• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçen geçmistir..

karanfilcicegi

adi yok ama kendisi var
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
1.622
163
163
Gecmisi hatirlamak, surekli ondan etkilenmek, zihninden onu bir turlu atamamak ve gecmiste yasanmis trajedilere hala uzulmek aptallik ve deliliktir; iradeyi oldurmektir, simdiki yasadigi hayati bosa harcamaktir. Akilli insanlar, gecmisin dosyasini bir daha acmazlar ve onu ebediyyen unutulmusluk zindanina kapatirlar. Ihmal hapishanesinden bir daha cikamayacak sekilde onu saglam iplerle baglarlar. Bir daha isigi gormeyecek sekilde uzerine kapiyi kapatirlar. Cunku o, gecmis ve bitmistir. ne huzun onu geri getirebilir, ne gam ve tasa onu duzeltebilir, ne de keder onu hayata dondurebilir. Artik mazi olmustur. O halde gecmisin kabusunda ve olmayan bir seyin golgesinde yasama.

kendini, gecmisin hayalinden kurtar.

Nehrin tersine akitmak; gunesi dogdugu yere, cocugu anasinin karnina, sutu memeye, gozyasini goze geri mi gondermek istiyorsun?

Senin, gecmisinle yasaman, onun icin uzulmen, onun atesiyle yanman ve onun esigine atilman korkunc ve trajik bir durumdur.

Mazi defterini okumak; bugunu kaybetmek, gayretleri carcur etmek, icinde bulundugun ani heba etmek demektir. Allah Teala, gecmis ummetlerden ve onlarin yaptiklari seylerden soz ettikten sonrasoyle buyurmustur:

"Onlar bir ummetti, geldi gecti" (Bakara, 134)

(...)

Gecmise agalayan kimseye eskiden beri soyle derler: "Oluleri mezarindan cikarma".

Alintidir

bende geçmişin yasını tutan biriyim geçmişte yaptığım hatalar bugünü mü çok yorar buda haliyle beni yorar sürekli kurcalarım öyle yapmasamıydım da böylemi yapsaydım düşünceleri yeni bir günle de arama duvar örer olumlu yönleri de yok değil mesela aynı olayı yaşarken o hatayı yapmayacağımdan emin olabiliyorum. 2. bir hataya yer vermiyorum artık bu benim için iyi mi kötü mü bende bilmiyorum...

Dün tarih oldu...
yarın ise bir muamma..
o yüzden bugün hediyedir sana...
değerini bil...

insanların büyük çoğunluğu geçmişte yaşar ve bu yüzden hayatı kaçırır...

hayatı biriktiremezsin, cebine koyamazsın ki kendini iyi hissedince çıkarıp yaşayabilesin...geçmişten işine yarayanları yanına al kendini geliştir gerisini koyver gitsin, hayat yolunda ayakbağı olmasın.....

Son düzenleme:
fikirleriniz için tesekkurler hanimlar...
jeanneCdarc paylasim cok harika cok begendim

elmaSekeri23, insanlar hata yapabilir. En onemlisi bunu farketmek, aslinda ikinci defa yapmamak en dogrusu ve tekrarina dusmemek için dikkatli olmak.

gecmisi hatirlamak, surekli ondan etkilenmek, zihninden onu bir turlu atamamak ve gecmiste yasanmis trajedilere hala uzulmek aptallik ve deliliktir; iradeyi oldurmektir, simdiki yasadigi hayati bosa harcamaktir. Akilli insanlar, gecmisin dosyasini bir daha acmazlar ve onu ebediyyen unutulmusluk zindanina kapatirlar. ıhmal hapishanesinden bir daha cikamayacak sekilde onu saglam iplerle baglarlar. Bir daha isigi gormeyecek sekilde uzerine kapiyi kapatirlar. Cunku o, gecmis ve bitmistir. Ne huzun onu geri getirebilir, ne gam ve tasa onu duzeltebilir, ne de keder onu hayata dondurebilir. Artik mazi olmustur. O halde gecmisin kabusunda ve olmayan bir seyin golgesinde yasama.

Kendini, gecmisin hayalinden kurtar.

Nehrin tersine akitmak; gunesi dogdugu yere, cocugu anasinin karnina, sutu memeye, gozyasini goze geri mi gondermek istiyorsun?

Senin, gecmisinle yasaman, onun icin uzulmen, onun atesiyle yanman ve onun esigine atilman korkunc ve trajik bir durumdur.

Mazi defterini okumak; bugunu kaybetmek, gayretleri carcur etmek, icinde bulundugun ani heba etmek demektir. Allah teala, gecmis ummetlerden ve onlarin yaptiklari seylerden soz ettikten sonrasoyle buyurmustur:

"onlar bir ummetti, geldi gecti" (bakara, 134)

(...)

gecmise agalayan kimseye eskiden beri soyle derler: "oluleri mezarindan cikarma".

Alintidir

çok güzel bir paylaşımm.. Harika yaaa. Bayıldım.. Paylaşımınız adeta ilaç gibi geldi.. çok sağolun

çok güzel bir paylaşımm.. Harika yaaa. Bayıldım.. Paylaşımınız adeta ilaç gibi geldi.. çok sağolun

Mrb, zamaninizi ayirip okudugunuz icin asil benim sizlere tesekkur etmem gerekir. Ben hoslandigim ve paylasilmasi gerektigini dusundugum icin paylastim, derdinize dermana giden dogru yolu gosterdiyse ne mutlu bana ;-)

Back