• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceyi gündzü ters yaşıyoruz acil yardım lütfen !!!

ilayda cem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
2.636
16
318
43
Diğer

tam 2,5 aylık bir bebeğim var,geceyi gündüzü tam ters yaşıyoruz...akşam üzeri gibi derin uykuya dalıyor,ve gece 12 gibi uykudan kalkıyor,ondan sonra uyusada en fazla yarım saat...ertesi sabah bir kaç saat uyku daha var,akşam üzeri yine derin uyku...
şuan kızım uyanık,ve yarın sabaha kadar ben ayaktayım,gündüz uyuma fırsatım olmuyor,diğer kızımı okula göndereyim,kapıydı,yemekti derken uykusuz yaşıyorum...kendi memleketimde değilim,ve yardım edecek kimsede yok...

bu durumu yaşayan biri varsa lütfen bana fikir versin...yalnız nette yazan işte karanlık odaya al ,şu bu gibi şeylerin hepsini denedim,hatta akşam üzeri uyuduğunda kulağının dibinde apaçi müziği bile çaldım,nafile,asla uyanık tutamıyorum...uyuması gereken gece saatlerindede uyutamıyorum...

şimdi lütfen tecrübelerinizi benimle paylaşın ,yoksa ben uykusuzluktan ölücem(not:uykusuzluk fena stress sebebi,karı koca kavgalarımız başladı artık,eşimle ayrı odalarda yatıyoruz,beyzade çok çalıştığı için uykusuz kalamıyor,bende bu duruma fena çıldırıyorum:20:)

Canım bende aynı sorunu yaşıyorum.Ama eşim bu konuda anlayışlı davrandığı için sorun olmuyor.Akşam çocuklara o bakıyor ve ben uyuyorum.Sonrada ben kızımla birlikte sabahlıyorum eşim uyuyor.Gündüz yanımda oğlum olduğu için bende uyuyamıyorum.Akşam yatırırken banyo yaptırmayı dene belki banyonun yorgunluğuyla uyur.Allah kolaylık versin.

Canım bende aynı sorunu yaşıyorum.Ama eşim bu konuda anlayışlı davrandığı için sorun olmuyor.Akşam çocuklara o bakıyor ve ben uyuyorum.Sonrada ben kızımla birlikte sabahlıyorum eşim uyuyor.Gündüz yanımda oğlum olduğu için bende uyuyamıyorum.Akşam yatırırken banyo yaptırmayı dene belki banyonun yorgunluğuyla uyur.Allah kolaylık versin.

canım benim ki akşam üzeri 4 de yatıyordu,gece 12,1 gibi kalkıyordu,ertesi sabah 9,10 a kadar uyku yok,ben o uyuduğunda maksimum 3,4 saat uyorum,kızım asla babasında durmuyor,fena halde kucakçı ve beni istiyor...
bugün herşeye çok zor olsada uyku saatini 5 e aldım...bir saat bir saat ilerliycem,gece 10 da yatmaya alışırsa benden mutlusu yok...uykusuzluk çok zor...fena strese sokuyor insanı...

allah kolaylık versin .UYKUYA Cok düşkün değildim taki kzım olana kadar ölü gibi uyuyorum suamda.Bu duruma yapıcak bişey yok bu donemlerde böyleler malesef ben doktora bu cocuk nedne uyumuyo diye götürüp hüngür hüngür ağladığımı biliyorum :) doktorda bi yöntemi olmadıgını söyledi uyku düzenlerini kendıleri belirliyolar.yapıcagın yada yapabilceğin tek sey oda uyuyunca en azıdnan gerginliğini atıcak kadar ya uyuman yada kendıne vakıt ayırman vede babasına alıstırman.

Çok zor uyumayan çocuk oooooof offff
Sizlere Allah kolaylık versin.
Çok şükür oğlumda fazla sıkıntı yok... Maşallah diyeyimm:nazar::nazar:
Ama kızım...:23: beni 2 yılda 5 yıl yaşlandırmıştır eminim:68:

uykusuzluk cooook zor canim yaaaa haklisin
uykusuz yorgun ve sinirliiiiii.....
kizimin uykusu duzene girene kadar beni tanimlayan cumle buydu ))
her gun yarim-bir saat one al zamanla duzelecektir.Kolay gelsin sana insallah cabuk alisir

sağolun hanımlar,çok zor bir hafta sonuydu benim için,büyük kızımda fena halde hastaydı,günlük uyuduğum 2,3 saatide uyuyamayınca sinir krizleri geçirdim...bendede hastalık belirtileri başladı ,galiba vucudumun direnci kırıldı,elimin altında sürekli kuru üzüm ve kuru dut bulunduruyorum,hiç değilse enerji ve vitamin ihtiyacını buradan alayım diye...
gitgide akşama almaya başılorum inşallah...çok sık kalkmasına rağmen bunu bşarabilirsem ne mutlu bana...ters yaşamak hayatı felç ediyormş,ben bunu gördüm...

aynı durumu yaşadım ben de
3 aya kadar sabah 6-7 gibi yatıp öğlen 2-3 gibi kalkıyıorduk
gece uykusunun yerini tutmuyor hiçbir şey
gündüz uyutmamaya çalışsam da uyuyakalıyordu
sonra bir sabah yine 7 de yatmıştık ki doktora gideceğiz diye 10 da kaldırdım
o gün her uyumasından sonra 1 saati geçirmemek kaydıyla uyandırdım
2 gün boyunca gündüz uykularında uyandırınca mecbur geceleri uyumaya başladı
tabi erken yatmıyor yine 12-1 gibi yatıyor ama ben 3 ay sabah herkes işe giderken yatağa giren biri olarak buna şükrediyorum maşallaaah

aynı durumu yaşadım ben de
3 aya kadar sabah 6-7 gibi yatıp öğlen 2-3 gibi kalkıyıorduk
gece uykusunun yerini tutmuyor hiçbir şey
gündüz uyutmamaya çalışsam da uyuyakalıyordu
sonra bir sabah yine 7 de yatmıştık ki doktora gideceğiz diye 10 da kaldırdım
o gün her uyumasından sonra 1 saati geçirmemek kaydıyla uyandırdım
2 gün boyunca gündüz uykularında uyandırınca mecbur geceleri uyumaya başladı
tabi erken yatmıyor yine 12-1 gibi yatıyor ama ben 3 ay sabah herkes işe giderken yatağa giren biri olarak buna şükrediyorum maşallaaah

çok zor bir durum canım,gündüz uyumayada fırsatımız olmuyor ki bizim...
inanılmaz stres,unutkanlık yapıyor uykusuzluk...cümle kuramıyordum ben artık...2 dakika önce ne yaptığımı unutuyordum,insanın bilinci değişiyor...şimdi geceye çektik,ama bir hafta önce daha iyiydi,uyku saatlerini akşam 21,30 a kadar çekmiştim,bir gezmeye gittik geldik nasıl oldu anlamadım,şimdi gece 12,00 de uyuyor.eşim bunada şükür diyip duruyor.tekrar 21,30 22,00 gibi yapabilirsem benden iyisi yok...

cnm benim de 5 aylık bir kızım var.bu yaşadığını bende 3 ay çektim.o internette yazan şeyler pek işe yaramıyor.uyutmadan önce ılık duş masaj karanlık oda vs....hepsini denedim benim kızımda işe yaramadı:)
en sonunda ne olursa olsun onu uyutmamakta çareyi buldum.ama çok sabırlı olmak gerekiyor..benim kızımda aynı senin gibiydi..akşam üstü uykuya dalar gece saat 01:00 de uyanırdı bir daha sabaha kadar mıkır mıkırrrrr hiç durmazdı.bir gün inat ettim akşam üstü uykusu geldiğinde uyumasına izin vermedim.ne zaman uyur gibi olsa çıngırak salladım ses çıkarttım.rahatını bozdum.evet çok zor bir süreç oldu..çünkü uyumasına izin vermediğim için 1 ya da 2 gün huysuz bir bebek oldu...ama sonunda zafer benimdi.kızım 2.günün sonunda artık geceleri saat 21:30-22:00 arasında gece uykusunu yatıyordu.hala da öyle çok şükür :nazar:.o saate kadar uyumadığı içinde çok yorulmuş oluyor.böylelikte gece uykusuda derin oluyor..darısını başına cnm...

cnm benim de 5 aylık bir kızım var.bu yaşadığını bende 3 ay çektim.o internette yazan şeyler pek işe yaramıyor.uyutmadan önce ılık duş masaj karanlık oda vs....hepsini denedim benim kızımda işe yaramadı:)
en sonunda ne olursa olsun onu uyutmamakta çareyi buldum.ama çok sabırlı olmak gerekiyor..benim kızımda aynı senin gibiydi..akşam üstü uykuya dalar gece saat 01:00 de uyanırdı bir daha sabaha kadar mıkır mıkırrrrr hiç durmazdı.bir gün inat ettim akşam üstü uykusu geldiğinde uyumasına izin vermedim.ne zaman uyur gibi olsa çıngırak salladım ses çıkarttım.rahatını bozdum.evet çok zor bir süreç oldu..çünkü uyumasına izin vermediğim için 1 ya da 2 gün huysuz bir bebek oldu...ama sonunda zafer benimdi.kızım 2.günün sonunda artık geceleri saat 21:30-22:00 arasında gece uykusunu yatıyordu.hala da öyle çok şükür :nazar:.o saate kadar uyumadığı içinde çok yorulmuş oluyor.böylelikte gece uykusuda derin oluyor..darısını başına cnm...

canım benim ki erken doğdu,birde kçük olduğu için bir anda ileriye çekemedim uyku saatini,çünkü ne yaparsam yapayım uyuyordu...yüzünü yıkadım,apaçi müziği dinlettim :9:nafile...
bende yarım saat yarım saat ileriye aldım..geçen hafta akşam 21,30 da uyutuyordum yada 21,00 gibi.bir arkadaşa gezmeye gittik uykumuz gece 12 e kaydı.neden bu bebeklerin düzeni bir yere gidip gelince değişir anlamam...şuan 12 de uyuyor...21,00de filan uyuduğunda çok iyiydi bende o uyuduktan sonra 1,2 saat kendime vakit ayırabiliyordum,ama bunada şükür,o günleri düşününce ....

canım benim ki erken doğdu,birde kçük olduğu için bir anda ileriye çekemedim uyku saatini,çünkü ne yaparsam yapayım uyuyordu...yüzünü yıkadım,apaçi müziği dinlettim :9:nafile...
bende yarım saat yarım saat ileriye aldım..geçen hafta akşam 21,30 da uyutuyordum yada 21,00 gibi.bir arkadaşa gezmeye gittik uykumuz gece 12 e kaydı.neden bu bebeklerin düzeni bir yere gidip gelince değişir anlamam...şuan 12 de uyuyor...21,00de filan uyuduğunda çok iyiydi bende o uyuduktan sonra 1,2 saat kendime vakit ayırabiliyordum,ama bunada şükür,o günleri düşününce ....
çok haklısın cnm benim kızımında düzeni bozuluyordu ama sadece o gün için..misafirliğe gitttiğim yerde huysuzluk yapar uyumazdı ama ertesi gün tekrar eski düzeni devam ederdi..zamanla hepsi geçecek cnm..en iyi çözüm bebeğini gece uykusuna yatma saati gelmeden en az 4-5 saat uyanık tutman..zor olacak ama emin ol işe yarayacaktır..gece 12 de değilde mesela oynat iyice yor 4 saat boyunca sonra saat 21:00 de uyutmaya çalış.belki ilk zamanlar uyumamak için direnecektir.çünkü özellikle bebeklerdeki uykusuzluk hiperaktivite yapıyor..sana hiç yorulmamış uykusu yokmuş gibi gelebilir.ama inat et uyut..bir ya da iki gün sonra sen uyutmadan o saatte kendi kendine uyuyacaktır cnm..

ya 9,30 çekmiştim çok mutluydum,bu gece 12 .30 da yattı...bu çok yorucu...o yattıktan sonra hiç olmassa bir saat kendime ayırmak istiyorum....

kolaymı bütün gün tabiki yoruluyorsundur.gece saat 12:30 da yatıyorsa çok yorulman normal.Allah yardımcın olsun cnm.inş.düzelir ama en fazla bu ay çekersin bu şekilde.4.ayını doldurduğunda uykusu daha kolay düzene girecektir.

kolaymı bütün gün tabiki yoruluyorsundur.gece saat 12:30 da yatıyorsa çok yorulman normal.Allah yardımcın olsun cnm.inş.düzelir ama en fazla bu ay çekersin bu şekilde.4.ayını doldurduğunda uykusu daha kolay düzene girecektir.

ağzın bal yesin canım,inşallah öyle olur,birde benimki 20 gün ,hatta bir ay kadar erken doğdu,şubatın 15 i gibi hamile kalmışım 16 ekimde doğdu,hesap et işte...biraz geç düzene girmeside ondan bence...
banada büyüdükçe dredide büyür diyorlar ben inanmıyorum,ilk kızım 8 yaşını doldurdu,asla bebek gibi olmuyor...bebek çok zor hele ki ilk ayları tam bir kaos...ne yatacağı zamanı belli ,ne kalkacağı,üztelik sürekli yapışık yaşıyoruz...kucağımdan inmiyor,belki tutmayı öğrense çıngırak,dişlik filan biraz oyalanır...

ağzın bal yesin canım,inşallah öyle olur,birde benimki 20 gün ,hatta bir ay kadar erken doğdu,şubatın 15 i gibi hamile kalmışım 16 ekimde doğdu,hesap et işte...biraz geç düzene girmeside ondan bence...
banada büyüdükçe dredide büyür diyorlar ben inanmıyorum,ilk kızım 8 yaşını doldurdu,asla bebek gibi olmuyor...bebek çok zor hele ki ilk ayları tam bir kaos...ne yatacağı zamanı belli ,ne kalkacağı,üztelik sürekli yapışık yaşıyoruz...kucağımdan inmiyor,belki tutmayı öğrense çıngırak,dişlik filan biraz oyalanır...
cnm bu ay sonuna öyle bir değişim yaşacaksınız ki sen bile şaşacaksın.benim kızımda aniden değişti.birden bire bir gün oyuncaklarını tutmaya başladı,oyuncaklarla oynamaya vs..uykusu birden bir günde düzene girdi mesela..en zor zamanlarını atlattık biz seninle artık büyüdüler.Allah yeni doğanların yardımcısı olsun :) bizde senin gibiydik sürekli kucağımdaydı kızım ekürüm diyordum yemek yaparken çamaşır asarken dahi kucağımdaydı prensesim..bir ara doğduğunun benden ayrıldığının daha farkında değil sanırım diye kendi kendime alay etmeye bile başladım bu durumla..tabi şimdi 2,5 haftadır çalışıyorum..ama kızım bu seferde bütün gün dedesinin kucağındaymış :60:.k.validem kilolu olduğu için çok fazla ayakta duramıyorda.çıngırak tutmayı öğrense rahatlarım demişsin cnm ama o zamanda elindeki oyuncağı düşürdüğü için sürekli imdat çığlıkları atıyorlar :)olsun biz böyle 1 ay daha geçsin rahatlarız diye diye 1 yaşına getiricez bebeklerimizi.ne zaman yürümeye başlarlarsa o zaman oh demeyi öğrenicez.ama olsun bu zamanlarıda çok keyifli.o uykusuz geceler yaşlandığımızda çocuklarımıza anlatacağımız birer güzel anı artık..üfff ne çok yazdım :):):)

cnm bu ay sonuna öyle bir değişim yaşacaksınız ki sen bile şaşacaksın.benim kızımda aniden değişti.birden bire bir gün oyuncaklarını tutmaya başladı,oyuncaklarla oynamaya vs..uykusu birden bir günde düzene girdi mesela..en zor zamanlarını atlattık biz seninle artık büyüdüler.Allah yeni doğanların yardımcısı olsun :) bizde senin gibiydik sürekli kucağımdaydı kızım ekürüm diyordum yemek yaparken çamaşır asarken dahi kucağımdaydı prensesim..bir ara doğduğunun benden ayrıldığının daha farkında değil sanırım diye kendi kendime alay etmeye bile başladım bu durumla..tabi şimdi 2,5 haftadır çalışıyorum..ama kızım bu seferde bütün gün dedesinin kucağındaymış :60:.k.validem kilolu olduğu için çok fazla ayakta duramıyorda.çıngırak tutmayı öğrense rahatlarım demişsin cnm ama o zamanda elindeki oyuncağı düşürdüğü için sürekli imdat çığlıkları atıyorlar :)olsun biz böyle 1 ay daha geçsin rahatlarız diye diye 1 yaşına getiricez bebeklerimizi.ne zaman yürümeye başlarlarsa o zaman oh demeyi öğrenicez.ama olsun bu zamanlarıda çok keyifli.o uykusuz geceler yaşlandığımızda çocuklarımıza anlatacağımız birer güzel anı artık..üfff ne çok yazdım :):):)

inşallah canım,inan zamanın geçmesi hiç beni bu kadar mutlu etmemişti(hamileliğimdede hastalıkla geçtiği için gün sayıyordum)
ilk zamanları kim ne derse desin bence çok daha zor,insan olmayı anneler öğretiyor zaten,yoksa bebek herşeyden habersiz bir canlı...evlat sahibi olmak kolay değil tabi,elini taşın altına koyacaksın mutlaka...

Back