- 8 Mart 2015
- 25.055
- 81.027
-
- Konu Sahibi chamallows
- #2.541
Eski nesilin çocuk yetiştirme yöntemleri başka idi elbet, zaman şartları, bilgi kısıtlılığı vb şeyler.Bonibonu çok severim. Maalesef çocukları uzak tutmak mümkün değil şeker ve çikolatadan. Çevreden veriyorlar bir şekilde carlasan sen kötü olacaksın adın çok hassasa çıkacak. İkincisinde insan daha tecrübeli oluyor, dur diyebiliyor. İlkinde maalesef toyluğuma geldi çok müdahale edemedim. Kendi annem bile 5-6 aylıkken eline ekmek vermiş çocuğun, bir şey deyince aman biz de çocuk büyüttük. Annem ben bebekken beşiğime bisküvi koyuyormuş, uyanıyormuşum acıkmış oluyormuşum alıp yiyormuşum. O da pazardan geliyormuş, dışarı çıkıyormuş komşuların yanına ne uslu bebekmişim uyuyormuşum, komşular öyle diyormuş ama yaptığından gurur duyarak anlatırdı annem hep. Ben bu hikayedeki hataları anne olunca farkettim. Emzirirken sütüm sağlıklı besleyici olsun diye sağlıklı beslenirken, midesine anne sütü girsin önce diye düşünürken.
Kaç yaşındalar çocuklar? Aslında büyüdükçe daha çok kurallara uymaya yatkın oluyorlar. Büyüklerle çok bir arada büyüyen çocuklar karşı taraftan destek alınca şımarabiliyor. Ama benim tersim pistir, o yüzden eş ailesi çok müdahale edemiyor. Mesela benim oğlum da küçükken çok inatçıydı eve gelmek istemezdi onlar da kandırarak ikna etmeye çalışırlardı, kuzeni de sanki gelecekmiş gibi yapıp. Ben bunu bir iki yaptılar kabul etmedim, hayır o gelmeyecek biz gidiyoruz sen de geleceksin diye. Çocuklara asla yalan söylememek, kandırmamak ve verilen sözleri tutmak gerek.Eski nesilin çocuk yetiştirme yöntemleri başka idi elbet, zaman şartları, bilgi kısıtlılığı vb şeyler.
Ama çocukları da başkaydı, şuan bırakın evde yalnız kalmasını, başka odada bırakabiliyor muyuz çocukları?
Elmanın bile tadı 30 sene öncekiyle aynı değilse, aynı yöntemleri devam ettirmek ve bunda ısrarcı olmak bana çok saçma geliyor.
Ailemle çok çatışıyorum ben çocuk büyütme meselesinde, aşırı şımartıp saçma sapan şeylere izin veriyorlar, onların yanında kızınca bana yükleniyorlar falan.
E ne oluyor çocuk anneye bileniyor ya da annenin kurallarının delinebileceğini öğreniyor.
Benim çocuklarım karakter olarak zordur ama bunda çevresel faktörüm de aşırı büyük rol oynuyor maalesef.
Devir o kadar değişti ki, ben kendi çocukluğuma üzülüyorum. Tamam biz de mükemmel değiliz belki ama en azından ilgiliyiz.Eski nesilin çocuk yetiştirme yöntemleri başka idi elbet, zaman şartları, bilgi kısıtlılığı vb şeyler.
Ama çocukları da başkaydı, şuan bırakın evde yalnız kalmasını, başka odada bırakabiliyor muyuz çocukları?
Elmanın bile tadı 30 sene öncekiyle aynı değilse, aynı yöntemleri devam ettirmek ve bunda ısrarcı olmak bana çok saçma geliyor.
Ailemle çok çatışıyorum ben çocuk büyütme meselesinde, aşırı şımartıp saçma sapan şeylere izin veriyorlar, onların yanında kızınca bana yükleniyorlar falan.
E ne oluyor çocuk anneye bileniyor ya da annenin kurallarının delinebileceğini öğreniyor.
Benim çocuklarım karakter olarak zordur ama bunda çevresel faktörüm de aşırı büyük rol oynuyor maalesef.
Benimkiler küçük daha 4 ve 3 yaşındalar.Kaç yaşındalar çocuklar? Aslında büyüdükçe daha çok kurallara uymaya yatkın oluyorlar. Büyüklerle çok bir arada büyüyen çocuklar karşı taraftan destek alınca şımarabiliyor. Ama benim tersim pistir, o yüzden eş ailesi çok müdahale edemiyor. Mesela benim oğlum da küçükken çok inatçıydı eve gelmek istemezdi onlar da kandırarak ikna etmeye çalışırlardı, kuzeni de sanki gelecekmiş gibi yapıp. Ben bunu bir iki yaptılar kabul etmedim, hayır o gelmeyecek biz gidiyoruz sen de geleceksin diye. Çocuklara asla yalan söylememek, kandırmamak ve verilen sözleri tutmak gerek.
Yaşları daha küçükmüş, merak etmeyin zamanla annenin otoritesini istiyorlar. Yani aslında kurallar olunca kendilerini daha güvende hissediyorlar aksi halde kendilerini boşlukta hissediyorlar. Ki ben de çok katı kuralları olan bir anne değilim.Benimkiler küçük daha 4 ve 3 yaşındalar.
Kayınailem de çekinir, benden gizli bir şey yapmaya, aynen dediğiniz gibi tersim feci pistir
Belirli kurallarım çiğnendiğinde çılgına dönüyorum ama bazı insanlara uç gelen şeylere güler geçerim.
Çocuklarımdan tek beklentim doğru düzgün adabında yemek yenmesi, uyku saatinde uyumaları ve pislik yapmamaları, bu kadar
Yoksa ev savaş alanı zaten ama birbirlerine vurduklarında ya da tehlikeli şeyler yaptıklarında cıngar çıkaran, nerede olursa olsun cezasını veren anneyim.
Ama anneme söz geçiremiyorum işte, bizim yanımızda yapma, bizim evde bu kurallar geçmez vs...
Yani öyle ki büyük oğlumun 2 yaşına kadar asitli yiyeceklere alerjisi vardı, poposu yara oluyor günlerce acı çekiyordu.
Annem sanıyor ki ben asitli zararlı diye vermiyorum, benden gizli yediriyordu ve sonuç malum.
Benim tam da bu akşam 3 yaşındaki sıpam yemek masasına otururken ‘sakız’ diye kendini o duvardan öbür duvara vuruyordu.Yaşları daha küçükmüş, merak etmeyin zamanla annenin otoritesini istiyorlar. Yani aslında kurallar olunca kendilerini daha güvende hissediyorlar aksi halde kendilerini boşlukta hissediyorlar. Ki ben de çok katı kuralları olan bir anne değilim.
Benim büyük oğlum 2 ay sonra 8 yaşını dolduruyor, ne olursa olsun bir şeyi yemeden önce yiyebilir miyim diye sorar. Bir kez yemek yapıyordum yemeğe de daha vardı, küçük çikolatalardan vardı yiyebilir miyim diye sordu düşündüm yiyebilirsin dedim, ikinci kez sordu küçük oldukları için tamam dedim. Bana ne dese beğenirsiniz, hiç anneye benzemiyormuşum, anneler her şeye izin verir miymiş? Dedi ve o 2. çikolatayı yemedi.
Anaokuluna giderken ödev yapmak istemezdi ben ilkokulda ne yapacağım diye düşünürdüm. Şimdi ödevlerini yapıyor. Hatta istiyorum ki whatsapp’tan kendisi baksın ne ödevim var diye kendisi yapsın. O kadar değil ama hadi ödevlerini yap diyince yapıyor.
TV’de çizgi film izlerken yeter artık kitap oku diyorum kapatıyor, kitap okuyor.
Tabletle oyun oynarken kendimi çok yanlış bir şey yapıyor gibi hissediyorum diyor. Ki tableti çok nadir kullanır, geçen gün ebayı indirmiş.
Bunları övmek için değil, benim oğlum çok inatçıydı küçükken, zamanla hep doğruları anlatarak bir şeyler oturdu. Mesela oyuncak isteyince sürekli oyuncağa para veremeyiz çok oyuncağın var diyince kabul ediyor.
Çok şaşırdım..hani erkeklerden bazıları kadinlar tuvalete gidince şaşırıyor ya bizde tepki veriyoruz biz isemiyormuyuz saniyodunuz diye.Benim tam da bu akşam 3 yaşındaki sıpam yemek masasına otururken ‘sakız’ diye kendini o duvardan öbür duvara vuruyordu.
Sormak, izin ne demek acaba?
Hayır dediğim ve arkamı döndüğüm anda o bücür güçlerini birleştirip üzerine çıkılacak bir eşya getirip kurcalıyorlar her yeri
Ay anlatmayayım daha da benim çocuklar zor zaten, yaradılışları öyle.
Ben öyleydim, kocam da evlerden ırak bir veletmiş, normal olmalarını beklemiyorduk zaten
Şimdi bir bakıcı konusu okudum, 7 8 yaşındaki çocuk bakıcısının altını indiriyormuş.
Birkaç gün önce çizgifilm süreleri bitti diye bana saldırdılar ve evet pijamamla donumu komple indirip bırakmadılar.
Gücüm de yetmedi, avaz avaz bağırıyordum eşim yetişti içeriden, donu mu toplayayım, paçamdaki sıpaları mı atayım olmadı bir türlü. tabii ki odada düşünme cezası aldılar ama nafile yani
İkiz gibiler, çoğunluktan birlik doğuruyorlar.
Birkaç seneye beni ellerimden ayaklarımdan yakalayıp oraya buraya atarlar herhalde
ürunlere fislamayi bana neden soylemedin simdiye kadarKorona başından beri yanımdan insan geçse havaya fıs sıkıyorum.
Ben zaten daha kendim gibi bir insan görmedim, yasak olana kadar eldiven de takıyordum şimdi almıyorlar oraya buraya eldivenle, ondan çıkardım.
Alırım market arabamı, bir güzel fıslar temizlerim, ardından aldığım her ürünü fıslayıp koyarım sepete.
Yanımdan yakınımdan geçene sinek kovar gibi havaya fıs, kasada kasiyere sıkarım işleme başlamadan ‘aa buyrun ben temizliyordum ikram edeyim diye’ vs.
Böyle gider liste, asansöre binmeden önce ve inerken de havaya sıkıyorum, düğmeler zaten yıkıyorum denebilir.
bağirmayan cingar xikarmayan annemi var alla sen, hele bebelerle markete gitmişse tamam o iş, cocugu olmayana yuttururlarda olana imkansizÇok şaşırdım..hani erkeklerden bazıları kadinlar tuvalete gidince şaşırıyor ya bizde tepki veriyoruz biz isemiyormuyuz saniyodunuz diye.
Şuan aynen o durumdasınız benim gözümde, sizden hiç beklemedigim tepkiler veriyormussunuz çocuklara
Bağırmak filan cingar çıkarmak Allah Allah bu benim oysaki dedim ve nicki kaç kez inceledim siz misiniz diye
benik kizda alma hastaligi var resmen, yemiyor ama aliyor,Ne kadar geç farkederse o kadar iyi.
Ben alıştırmadım tabii ki çocuğuma, gelen giden misafir babaanne hala derken, büyük oğlum 1 yaşından sonra öğrenmiş oldu.
Ve aşırı aşırı düşkün, versem 5 paket yer, sınırlı şekilde veriyorum.
Küçük Allahtan hep benimle evdeydi, o hala sevmez abisi yiyor diye alır.
Günde 1 kere bonibon hakları var, küçük kaselere sayılı koyuyorum her renkten birer tane, zararlı evet ama en azından 3 5 bonibon koca çikolatalardan iyidir.
benik kizda alma hastaligi var resmen, yemiyor ama aliyor,
paketlerimi cezbediyo napiyo anlamadim.
dun aksam bizim biskremi cekmecede gordu yemegide az yemisti, sut icerken bitane abilirmiyim dedi al tabiki dedim,onunda yarisini yemis.
cocuk resmen yiyici degil alici yani
Ben kızarım gerekirse ellerine vururum deyince kıyameti kopariyorlar da çocuğa şiddet olur mu anne ol seni gorcem öyle olmuyo o iş diye.bağirmayan cingar xikarmayan annemi var alla sen, hele bebelerle markete gitmişse tamam o iş, cocugu olmayana yuttururlarda olana imkansiz
kimisi sadece sinirlenip bir tik yukseltir sesini, kimisini marketteki herkes duyar vs.
ben mesela cocugum yokken falan markette anneler cocuklarina sey derdi şoyle bir çimdirip eve gidince soracam sana hesabini arsız kopekbende uzulurdum yazik acaba cocuk siddetmi goruyo diye, meger anneye üzülmek lazimmiz
Vurnayın ellerine, ruhen örseliyor böyle şeyler çocukları.Ben kızarım gerekirse ellerine vururum deyince kıyameti kopariyorlar da çocuğa şiddet olur mu anne ol seni gorcem öyle olmuyo o iş diye.
Niye yani ellerine de vuramayacak miyiz.elimize sopayı alıp çocuğa giriselim demiyorum zaten
vuramayacaksin canimBen kızarım gerekirse ellerine vururum deyince kıyameti kopariyorlar da çocuğa şiddet olur mu anne ol seni gorcem öyle olmuyo o iş diye.
Niye yani ellerine de vuramayacak miyiz.elimize sopayı alıp çocuğa giriselim demiyorum zaten
o duruma geldiyse bilgisayari komple degisin,Sabah sabah 500 tl yi gozden cikardim ne yazik kigazoz dökülen bilgisayarimin tuslari yapis yapis oldu kac gundur temizliyorum duzelmiyor daha da beter olmadan gorustugum herkes tum klavye takımıni değiştirmemi söylüyor. Ücretler cok fena
OkudumSizi Nihan Kaya’nın İyi Aile Yoktur adlı kitabını öneririm.
10 lirayla nasil guzel egitim olur ama,Eki Görüntüle 2742664
Sabah haberlerde okudum.. paylaşmak istedim geçim topiği varken.. Eğitim gideri aylık 10 TL..
gecen gun bankaya gittim agzimda n95 ustu normal maskeyle,elimde fisfis islak mendil imza atmam gerekti kalemi fisfislayip aldim,Ben markete bile gidemiyorum, gittiğimde de biri yanımdan geçti öksürüyordu, kasada insanlar çok yaklaştı, diye diye kendimi yiyorum.