Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
kızlar bir süredir bunu düşünüp duruyorum.prensesim 7.5 aylık ve hala emziriyorum şükür.devam sütünü sevmiyor.zaten bu zamana kadar hiç vermedim.muhallebi yaptım.geceleri de emziriyorum.doyuyor ona eminim.ama herkes gece beslenmesi diye tutturmuş gidiyor.mama felan.kafam karıştı.illa devam maması mı vermeli?hoş bizimki kıyameti koparır mememi isteriiiim diye delikafadulden
bu konuda o kadar çok yorum yapar ki herkes sen hiç kulak asma canım benim.insan kendi çocuğunun en iyi nasıl besleneceğini herkesten iyi bilir. düzenli emzirdiğin sürece (geceler de dahil)ve eğer bebeğinin aç olmadığından eminsen mama falan vermene gerek yok geceleri.anne sütü ver yeter. tabi gündüz için farklı.6. ayı geçtiği için bebeğin umarım ufak ufak ek gıdalara başlamışsındır,sadece hazır mamalara takılmamışsındır.bir sağlıkçı olarak söyleyeceklerim bunlar. kolay gelsin öpüyorum
bir anne nasıl istiyorsa öyle yetiştirmeli bebeğini, benim de kızım hiç devam maması almadı, 15 ocakta 1 yaşına girdi geceleri uyanırsa sadece emziriyorum bence sizde öyle yapın zaten doktorlar 6.aydan sonra bebeklerin gece 12 saate kadar birşey almadan durabileceklerini söylerler...
Valla ben hala 2 saatte bir kalkıp emziriyorum. Yorulmuyor muyum?? çok yoruluyorum ama mamaların sloganı şu anne sütüne en yakın.. Hal böyle olunca anne sütü varken ve şuan çalışmıyorken neden emzirmek yerine geceleri mama vereyim..
Batuhan & Bertuğ canlarım
Kayıtlı Üye
bende geceleri kalkıp emziriyorum zaten bizimki devam sütünü hiç sevmedi bende vermiyorum
onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
emen bebeğe devam sütü vermek bana saçma geliyor
emebildiği kadar emsin kuzucuklar
emmeyi bırakınca içecekler zaten mecburen devam sütünü
ben hiç mama vermedim içmedi zaten. 1 ay öncesine kadar gece her kalktığında emziriyordum. son zamanlarda bu 6 -7 defaya kadar çıkmıştı çıldırma noktasındaydım.
doktorumunda tavsiyesiyle artık gece beslenmelerini yavaş yavaş bıraktırıyorum. meme yerine su veriyorum ilk başta zorlandı illa meme istedi uykuya dalamadı ama zamanla o da alıştı. zaten artık gece beslenmeleri gerekmiyor alışkanlıktan kalkıyorlar. artık onada bana da uyku lazım.
şuan sadece uykularından yarım saat önce emziriyorum birde sabah 6 civarı emiyor çok nadir olarak da 3 civarı. ortalam günde 4 defa emmiş oluyor. 10. ay için yeterli.
emen çocuğu mamaya zorlamak kadar gerekiz birşey olamaz bence
anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
canlarım bende zorla mama verecek değilim tabi.sütüm varken ne gerek.sadece merak ettim.herkes niye verir ki?
kırmızıbalık arkadaşım tabiki ek gıdalara başladık çok oldu.çok şükür.:teytey:
oğlum 10 aylık ve mamayı hiç almadı geceleri hala emmeye uyanıyor,devam sütü aldım bir yere gidince pratik olsun diye ama 30cc zor içiyor,bende zorlamıyorum emsin kuzucum benim kardeşim 2,5 yaşına kadar emmiş dayısına çekerse emer ama gündüzleri istemiyor akşam ve geceleri emiyor.
3 ay emzirdim bir ayda sadece geceleri emdi gündüzleri sağdım beşinci ayda yavaş yavaş ek gıdaya geçtim geceleri dolaba koyduğum sütün ılımasını bekleyemediğinden devam sütü verdim baştan beri sevmedi halada sevmiyo ama yapacak bişi yok sütüm artık çok azaldı. . 5ayda geceleri beş saat deliksiz uyurken bu çocuk o kadar aç bırakılırmı diyenlere uyup iki saatte bir kaldırdım şimdi acısını çekiyorum iki saatte bir kalkıp mama hazırlıyorum ama yemiyo onunda benimde uykumuz bölünüyor
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
keşke emseydi de mama vermek zorunda kalmasaydım o kadar imreniyorum ki emziren annelere.kesinlikle anne sütünden yanayım.
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
canım 7.5 aylık artık hiç kalkmasa bile olur yani memeyle gece doyuyormu diye endişe etmene gerek yok
zaten gece beslenmeye de ihtiyaçları yok artık ama meme bağlılığından kalkıyorlar işte
benim kızım da 9,5 aylık hiç mama içmedi
sadece emziriyorum geceleri, o da 1 en fazla 2 kere
ben de 8,5 ay emzirdim sonra memeyi bıraktı ne kadar zorlasam da emmedi süt de bitti emmeyince o yüzden gece sadece bir kere mama veriyorum emiyorsa mama vermeye gerek yok tabi ki
annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
benimde o sakir sakir gelen sutum kesildi zaten tum gun emiyor memeye cok duskun yatarken azicik sutum dolsun diye Aptamil devam sutu veya hipp iyi geceler sutu veriyorum bazi aksamlarda muhallebisini yemiyor o zamanlarda muhallebisini biberonda veriyorum 220cc iciyor ve geceleri kalktiginda mutlaka emiyor devam sutu falan hayatta almaz o kalkis zamanlarinda ille meme benimde o saate kadar sutum birikmis oluyor meme bos oldumu cildiriyor saatin 5inde
bize her yer TRABZON:)
Kayıtlı Üye
eğer sütün varsa hiç üşenme ve geceleri emmek istiyorsa emzir derim ben.
mamada nayemiş...anne sütüyle kıyaslanamayacak bişey...
alışkanlıktanda kalkıyor olsa alacağı iki damla sütün faydasını tıp dünyası söylüyor.benim ayrıca söylememe gerek yokşakkıdı
benim oğlum mama hiç almadı bazen geceleri vermek istedim ama içmedi çünkü gecede en az beş kez kallıp emiyor süt gelene kadarda çekiyor süt gelmezse uyumuyor.gündüzde çok emiyor sütmü dayanır:)o açıdan gece uyumadan önce ben bir şişe süt,bir bardak pekmez suyla karıştırıyorum,bir adet meyve ve hamile iken kullandığım vitamin ilacından içip yatıyorum.Yoksa vücudum dayanmaz o kadar emmeyi seviyorki süt yoksa uyumuyor ne yapayım.
bende emziriyorum,mama gereksiz emen çocuk için.ama emen çocuk da gece çok uyanıyor.bende uykusuzluktan çok yorgun düşüyorum.azaltmak hatta sadece uyurken emsin istiyorum ama mutlaka 3-4 kez keyif için uyanıp emiyor.nasıl bırakabiliriz bu gece emmelerini arkadaşlar?
bize her yer TRABZON:)
Kayıtlı Üye
bende emziriyorum,mama gereksiz emen çocuk için.ama emen çocuk da gece çok uyanıyor.bende uykusuzluktan çok yorgun düşüyorum.azaltmak hatta sadece uyurken emsin istiyorum ama mutlaka 3-4 kez keyif için uyanıp emiyor.nasıl bırakabiliriz bu gece emmelerini arkadaşlar?
uzun vadeli emzirmek istiyorsanız(2 sene yani) gece emmelerine katlanacaksınız mecbur.gece emmeyi bırakan çocuk yavaş yavaş gündüzüde bırakıyor.emdiği yeter diyorsanız ayrı konu tabi ama ben 2 yıl emzirmeye karar verdiğim için gece uyanmasınıda göze almıştım.
Allah'ın izniylede şimdi 2 sene anne sütü almasının faydasını görüyorum.
sabretmeni tavsiye ederim:teselli:
anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
aslında ne kadar bizi bağlasa da emzirmek çok güzel şey.bence geceleri daha güzel.tamam uykumuz gidiyor ama bebişimin o uykulu sersem sepelek haliyle emzirmek için yanıma aldığımda ağzını kuş yavrusu gibi açıp mememi araması o kadar güzel ki...gerçi bu ara sütüm bir hayli azaldı.bol sıvı alıyorum ama eskisi gibi değil.umarım kesilmez.yoksa benim bıdık dünyayı dar eder bana..:1hug:
yatmadan önce mama sonra gece emzirilmk daha kolayyy
hem uyanana kadar sütün birikirrr