Şöyle söyleyeyim ev kirası olmayacak 25.000₺ gibi bir ücret alıyorortaokul arkadasim kargocuydu. evlendi 2 çocuğu oldu. beni arayıp (o kadar da samimi değildik) bir kaç kez borç para istemisti. son 2 yıldır işten ayrıldı. şoförlük yapıyor ve aile işletmesinde çalışıyor. su an iyi sanırım durumları ama kargo şirketinde çalışırken ailesi çok destek çıkmak zorunda kalmış. ama dediğim gibi 2 yıl önceydi bu. şu an şartlar nasıl bilemiyorum.
yani ne biliyim kuzu bu zamanda 25 bin ne biliyim bir sey diyemiyorum. biz 57 binle ancak geciniyoruz öyle diyeyim. evimiz 3 bin tl kirası yani o da çok değil.Şöyle söyleyeyim ev kirası olmayacak 25.000₺ gibi bir ücret alıyor
25 bin asgarinin az üstü işte öyle aman aman bir para değil. Aç kalmamayı geçinmek sayıyorsanız aç kalmazsınız bir şekilde sıkıp. Adam niye tek çalışıyo ki eşi de çalışsın da geçinsinlerŞöyle söyleyeyim ev kirası olmayacak 25.000₺ gibi bir ücret alıyor
3 bin tl kira odeyip 57 bin ile nasil geçinemiyorsunuz , sağlık vb durumlar yok ise (olmasin da zaten) gerçekten merak ediyorumyani ne biliyim kuzu bu zamanda 25 bin ne biliyim bir sey diyemiyorum. biz 57 binle ancak geciniyoruz öyle diyeyim. evimiz 3 bin tl kirası yani o da çok değil.
Şöyle söyleyeyim ev kirası olmayacak 25.000₺ gibi bir ücret alıyor
3 bin tl kira odeyip 57 bin ile nasil geçinemiyorsunuz , sağlık vb durumlar yok ise (olmasin da zaten) gerçekten merak ediyorum
yasadığımız yer dolayısıyla hastane isleri için her ay şehir dışına gidiyoruz. bu zamana kadar gebelik için gidiyorduk artık gebelik takibi için gidicez. krediler, kartlar vs derken ancak geciniyoruz. yani gecinemiyoruz değil sükür her seyimiz tam ancak birikim vs yapamıyoruz su an. o anlamda söyledim.3 bin tl kira odeyip 57 bin ile nasil geçinemiyorsunuz , sağlık vb durumlar yok ise (olmasin da zaten) gerçekten merak ediyorum
ben de artık bundan rahatsız oluyorum. ne biliyim özel hastaneye gitmek, ayda bir cilt bakımı yaptırmak veya kaliteli ürünler kullanmak lüks olarak görülüyor. herkesin belli bir hayat standartı var tabii ki kimisi diğer türlü olana da okaydir. ama ben bazı konularda tasarruf yapamıyorum hatta bana göre bu konular zorunlu giderler. ama işte herkes bu tepkiyi veriyor 57 ile nasıl gecinemezsiniz? kendimi suçluyorum bazen bu tepki yüzünden ama yani bunlar lüks değil ya olmamalı yaniGeciniyordur ama fazla acilamaz.
Ne bilim, 4 kişilik aile güzel bir tatil yapamaz. Cocuklarin hobisi (yüzme, Tenis vs) belki olmaz.
Altina araba cekemez mesela.
"Geçinmek" kişiden kişiye değişiyor. Benim için hobiler, eğitim, sağlık/güzellik, tatil bunun icinde.
Rahat geçiniyor olmak, yatırım ve senede 2-3 tatil demek mesela.
Bir başkasi için farklı olabilir
Bunların hepsini aynı anda yapabilecek kişiler zaten gerçek anlamda kendi işini yapan veya çok üst düzey çalışan kişilerdir.Geciniyordur ama fazla acilamaz.
Ne bilim, 4 kişilik aile güzel bir tatil yapamaz. Cocuklarin hobisi (yüzme, Tenis vs) belki olmaz.
Altina araba cekemez mesela.
"Geçinmek" kişiden kişiye değişiyor. Benim için hobiler, eğitim, sağlık/güzellik, tatil bunun icinde.
Rahat geçiniyor olmak, yatırım ve senede 2-3 tatil demek mesela.
Bir başkasi için farklı olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?