gece ve gündüz uykusu

inciboncuk

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
923
16
44
Arkadaşlar ben bebeğimi gece kendikendine uyumaya alıştırdım her gece aynı saatte banyodan sonra iyice emzirip yatağına koyuyorum biraz mızırdanıp uyuyor gece de kalkmıyor başlarda acıkıyordur falan diye tereddüt etmiştim ama doktor kilosu normal diyor buraya kladar herşey iyi ama internette araştırmadığım yer kalmadı 3-4 aylık bebekler 10 saat gece 5 saat de gündüz uykusu uyurmuş benimki 9 buçukta yatıp bıraksam sabah 11 e kadar uyuyor yani sadece gece uykusu 14 saat sonra da gündüz uykusu çok az oluyor haliyle ve gün içinde 1-2 saatten sonra yorgun gözüküyor bu sabah 9 da kaldırdım 10 a doğru mızırdanmaya başladı ve gene yattı sizce ne yapmalıyım gündüz uykusunu da düzene sokmak için bi de gündüzleri de yatağında mı uyutuyosunuz bi de yatağını odasına taşımayı düşünüyorum siz ne dersiniz?ay çok uzun oldu ama napıym..benneyaptımki

canım bence bırak bebeğin nasıl uyumayı ve nekadar uymayı istiyorsa okadar uysun her bebek farklıdır benim oglumda her aksam en gec 9 gibi uyuyor sabah 5 e kadar sonra yarım saat uyanık ve yine 2 saat uyku.ve gün içindede uyuyor genelde 1 saat uyku 2 saat uyanık.bebeğin eğer geceyle gündüz farkını öğrendiyse gerisini onun keyfine bırak.gece sessiz bi ortamda ve karanlık bişekilde yatagına koy gündüz ise perdeyi ac ışıklı ve sesli ortam onun gündüz gece farkını anlamasını sağlar.ben gündüzleride kendi yatağına koyup uyutuyorum.yatağını odasına taşıman için cok erken canım.bende 1 yaşından sonra taşırım diye düşünüyordum ama prof dr.3 yaşına kadar bebekle anne aynı odada yatmalı annenin kokusuna ihtiyacı var .gece uyandıklarında aç olmasalar dahi ağlarlar yada huysuzlanırlar bu anneyi görmek kendini güvende hissetmek ve onun kokusuna ihtiyacı olduğundandır bebeklerin koku duyusu 3 yaşına kadar aktiftir dedi ve bende 3 yaşına kadar odamdan ayırmıcam oğlumu tamam belki büyümüş olcak ve mahremiyet de olmuş olcak ama başka odalar da var bu işler için değil mi?yerimseniben:eek:

canım bence bırak bebeğin nasıl uyumayı ve nekadar uymayı istiyorsa okadar uysun her bebek farklıdır benim oglumda her aksam en gec 9 gibi uyuyor sabah 5 e kadar sonra yarım saat uyanık ve yine 2 saat uyku.ve gün içindede uyuyor genelde 1 saat uyku 2 saat uyanık.bebeğin eğer geceyle gündüz farkını öğrendiyse gerisini onun keyfine bırak.gece sessiz bi ortamda ve karanlık bişekilde yatagına koy gündüz ise perdeyi ac ışıklı ve sesli ortam onun gündüz gece farkını anlamasını sağlar.ben gündüzleride kendi yatağına koyup uyutuyorum.yatağını odasına taşıman için cok erken canım.bende 1 yaşından sonra taşırım diye düşünüyordum ama prof dr.3 yaşına kadar bebekle anne aynı odada yatmalı annenin kokusuna ihtiyacı var .gece uyandıklarında aç olmasalar dahi ağlarlar yada huysuzlanırlar bu anneyi görmek kendini güvende hissetmek ve onun kokusuna ihtiyacı olduğundandır bebeklerin koku duyusu 3 yaşına kadar aktiftir dedi ve bende 3 yaşına kadar odamdan ayırmıcam oğlumu tamam belki büyümüş olcak ve mahremiyet de olmuş olcak ama başka odalar da var bu işler için değil mi?yerimseniben:eek:
3yasına kadar aynı odada kalmak !bıraz gec degılmı ayırmak ıcın cocuk o yasta her seyın farkına varıyor beraber yatmaya alıstıgı ıcın o saatten sonra ayrılmaz bence senden.ablamdan bılıyorum oglu 4 yasını bıtırdı hala ayrı yatmıyor.ben 6.ayından ıtıbaren odasını ayırmak ıstıyorum benım fıkrım ne kadar kucuk olursa o kadar cabuk alısır.

ya benim oglum hala 2 yada 3 saatte bi uyanıyo gece yemek için iyicede emziriyorum karnıda doyuyo valla özeniyom böyle gece boyunca uyuyan bebeklere maşallah

3yasına kadar aynı odada kalmak !bıraz gec degılmı ayırmak ıcın cocuk o yasta her seyın farkına varıyor beraber yatmaya alıstıgı ıcın o saatten sonra ayrılmaz bence senden.ablamdan bılıyorum oglu 4 yasını bıtırdı hala ayrı yatmıyor.ben 6.ayından ıtıbaren odasını ayırmak ıstıyorum benım fıkrım ne kadar kucuk olursa o kadar cabuk alısır.

canım aynı düşüncedeydim 6.ayında en gec 1 yaşında ama dr.un önerisiydi bu.bende annattıklarından sonra fikrim değişmişti ama hala bazen düşündüğümde seninde dediğin gibi cok gec geliyo banada artık zamanı gelince aklım neyi uygun görürse öyle yaparım bende.

araştırmadığım yer kalmadı tüm uzmanlar 2. ayda ayırın diyor . ama bu çocuğu odasına atın sabaha kadar ne hali varsa görsün değil tabi ki bebefon hep açık olacak her ağladığında yanına gidip sırtını okşayacağım ve orada onun yanında olduğumu ona hissettireceğim aksi halde ayırması çok zor oluyormuş bi de benimki artık gece uyanmıyor ya o yüzden bebeği uyananlar ve bebeğini emzirenler için zor tabi ki kalk odaya git emzir geri yat 2-3 saatte bir kalkıp oda değiştirmek zor olur neyse ben bayağı bi araştırıp düşündüm artık sabah 9 da kaldıracağım daha sonra da saat 1 den 2 buçuğa kadar ve 5 buçuktan 7 ye kadar uyutacağım böylece toplam 15 saat uyumuş olacak bence siz de bi düzene koyun aksi takdirde uyku problemleri ortaya çıkıyormuş şimdi 3-4 ay arası uyku eğitimi için tam yaşmış benden söylemesi başarılı olurum umarım bu konuda olursam yazarım olmazsam gene yazarım hepinize muck..

ya benim oglum hala 2 yada 3 saatte bi uyanıyo gece yemek için iyicede emziriyorum karnıda doyuyo valla özeniyom böyle gece boyunca uyuyan bebeklere maşallah

Aynen bizimkide uyumuyor ayrıca sabah 5tede kalkıyor beyefendi ilgilenmeyincede basıyor yaygarayı zombi oldum uykusuzluktan

X