Bebek Beslenmesi Geceleri Emmeyi Nasıl Azaltabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

busra_cem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2010
56
0
46
Ankara
selam arkadaşlar 9 aylık bir oğlum var geceleri bizimle uyuyo ve sürekli emmek istiyo artık dayanamıyorum hiç doğru düzgün uyumuyoruz sabaha kadar abartmıyorum en az 30 kere emmek istiyo memeyi ağzından çıkarınca basıyo yaygarayı emzik veriyorum kabul etmiyo doymuyo diye mama yapıyorum içmiyo ona arkamı dönüyorum 5 dk geçmeden ağlamaya başlıyo yatağını da ayıramıyorum bu durumda odamızda beşiği var ayrıca kendi odası var ama bizimle uyuyo deliricem artık bi önerisi olan varmı acaba?

cnm seni çok ii anlıorum.. emzik alsaydı, böyle sorunlar yaşamazdı diye tahmin ediorum.. çünkü o emmek ihtiyacını bi şekilde karşılamak istio.. kısacası seni emzik niyetine kullanıyo :) benim kızım da öle malesef.. yatmadan önce tahıllı mama falan veriorum ben..tok tutsun, az uyansın die.. bende işe yaradı... gece emerken uyuduğunda hemen yatağa koymuorum, iyice dalmasını bekliorum.. çok zor gerçekten.. sabah insan sersem gibi oluo uykuyu alamayınca.. kolay gelsin hepimize

annesi, senin kokunu ve dokunu istiyor o.... gün içinde nasılsınız? ona bol bol gün içinde sarıl öp.... gece tüm bebekler 5 duyusuyla annelerini yanında ister... yanında uyumaya devam et... bütüngünü beraber geçirebilirsin ama ne kadarını onunla kaliteli geçirebiliyorsun? oyun oyna onunla... seni istiyor.. buda senin elinde... gün içinde bu doyumu yaşatırsan gece rahatlarsın... sabır, ve bol sabra ihtiyacın var......... kolay gelsin.

emme ihtiyacı da var tabi ama bence bu daha çok acıkmasından kaynaklanıyor. gece yatmadan kaşık maması yedirebilirsen 3 4 saat rahat edersin bence

Ahh ahh benim de derdim aynı...Kızım 19 aylık olmasına rağmen geceleri saat başı kalkıyor...Doğduğu günden bu yana 4 saat kesintisiz uyumadım
Gece yatmadan önce yedirsem de yedirmesem de emmeye gene kalkıyor gene kalkıyor...Benimkinin derdi açlık değil sadece keyif..
Sabır diyorum memeden kesmeme 5 ay kaldı, artık tek umudum bunda...Bazen şimdiden emzirmeyi bıraksam diyorum ama öyle de düşkün ki kıyamıyorum..

Sana da allah sabır versin busra cem, benim gördüğüm nasıl başlarsa öyle gidiyor huyları ama umarım sen bir yolunu bulur uykularını düzene sokarsın...

Sabiha Paktuna Keskin'in kızımın dönemini ilgilendiren 2 kitabını da okudum..Kendisini takip diyor çok da beğeniyorum..Neredeyse tüm önerilerini aklıma da yattığı için uyguluyorum..

Ama şunu da anladım ki bir çocuk uyumazsa uyumuyor..İnan çalıştığı halde benim kadar bebeği ile ilgilenen, bu konuda okuyan araştıran anne azdır..Lütfen ukalalık olarak algılamayın bu sözümü ama geçekten de ben de babası da kızıma bakan teyzesi de (ki benim öz teyzem bakıyor kızıma) kuzucuğumu sevgi arsızı yapmak üzereyiz..

Ama ne yaparsanız yapın uyumayan çocuk uyumuyor...Doktorumuz bile duruma şaşıyor bu uykuyla nasıl ayakta duruyor diye :))
Ama duruyor üstelikte hiç durmadan konuşup oyunlar oynayarak :))

Üstelik şükürler olsun ki kızım uyumlu, paylaşımcı, bütün gelişim aşamalarını zamanında tamamlayan bir bebek..Sadece uykudan haz etmiyor ve ben de bu dönemin en azından emmeyi bırakınca düzeleceğini umud ediyorum.

Geceleri 4-5 saatlik uyku ile sabah kalkıp işe gitmenin ne demek oduğunu da ancak yaşayanlar anlayabilir..Bu şikayetlenmek de değildir elbetteki canımız kanımız bebeklerimiz onlar için herşeye katlanılır hem de zevkle..Onun bir gülücüğüne kurban olurum ben..Sadece benzer sorunları yaşayanlar aralarında dertleşiyor işte..

Yoksa emmelerinin önemini hepimiz biliyoruz..Keşke herkes bu kadar emzirebilse bebeğini..Bizler en azından bebeklerimizi böyle uzun süre emzirebildiğimiz için çok şanslıyız.

Uzun oldu ama sanki emzirmenin öneminin ne demek olduğunun farkında olmadığımızın ima edildiğini hissettiğim için kendimi açıklama gereği hissettim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…