• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçim

sdhhfu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2024
2
2
1
24
Kargocu ile evli olanlar var mı acaba geçiminiz ve hayat standartlarınız nasıl bilgi verebilir misiniz rica etsem?

ortaokul arkadasim kargocuydu. evlendi 2 çocuğu oldu. beni arayıp (o kadar da samimi değildik) bir kaç kez borç para istemisti. son 2 yıldır işten ayrıldı. şoförlük yapıyor ve aile işletmesinde çalışıyor. su an iyi sanırım durumları ama kargo şirketinde çalışırken ailesi çok destek çıkmak zorunda kalmış. ama dediğim gibi 2 yıl önceydi bu. şu an şartlar nasıl bilemiyorum.

ortaokul arkadasim kargocuydu. evlendi 2 çocuğu oldu. beni arayıp (o kadar da samimi değildik) bir kaç kez borç para istemisti. son 2 yıldır işten ayrıldı. şoförlük yapıyor ve aile işletmesinde çalışıyor. su an iyi sanırım durumları ama kargo şirketinde çalışırken ailesi çok destek çıkmak zorunda kalmış. ama dediğim gibi 2 yıl önceydi bu. şu an şartlar nasıl bilemiyorum.
Şöyle söyleyeyim ev kirası olmayacak 25.000₺ gibi bir ücret alıyor

Şöyle söyleyeyim ev kirası olmayacak 25.000₺ gibi bir ücret alıyor
25 bin asgarinin az üstü işte öyle aman aman bir para değil. Aç kalmamayı geçinmek sayıyorsanız aç kalmazsınız bir şekilde sıkıp. Adam niye tek çalışıyo ki eşi de çalışsın da geçinsinler

yani ne biliyim kuzu bu zamanda 25 bin ne biliyim bir sey diyemiyorum. biz 57 binle ancak geciniyoruz öyle diyeyim. evimiz 3 bin tl kirası yani o da çok değil.
3 bin tl kira odeyip 57 bin ile nasil geçinemiyorsunuz , sağlık vb durumlar yok ise (olmasin da zaten) gerçekten merak ediyorum

3 bin tl kira odeyip 57 bin ile nasil geçinemiyorsunuz , sağlık vb durumlar yok ise (olmasin da zaten) gerçekten merak ediyorum

Geciniyordur ama fazla acilamaz.
Ne bilim, 4 kişilik aile güzel bir tatil yapamaz. Cocuklarin hobisi (yüzme, Tenis vs) belki olmaz.
Altina araba cekemez mesela.

"Geçinmek" kişiden kişiye değişiyor. Benim için hobiler, eğitim, sağlık/güzellik, tatil bunun icinde.
Rahat geçiniyor olmak, yatırım ve senede 2-3 tatil demek mesela.
Bir başkasi için farklı olabilir

yasadığımız yer dolayısıyla hastane isleri için her ay şehir dışına gidiyoruz. bu zamana kadar gebelik için gidiyorduk artık gebelik takibi için gidicez. krediler, kartlar vs derken ancak geciniyoruz. yani gecinemiyoruz değil sükür her seyimiz tam ancak birikim vs yapamıyoruz su an. o anlamda söyledim.

Ne bilim, 4 kişilik aile güzel bir tatil yapamaz. Cocuklarin hobisi (yüzme, Tenis vs) belki olmaz.

"Geçinmek" kişiden kişiye değişiyor. Benim için hobiler, eğitim, sağlık/güzellik, tatil bunun icinde.
ben de artık bundan rahatsız oluyorum. ne biliyim özel hastaneye gitmek, ayda bir cilt bakımı yaptırmak veya kaliteli ürünler kullanmak lüks olarak görülüyor. herkesin belli bir hayat standartı var tabii ki kimisi diğer türlü olana da okaydir. ama ben bazı konularda tasarruf yapamıyorum hatta bana göre bu konular zorunlu giderler. ama işte herkes bu tepkiyi veriyor 57 ile nasıl gecinemezsiniz? kendimi suçluyorum bazen bu tepki yüzünden ama yani bunlar lüks değil ya olmamalı yani

Bunların hepsini aynı anda yapabilecek kişiler zaten gerçek anlamda kendi işini yapan veya çok üst düzey çalışan kişilerdir.

Biz eşimle 8 yıla yakın evliyiz , ikimizde çalışıyoruz ki ben 5 aydır işten ayrıldım, bu 8 sene içinde çok şükür dairemizi aldık, her sene tatilimize de gittik , bu sene bir arsa almak da nasip oldu ki son 3 senedir tüp bebek tedavisi görüyoruz bir arsa parasi da oraya harcamisizdir.
Dersiniz ki her sene yurt dışına mi ciktiniz hayır ama yurt içinde cok guzel tatiller yaptık.
Konserlere de gittik , spora da gittik.
Ama şunu yapmıyorum olusan fahis fiyatlar sebebi ile , bir bardak caya 40 lira vermiyorum , bunun yerine termosuma koyup yanima alıyorum , birikim için degil ama bir bardak caya goz gore gore 40 lira vermek istemedigim için.

Sizde çalışacak mısınız? İkinizin de hayat standardı nasıl? Kirasız 25 bin TL tek maaş ile geçinirsiniz de. Fatura, gıda gibi temel ihtiyaçlara gider. Sene de bir tatil, aylık hobi, giyim, bakım vs masraflarınızı da düşünün ikinizin.
Kaç çocuk düşünüyorsunuz? Aylık ne kadar gıda masrafınız olur? Gibi bunların hepsinin detaylı düşünün ama tek siz değil ikiniz de oturun düşünün

Valla ben çalışıyordum sağlık sebebiyle geçici olarak işten ayrıldım. Eşim 50 bin alıyor. Ev kirası 7 bin. 17 bin de araba kredisi var. Anca mutfak masrafı çıkıyor. Kendimize bir şey almıyoruz. Tatile gitmiyoruz. Çok nadir dışarıda yemek yiyoruz.

Back