• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Gece wc eğitimi nasıl verebilirim?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

firuze-1524

Bal kız & Bal oğlan
Kayıtlı Üye
30 Mart 2008
7.686
12
358
Bursa
3 yaşında bir kızım var,2 yaşına girecek bir de oğlum,nisandan beri kızıma tuvalet eğitimi veriyorum,gündüz pek sorunumuz kalmadı sayılır,bazen ağlayınca altına kaçırıyor,bazen de düşünce falan tutamıyor normaldir sanırım inş o da düzelir.Çişinin geldiğini anlamıyro sanırım damla damla da olsa kaçırıyor gün boyunca altına,sadece külot değişimi yapıyoruz.

Öğlen uykusuna yatırıyorum ,hep altına çiş yapmış olarak kalıyor,bazen uyurken bir kez wc ye götürüp yaptırıyorum,uyanmıyor bile farkında olmuyor,bazen bitti anne diyor.

Geceleri de süt içip yatarsa 1 saat içinde hep yapıyor,hiç kaldırmazsam 3-4 kez çiş yapmış oluyor,tüm gece boyunca 3 kere wc ye götürüyrum,uyksuundan kaldırmadan kucağıma alarak,bazen sorunsuz geçiyor,yatmadan önce tembihliyorum altına yapma çişin gelince çağır ben gelicem kızım diye tmm anne diyor ama yok kalkmıyor bir türlü,sabrım kalmadı sinirleniyorum git gide,çiş yapınca bile ıslaklığımdan kalkıp uyanmıyor,nasıl alıştırıcam ya,kaç ay oldu böyleyiz moralmen çöktüm valla,ne zor işmiş

3 yaşında bir kızım var,2 yaşına girecek bir de oğlum,nisandan beri kızıma tuvalet eğitimi veriyorum,gündüz pek sorunumuz kalmadı sayılır,bazen ağlayınca altına kaçırıyor,bazen de düşünce falan tutamıyor normaldir sanırım inş o da düzelir.Çişinin geldiğini anlamıyro sanırım damla damla da olsa kaçırıyor gün boyunca altına,sadece külot değişimi yapıyoruz.

Öğlen uykusuna yatırıyorum ,hep altına çiş yapmış olarak kalıyor,bazen uyurken bir kez wc ye götürüp yaptırıyorum,uyanmıyor bile farkında olmuyor,bazen bitti anne diyor.

Geceleri de süt içip yatarsa 1 saat içinde hep yapıyor,hiç kaldırmazsam 3-4 kez çiş yapmış oluyor,tüm gece boyunca 3 kere wc ye götürüyrum,uyksuundan kaldırmadan kucağıma alarak,bazen sorunsuz geçiyor,yatmadan önce tembihliyorum altına yapma çişin gelince çağır ben gelicem kızım diye tmm anne diyor ama yok kalkmıyor bir türlü,sabrım kalmadı sinirleniyorum git gide,çiş yapınca bile ıslaklığımdan kalkıp uyanmıyor,nasıl alıştırıcam ya,kaç ay oldu böyleyiz moralmen çöktüm valla,ne zor işmiş

bak seninle ortak bir sorunumuz daha cikti bende ogluma yaklasik iki haftadi tuvalet egitimi veriyorum yalniz bizim biraz daha farkli benim oglumun saglik sorunlarindan dolayi biraz gec basladik oglum suan 5 yasinda bizimki disarda kolay kolay yapmiyor aksamlarida yapmiyor ama gunduzleri evde hep altina yapiyor soylemiyor daha dogrusu anlatamiyor yani anlayacagin ne koltuk kaldi ne hali eve misafir gelmesin diye dua ediyorum bide bizimkinin sorunlarindan dolayi onunla temizlikte yapamiyorum ne yapacagimi bilemiyorum ustune bide sinirlerim iyice giti alak bulak olmusum.... bide ben sana sunu soyleyeyim cocugunun saglik sorunlari olmadikca hic zorlama zamani gelince kendisi soyler rahatsizlik duyar yavas yavas destekleyerek ona hep anlat ama sikma ve kizma... kizdikca daha cok altina yapiyorlar..

Benim kızımda ağustosda 3 yaşını dolduracak geçen yaz çok uğraştım ama alıştıramadım sonra zorlamadım bıraktım bu yaz 1 ay önce falan çıkardım bezini lazımlığa oturttum yaptı saat başı oturtum onu oturtunca yapıyodu ama kendisi söylemiyodu ben işe dalınca tabi yapıyodu altına birde kakayı lazımlığa yapmıyodu altına yapıyodu 1 haftadır söylemeye başladı çömeliyo ayy ayy altıma yapıcam galiba diyo hemen lazımlığı yetiştiriyorum ona arada kakasınıda yapmaya başaldı çok mutlu oldum yaa,şimdi geceleride bezlemiyorum onu öğrenmişken hepsini birden öğrensin yatırırken yaptırıyorum birde 4-5 lerde kaldırıyorum lazımlığa yaptıyorum şimdi de yavaş yavaş tuvalete gitmeye başlıcaz ama annede babannede falan tuvalete yapıyo ama dışarda asla yapmıyo zilli alışveriş merkezinde wc ye götürdüm onu bastı cırladı ki ben buraya yapmam burası pis kokuyo diye yaptıramadım ama çok şükür eve gidene kadar tuttu eve gidince bi lazımlık dolusu işedi :)) maşşallah maşallah...

Benim kızımda ağustosda 3 yaşını dolduracak geçen yaz çok uğraştım ama alıştıramadım sonra zorlamadım bıraktım bu yaz 1 ay önce falan çıkardım bezini lazımlığa oturttum yaptı saat başı oturtum onu oturtunca yapıyodu ama kendisi söylemiyodu ben işe dalınca tabi yapıyodu altına birde kakayı lazımlığa yapmıyodu altına yapıyodu 1 haftadır söylemeye başladı çömeliyo ayy ayy altıma yapıcam galiba diyo hemen lazımlığı yetiştiriyorum ona arada kakasınıda yapmaya başaldı çok mutlu oldum yaa,şimdi geceleride bezlemiyorum onu öğrenmişken hepsini birden öğrensin yatırırken yaptırıyorum birde 4-5 lerde kaldırıyorum lazımlığa yaptıyorum şimdi de yavaş yavaş tuvalete gitmeye başlıcaz ama annede babannede falan tuvalete yapıyo ama dışarda asla yapmıyo zilli alışveriş merkezinde wc ye götürdüm onu bastı cırladı ki ben buraya yapmam burası pis kokuyo diye yaptıramadım ama çok şükür eve gidene kadar tuttu eve gidince bi lazımlık dolusu işedi :)) maşşallah maşallah...

maşallah cnm tutabiliyorsa,benim kızızm çişim geldi dedikten sonra tutamıyor çişini,bikaç dk.ya varmıyor yapıyor hemen:(

kızınızı fazla zorlamayın bence, bana sanki biraz baskı yapıyormuşsunuz gibi geldi. her çocuğun gelişimi farklıdır üstelik birde kardeşi var, mutlaka onu kıskanıyordur çünkü daha kendiside çok küçük bana göre biraz daha sabredin, belliki henüz hazır değil, eğitimi bırakın diycem ama bayağı olmuş başlayalı o zaman biraz daha anlayışlı olmaya çalışın, kaçırdığı zaman kızmayın, kızınıza daha fazla sevgi ve ilgi gösterin belki bunlar olumlu etkiler ve kızınızda daha kolay öğrenebilir

arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim.
naturelanne.blogspot.com

Back