canım bence bırak bebeğin nasıl uyumayı ve nekadar uymayı istiyorsa okadar uysun her bebek farklıdır benim oglumda her aksam en gec 9 gibi uyuyor sabah 5 e kadar sonra yarım saat uyanık ve yine 2 saat uyku.ve gün içindede uyuyor genelde 1 saat uyku 2 saat uyanık.bebeğin eğer geceyle gündüz farkını öğrendiyse gerisini onun keyfine bırak.gece sessiz bi ortamda ve karanlık bişekilde yatagına koy gündüz ise perdeyi ac ışıklı ve sesli ortam onun gündüz gece farkını anlamasını sağlar.ben gündüzleride kendi yatağına koyup uyutuyorum.yatağını odasına taşıman için cok erken canım.bende 1 yaşından sonra taşırım diye düşünüyordum ama prof dr.3 yaşına kadar bebekle anne aynı odada yatmalı annenin kokusuna ihtiyacı var .gece uyandıklarında aç olmasalar dahi ağlarlar yada huysuzlanırlar bu anneyi görmek kendini güvende hissetmek ve onun kokusuna ihtiyacı olduğundandır bebeklerin koku duyusu 3 yaşına kadar aktiftir dedi ve bende 3 yaşına kadar odamdan ayırmıcam oğlumu tamam belki büyümüş olcak ve mahremiyet de olmuş olcak ama başka odalar da var bu işler için değil mi?yerimseniben