Çocuk Hastalıkları Geceleri sürekli alt ıslatma sorunu(8 yaş)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ankadilara

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
132
16
Merhaba, 8 yaşındaki oglum kucuklugunden beri geceleri uyanamıyor ve altını ıslatıyor.Hala gece kulodu kullanıyoruz.Ankarada cesitli hastanelere gitik, bazıları normal uroloji bazıları cocuk uroloji surekli Minirin Melt diye bi ilac verdiler.Cocugum bu ilaca tepki vermiyor, bunu her gittigimiz doktora soylesekte yine verdiler.Enson Prof. Serdar Tekgule goturduk, oda aynı ilacı verdi yine hatta iki kat dozla ama tabiki bişi olmadı yine.sonrada adını unuttugum bir ilac verdi. bir depresyon ilacı aslında ve tabiki bir suru yan etkisi var.Kararsız kaldık yinede bi bakalım dedik ilacın artık uretilmedigini ogrendik.Bunu soylediğimizdede gece çiş alarmı verdi onu kullanın diye. Bizde artık ne yapacagımızı sasırdık, Oglumun uykusu cok agır doktorların dedigine gore bi sekilde gece sıkıstıgını hissetmiyor ve yapıyor.
Biraz uzun yazdım ama anlatmak istedim sureci, buna benzer sorunu olan var mı? varsa neler yasadılar?

tesekkurler iyi gunler

Merhaba, 8 yaşındaki oglum kucuklugunden beri geceleri uyanamıyor ve altını ıslatıyor.Hala gece kulodu kullanıyoruz.Ankarada cesitli hastanelere gitik, bazıları normal uroloji bazıları cocuk uroloji surekli Minirin Melt diye bi ilac verdiler.Cocugum bu ilaca tepki vermiyor, bunu her gittigimiz doktora soylesekte yine verdiler.Enson Prof. Serdar Tekgule goturduk, oda aynı ilacı verdi yine hatta iki kat dozla ama tabiki bişi olmadı yine.sonrada adını unuttugum bir ilac verdi. bir depresyon ilacı aslında ve tabiki bir suru yan etkisi var.Kararsız kaldık yinede bi bakalım dedik ilacın artık uretilmedigini ogrendik.Bunu soylediğimizdede gece çiş alarmı verdi onu kullanın diye. Bizde artık ne yapacagımızı sasırdık, Oglumun uykusu cok agır doktorların dedigine gore bi sekilde gece sıkıstıgını hissetmiyor ve yapıyor.
Biraz uzun yazdım ama anlatmak istedim sureci, buna benzer sorunu olan var mı? varsa neler yasadılar?

tesekkurler iyi gunler
Bizde benzer sorunlari yasadik
Sonuc nazar dediler biraz gosterisli bi cocuktu..
okuttuk bi hafiz hocaya.. birde beline tukenmezle arapca dua bisey yazdi
O geceden itibaren kesildi..😳
Basindan gecmeyen inanmaz ama bi okutun nazarla olabilcek bisey..

tesekkurler iyi gunler
Ben 8 yasima kadar geceleri yatagima yaptim.Sebeplerim baski,ilgisizlik,fiziksel,psikolojik şiddet,bendeki inat ve nedense geceleri rüyamda kendimi hep tuvalette cisimi yaparken görmemdi.Sonra biri her gece beni zorla tuvalete kaldırdı Allah razi olsun hiç usenmedi ve ilacsiz desteksiz böyle çözüldü.

tesekkurler iyi gunler
Kuzenimde vardı böyle bir şey. Kendisi şimdi yetişkin insan ama uzun süre sürdü alt ıslatması. Sonra kendiliğinden geçti. Ama onlar tedavi olmak için doktora gitmediler. Uygun tedaviyle düzelir diye biliyorum.

Canım aynı sorun yıllar önce kuzenimin çocuğunda vardı çok doktora götürdü çözüm bulamadı sonra gittiği bir doktor çocuğu sıcak tut birde hergün leğene sıcak su koy yarım saat içinde otursun demişdi kuzenim yaptı ve 2 hafta içinde altına yapma olayı tamamen bitti isterseniz sizde bir deneyin belki faydasını görürsünüz.

Canım aynı sorun yıllar önce kuzenimin çocuğunda vardı çok doktora götürdü çözüm bulamadı sonra gittiği bir doktor çocuğu sıcak tut birde hergün leğene sıcak su koy yarım saat içinde otursun demişdi kuzenim yaptı ve 2 hafta içinde altına yapma olayı tamamen bitti isterseniz sizde bir deneyin belki faydasını görürsünüz.
Teşekkürler canım, hangi doktordu acaba?

Malesef devam ediyorum, bol bol gece külodu alıyoruz, umudumuzuda yitirdik artık, oda alıştımı buna bilmiyorum, 9 a girecek az kaldı.

Kuzenim ve annesi yıllarca uğraştı

O zaman gece kilodu vd de yok

Kadın sürekli yatak yorgan yıkadı

Ergenliğe gelince geçer dediler

Ortaokulda da bir süre devam etti sonra bitti

Ama o oyuna dalınca da yapardı dikkatini bir şeye verince aklına çiş gelmezdi

Oğlunuz çok mu sıvı alıyor gündüz ne sıklıkta tuvalete gidiyor

Kuzenim akşam içecek içmez karpuz vs çok yemezse yapmazdı ilkokul çağında

Oğlunuz gece uyanmıyor da akranlarının büyük çoğunluğu gece kalkıp tuvalete gitmiyor ki

Oğlumu bezi bıraktıktan sonra hiç tuvalete kaldırmadım yani gece metobolizması neden hızlı ve çişi bu kadar geliyor diye araştırdılar mı

Tamam uyanamıyor da çişi neden geliyor siz ya da babası da gece tuvalete kalkar mısınız sık sık

tesekkurler iyi gunler
Şayet kassal ya da sağlıksal bir sıkıntısı yoksa bir psikolog ile görüşmesini sağlayabilirsiniz. Altında belkide çok başka nedenler olabilir.

Kuzenim ve annesi yıllarca uğraştı

O zaman gece kilodu vd de yok

Kadın sürekli yatak yorgan yıkadı

Ergenliğe gelince geçer dediler

Ortaokulda da bir süre devam etti sonra bitti

Ama o oyuna dalınca da yapardı dikkatini bir şeye verince aklına çiş gelmezdi

Oğlunuz çok mu sıvı alıyor gündüz ne sıklıkta tuvalete gidiyor

Kuzenim akşam içecek içmez karpuz vs çok yemezse yapmazdı ilkokul çağında

Oğlunuz gece uyanmıyor da akranlarının büyük çoğunluğu gece kalkıp tuvalete gitmiyor ki

Oğlumu bezi bıraktıktan sonra hiç tuvalete kaldırmadım yani gece metobolizması neden hızlı ve çişi bu kadar geliyor diye araştırdılar mı

Tamam uyanamıyor da çişi neden geliyor siz ya da babası da gece tuvalete kalkar mısınız sık sık
Canım acıkcası 7-8 doktora gösterdik heralde, hepsi kısmı bu konulara baktı malesef bütüncül bakan birine denk gelmedik, özele gittik devlet hastanesinede Profesorede. Gündüz sıvı alımı biraz duzensiz, özellikle bu sıcaklarda aksam su alımını kısıtlayamıyoruz, (aksam 9 dan sonra azaltmayı denedik kac kez ama basaramadık) aksam svı kısıtlamasında kucuk kardesiylede biraz inatlaşıyorlar ( 4 yas kucuk).Kardeşinde hiç bir şey yapmadık kendisi ögrendi bezi bıraktı ve sorun yok.

Ben gece ancak bir kez kalkarım babasıda öyle, gece uyanmıyor diye okadar uzun süre kendim kaldırdım ki oglumu anlatamam. Adeta şans gibi kaldırdığımda yapmamıssa tuvalete yapıyodu , eger 5 dk gec kaldıysam zaten yatak ıslanmış oluyodu. Kısır döngüye girdik bende pes ettim artık. Suan oda alıstı sanki gece küloduna , ve normalleşmeye basladı bu durum.
Şimdi psikologa götürcez planımız o, daha önce gitti ama bikez daha baska doktora bakcaz.
Cok dagınık yazdım kusura bakmayın lütfen.

Beldeki hacamat noktasın hacamat olunca faydası oluyor.fakat 8 yaşındaki çocuk hacamata ikna olur olmaz. Orası belirsiz.zorla yaptırılmaz zaten gündüz tuvaletinde bir sıkıntı yoktu değil mi?tuvalet eğitimi kaç yaşında oldu?

Beldeki hacamat noktasın hacamat olunca faydası oluyor.fakat 8 yaşındaki çocuk hacamata ikna olur olmaz. Orası belirsiz.zorla yaptırılmaz zaten gündüz tuvaletinde bir sıkıntı yoktu değil mi?tuvalet eğitimi kaç yaşında oldu?

Gündüz tuvaletinde suan sıkıntı yok ama , ozellikle oyunda falan cok altına kacırmıslıgı oldu canım. Sanıyorum 6-7 yasına kadar bu gunduz altına kacırmalarla ugrastık. Tuvalet egitiminde biz sık sık soruyorduk tuvaletin varmı , diye.O kısımda zorlu gecti.

Kızım 8 yaşında..bizde de aynı sorun var..çocuk doktoruna götürdüm ama henüz çözüm bulamadik😕gece uyanmiyor

Oğlum 5 yaşında bu sene enfeksiyon geçirdi ve çiş kaçırma olayı başladı dr gittik enfeksiyon geçmiş sma bizim kaçırma devam etti üroloji gittik ilaç verdi fayda etmedi ben en son tuvalet eğitimi verir gibi herşeyi baştan başlattım zorlandık biraz çocuk içinde zor oldu ama atlattık çok şükür dönem dönem çocuklarda görülen birşey

X