gece süt yapma sorunum.)

Iki Yaşında bir çocuğun artık akşam yatmadan önce sütünü içip dişlerini fırçalayın kendi başına uyuması gerekiyor.Gece beslenmeyide bırakmış olmalıydı.diş sağlığı açısından da gece beklemelisiniz.üç dört gece en fazla
iki yasında çocuk sütünü içip dişini fırçalayıp yatması Lazım.Gece de süt içmesi acıktığından değil alışkanlıktan...Ayrıca dişleri içinde çok Zararlı...Birkaç gün Uyandığında süt vermeyin.ona artık gece süt içmeden uyuması gerektiğini anlatın.ayağınızda da sallamayın.birkaç gün uykusuz kalırsınız ama inanın sonra çok rahat edersiniz.

Canim istiyorsa ver sut tabi termoda koy ve mutfagin peteğini kapa mesela yada uyandigi saat belli ise eğer alarm kur beş on dakika önceye ama ne olursa. Olsun esinle ayri yatma derim

benimde 2 yaşında çocuklarım oldu fakat yatmadan önce karnını doyuruyordum..sabah 8 9 kadar idare ediyordu..birde eşinizle neden ayrı..çocuğunuza yanlış eğitim veriyorsunuz..benim çocuklarım sütü hiç içmediler..şükür birşeyleri yok..süt aynı zamanda kansızlığada yol açıyormuş..

2 yaşındaki çocuğu gece niye besliyorsunuz anlamıyorum. gece ne süt ne de mama vermelisiniz, doktorunuz bunu söylemedi mi hiç? çocuğunuzun diş ve mide sağlığı için bu alışkanlığı bir an evvel bırakmasını sağlayın.... ayrıca neden sizinle birlikte yatıyor? ev kaloriferli demişsiniz, ayrı odada yatırmalısınız...kocaman olmuş zaten..

Suan kizim 3 yasinda ve aksam uyumadn once iciyo ve yatiyo,gecen yil ayni sorunu bende yasadim,ama sabretim bi kac gece aglasada vermedim oyle uytmaya calistim,cunku ac olmadigini biliyordum ve aliskanlik yapmisti,sonra duzeldi iste.

Çocuk bakımızla ilgili ahkam kesmek haddime değil ama baştan aşağı yanlış yapıyorsunuz. 2 yaşındaki bir çocuk kendi yatağında kendi odasında yatabilir. Gece yatmadan da sütünü içip yatabilir, uykudan uyanıp süt içmesi tamamen alışkanlık. Buna çözüm bulmak yerine uyku aralarında verdiğiniz sütü kesmek için çözüm aramalısınız bana kalırsa.

hemen hemen herkes aynı önerileri vermiş.
katılıyorum.

bir de merak ettiğim , çocuk sabaha kadar 2-3 posta süt içiyorsa tuvalet ihtiyacı olmuyor mu?

Benim oğlunda 22 aylık sabah kahvaltıda içer birde gün içinde makarna gibi susuz yemekler yaptigimda onun yaninda veririm aksam yemeğini ailece yer yatarkende birşey vermem gece uyanirsada biberona su koyuyorum suyunu içip uyuyor denerseniz belki ise yarar sut yerine su koyun uykulu uykulu anlamaz belki

Benim oğlum 2,5 yaşında ve akşam yemek vakti yemek yiyor,

yemekten sonra meyve yoğurt yiyor öyle yatıyor bir sorun yaşanmıyor maşallah

2 yaşındaki bebeğin alışması lazım normal yetişkinler gibi beslenmeye

yine yatarken muhallebi yesin süt içerse içsin de gece kalkıp yapmak

olmamalı

gece süt içmesi diş çürüğü bademcik enfeksiyonu ve orta kulak enfeksiyonuna yol açıyor.. hatta yatarak içmesi daha tehlke orta kulak işltihabı hatta bronşite kadar gidebiliyor. ben bunları 18 aylıkta öğrendim ve gece su verip uyuturup

evet maalesef 4.5 yaşında biberonu da kırdık,bizde öğretmeni de defalarca konuştu her defasında tamam dedi ama gece olunca işler değişiyo biberonu almadan sabahı sabah ediyoruz

ben ogluma 1 yasindan beri gece su disinda birsey vermiyorum,doktorumuz disleri curur dedi..
bi sekilde biraktirmaya calisin gece beslenmesini..10 aylik bebekler dahi 8-9 saat acliga dayanabilirler gece..

Biberon olmadığını ve çaresi olduğunuzu düşünün oglunuzada bunu açıklamaya çalışın siz kararlı durmadikca oda bunu sürdürecek eminim sütü içmeden de olabileceğini ona öğretim bence acımasız anne değil çocuğunu eğiten ve olması gerekenleri yapan anne olursun yani çocuğunuz çok agladiginda ona kötülük yaptiginizi dusunmeyin bırakın ağlasın egerki içmeden agliyorsa tabi aglaya aglata uykusu gelir uyur emin olun 2 gece bilemediniz 3 gece...sonrası sizde oda rahatlayacak inşallah

kesinlikle katılmıyorum evet kızım 4.5 yaşında gece süt alışkanlığını bırakamıyor ama kendi ihtiyaçlarını kendi karşılıyor , kesinlikle kendisine çocuk ya da küçük denmesini istemiyor ben genç kızım istediğimi giyerim diyip bize kafa tutuyor..öğretmeni de kendi kendine yetebilen bağımsız bir çocuk olduğunu,biberonunda süt içmeyi sevdiğinden ve bunu kolaylaştırdığından bırakmadığını söylüyor...ayrıca arkadaş olarak da hep kendinden büyükleri tercih ediyor mesela...

evet maalesef 4.5 yaşında biberonu da kırdık,bizde öğretmeni de defalarca konuştu her defasında tamam dedi ama gece olunca işler değişiyo biberonu almadan sabahı sabah ediyoruz
ben de çok zor bıraktırdım inanın.emziği de biberonu da..emizkten sonra bieberon daha rahat olur sanmıştım ama daha zor oldu...
inanın çekeceğiniz 1 hafta..bırakın uyumasın..onun sağlığı için gerekli bu...en fazla uykusuz kalır..ama biberonla diş çürüğünden kulak enf. ,çene bozukluklarına kadar herşey olabilir Allah korusun..
bence evdekileri kırın atın ve bu yaştaki çocuklara artık satmadıklarını söyleyin..buna inanacaktır.hatta markette veya eczanede uygulayın bunu..anlayacak yaştalar..
bir de şu seçenek var: biberonu okula gönderin çantasında..arkadaşlarının yanında biberon bulsun öğretmen çantasında..bunu sen içmiyosun heralde çantanda kalmış ama falan desin öğretmen..bir ark. bu şekilde bıraktırdı..arkadaşların utanıp ben içmiyorum diyor ve atıyor biberonu..

bu durumda mesela kıyafet seçmesine izin vermeyin..ben büyüdüm derse,büyük çocuklar biberon kullanmaz diyin..seçim yapmak zorunda kalsın...

evet bende çok fazla üstüne düşmedim açıkçası,çünkü iştahsız bir çocuk olduğu için gündüz hiç süt vermiyoruz,normal öğünlerini yiyor ,bende süt seven hala içen biri olarak akşamdan akşama bari içsin diye düşündüm hep...dediğinizi uygylayacağım arkadaşlarının yanında söylerse sanırım etkili olur

pedagogun söylediği birşey var ki hep düşünüp haklı diyorum..aslında genelde asıl sorun bizim kafamızda oluyor..çocuklarımı adına düşünüp yapamaz edemez diye düşünüyoruz..halbuki onlar değişikliğe daha çabuk adapte oluyorlar diye:):)
kolay gelsin size..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…