin satarım bunu diye söyleniyordu...
Ya değil mi.. Ek kitap almak zorunda kalıyor illaki insanlar, e bunun başka masrafları da var. Bakalım asgari ücret ne olacak..10 lirayla nasil guzel egitim olur ama,
bir etkinlik kitabi 30 lira en kotu,
kotu pastel boyaya 2 gun once 24 lira verdim millet ustunden basindan gidasindan kesiyor muhtemelen neresinden kesilecekse onlarda
ne zaman goruseceklermis asgari ucretiYa değil mi.. Ek kitap almak zorunda kalıyor illaki insanlar, e bunun başka masrafları da var. Bakalım asgari ücret ne olacak..
bizim arabanın çok şükur 2 aydir sesi çıkmıyo.Dün bize hiç yoktan masraf çıktı.
Eşim Kasım ayında 2018 model bir araba almıştı.
Sabah araç çalışmamış taksiyle gitmiş.
Öğlen komşunun yardımıyla aküye bağlantı kurup çalıştırmış ordan sanayiye kısa günün kârı 650 TL.
Akü Mutlu, kocam mutsuz.
İlk defa ikinci el araba aldı onda da böyle oldu.
Sıfır araç gelsin satarım bunu diye söyleniyordu...
Valla hiç yalan söyleyemeyeceğim, ürün reklamı tadında ‘bak yavrum duvar kağıtlarını yırtıp çiğnemenin sebebini anlıyorum’ diyemem yaniÇok şaşırdım..hani erkeklerden bazıları kadinlar tuvalete gidince şaşırıyor ya bizde tepki veriyoruz biz isemiyormuyuz saniyodunuz diye.
Şuan aynen o durumdasınız benim gözümde, sizden hiç beklemedigim tepkiler veriyormussunuz çocuklara
Bağırmak filan cingar çıkarmak Allah Allah bu benim oysaki dedim ve nicki kaç kez inceledim siz misiniz diye
Ovv, naptın...Ben kızarım gerekirse ellerine vururum deyince kıyameti kopariyorlar da çocuğa şiddet olur mu anne ol seni gorcem öyle olmuyo o iş diye.
Niye yani ellerine de vuramayacak miyiz.elimize sopayı alıp çocuğa giriselim demiyorum zaten
Hepsi var, hepsi.Öfkeyi boşaltmak aslında sağlıklı bir tutum.
Sadece öfkeyi boşaltmak için uygun yollar-yöntemler gösterilmeli çocuğa.
Çocuğun duyusal farkındalığı arttıracak oyuncaklar-materyaller olmalı evde bir kutuda.
Yumuşak, tüylü, peluş oyuncak-kumaş-materyal, stres topu, havaya üflenen baloncuk.
Bunun dışında şişme hacıyatmaz veya dev bir oyuncak ayı, minder, yastık.
Bunlara vursun, yumruk atsın.
Arada kapışmalı, boğuşmalı, bağırmalı oyunlar oynasın özellikle babayla.
İlk aklıma gelenler bunlar daha sonra tekrar bakalım bu konuya bana hatırlatın olur mu?
Geçen haftadan beri gündemde ama hala ses yok.ne zaman goruseceklermis asgari ucreti
Nereden çıkıyor?Bu şiddet, fırlatma, bir şeylerle vurma, ısırma vb olaylar nereden çıkıyor gerçekten ben de anlamıyorum, dayağımı yiyorum günlük.
benim kiza yazin balkona havuzun icine 50 kilo kum bosalttik yinede atamadi enerjiyiNereden çıkıyor?
İçgüdüsel
Mizaç
Genetik yatkınlık
Sosyal öğrenme (abi-arkadaş-tv-pc oyunları-hatalı ebeveyn tutumları)
Apartmanda büyümenin getirdiği içsel enerjiyi sağlıklı yollarla boşaltamama
Kollektif toplum kültüründe yaşamamız nedeniyle bebeklikten itibaren duyguları reddetmeye yönelik toplumsal yönelim
(erkekler ağlamaz, kız gibi korktun, kızlar çok gülmez, çocuklar konuşmaz, sen sus babana karşı gelme, Ayşe teyzenin oğlunu da alın oyuna, o da arkadaşınız, aaa çok ayıp vs)
Sebeplerden değiştiremeyeceklerimiz var.
Törpüleyebileceklerimiz var.
Öfkeyi boşaltmak için su, kum, hamur oyunları da işe yarar.
Evde uygun yeri olanlara kum tepsisi öneririm.
Trombolin de iyi bir enerji boşaltma aracıdır.
Kum bizde olmaz, yerler ki yiyorlar zaten hamuru falan da.Nereden çıkıyor?
İçgüdüsel
Mizaç
Genetik yatkınlık
Sosyal öğrenme (abi-arkadaş-tv-pc oyunları-hatalı ebeveyn tutumları)
Apartmanda büyümenin getirdiği içsel enerjiyi sağlıklı yollarla boşaltamama
Kollektif toplum kültüründe yaşamamız nedeniyle bebeklikten itibaren duyguları reddetmeye yönelik toplumsal yönelim
(erkekler ağlamaz, kız gibi korktun, kızlar çok gülmez, çocuklar konuşmaz, sen sus babana karşı gelme, Ayşe teyzenin oğlunu da alın oyuna, o da arkadaşınız, aaa çok ayıp vs)
Sebeplerden değiştiremeyeceklerimiz var.
Törpüleyebileceklerimiz var.
Öfkeyi boşaltmak için su, kum, hamur oyunları da işe yarar.
Evde uygun yeri olanlara kum tepsisi öneririm.
Trombolin de iyi bir enerji boşaltma aracıdır.
İçlerine ne çok enerji sığdırmışlar meğerbenim kiza yazin balkona havuzun icine 50 kilo kum bosalttik yinede atamadi enerjiyi
22 Aralıkta görüşecekler. 3. toplantı olacak.. Hoş zaten en fazla 2600 olur diye bekleniyor.ne zaman goruseceklermis asgari ucreti
Ben her asgari ücret görüşmelerinde çok geriliyorum.22 Aralıkta görüşecekler. 3. toplantı olacak.. Hoş zaten en fazla 2600 olur diye bekleniyor.
1 saat once bir kova kek hamurunu kafasindan asagi doktugunden beri enerjisi baya azaldi yani.İçlerine ne çok enerji sığdırmışlar meğer