-
- Konu Sahibi sessizgemi50
Iki Yaşında bir çocuğun artık akşam yatmadan önce sütünü içip dişlerini fırçalayın kendi başına uyuması gerekiyor.Gece beslenmeyide bırakmış olmalıydı.diş sağlığı açısından da gece beklemelisiniz.üç dört gece en fazlamerhaba ark lar. benımkı dert degıl fakat sızden akıl almam gerek 2 yasında bı oğlum var bız beaber uyuyoruz yanı kendı bazası var bızım yatakla bırlestık bazen eşim ayrı odada yatıyor gece çocuğa esım süt yapıyo mutfakta saolsun ama o başka odada uyuyunca gece zorlanıyorum bazen aglıyo uyanıp uyuyakalıyor hemen gıdıp sutunu yapıyorum ama bazen ağlıyor acıkıyor benım arkam sıra gelıyo ben sutu hazırlayıp gıdıncede uykusu kacıyo bır saat hatta 2 saat ayağımda sallamak durumunda kalıyorum annem termosa koy demıstı fakat ev kalorıferlı ıkı saatte hemen eşkiyo yanı anlıcanız işin içinden çıkamadım bu arada gece 2 sefer falan sut içiyo bu ara muhallebı yapıyorum sız nasıl başedıyosunuz bu işle çok zormus
iki yasında çocuk sütünü içip dişini fırçalayıp yatması Lazım.Gece de süt içmesi acıktığından değil alışkanlıktan...Ayrıca dişleri içinde çok Zararlı...Birkaç gün Uyandığında süt vermeyin.ona artık gece süt içmeden uyuması gerektiğini anlatın.ayağınızda da sallamayın.birkaç gün uykusuz kalırsınız ama inanın sonra çok rahat edersiniz.merhaba ark lar. benımkı dert degıl fakat sızden akıl almam gerek 2 yasında bı oğlum var bız beaber uyuyoruz yanı kendı bazası var bızım yatakla bırlestık bazen eşim ayrı odada yatıyor gece çocuğa esım süt yapıyo mutfakta saolsun ama o başka odada uyuyunca gece zorlanıyorum bazen aglıyo uyanıp uyuyakalıyor hemen gıdıp sutunu yapıyorum ama bazen ağlıyor acıkıyor benım arkam sıra gelıyo ben sutu hazırlayıp gıdıncede uykusu kacıyo bır saat hatta 2 saat ayağımda sallamak durumunda kalıyorum annem termosa koy demıstı fakat ev kalorıferlı ıkı saatte hemen eşkiyo yanı anlıcanız işin içinden çıkamadım bu arada gece 2 sefer falan sut içiyo bu ara muhallebı yapıyorum sız nasıl başedıyosunuz bu işle çok zormus
merhaba ark lar. benımkı dert degıl fakat sızden akıl almam gerek 2 yasında bı oğlum var bız beaber uyuyoruz yanı kendı bazası var bızım yatakla bırlestık bazen eşim ayrı odada yatıyor gece çocuğa esım süt yapıyo mutfakta saolsun ama o başka odada uyuyunca gece zorlanıyorum bazen aglıyo uyanıp uyuyakalıyor hemen gıdıp sutunu yapıyorum ama bazen ağlıyor acıkıyor benım arkam sıra gelıyo ben sutu hazırlayıp gıdıncede uykusu kacıyo bır saat hatta 2 saat ayağımda sallamak durumunda kalıyorum annem termosa koy demıstı fakat ev kalorıferlı ıkı saatte hemen eşkiyo yanı anlıcanız işin içinden çıkamadım bu arada gece 2 sefer falan sut içiyo bu ara muhallebı yapıyorum sız nasıl başedıyosunuz bu işle çok zormus
evet şart ama gece beslenmesi hem uykuda gelişmesine engel oluyor hem de diş çürüğüne sebep oluyor.artık uyumadan sütünü içip yatmalı.
4,5 yaş ve biberon mu??? ben de oğluma zor bıraktırdım 2,5 yaşındaydı sanırım..dişleri için çok ama çok zararlı..zor da olsa en fazla 1 hafta gece zorlanırsınız ama ilersii için çok zararlı.kararlı olun ve evdeki bibreonlaır kendi göreceği şekilde kırıp atın..ümidi kesince alışır..okula gitmiyor mu? bazı anneler öğretmen sayesinde bıraktırıyor biberonu..okulda öğretmen konuşuyor işte bebek gibi biberon içen var mı diyerek...
Ve bu çocuklar annelerin sandığı gibi kendi kendilerine olgunlaşmıyorlar. Bu tür anneler çocuğuna ısrarla bebek muamelesi yaptıkça o çocuk büyüse bile arada bir anne-bebek ilişkisi oluyor. Çocuk konuşarak ihtiyacını söylemiyor mesela, aynı bebekmiş gibi ağlıyor. Yemeğini yiyemiyor. Yaşıtlarından geride kalıyorlar. Ben yakından şahit oldum ve şok oldum. Annesi bir de zorluğundan şikayet ediyordu. 6 aylık bebeğe bakmakla 6 yaşındaki bebeğe bakmak tabii ki farklı. Bu çocuğa bir şey öğretmeyip her işini sen yaparsan zor olur tabii.
Bu konu sahibi de bu yolda ilerliyor sanırım.
ben de çok zor bıraktırdım inanın.emziği de biberonu da..emizkten sonra bieberon daha rahat olur sanmıştım ama daha zor oldu...evet maalesef 4.5 yaşında biberonu da kırdık,bizde öğretmeni de defalarca konuştu her defasında tamam dedi ama gece olunca işler değişiyo biberonu almadan sabahı sabah ediyoruz
bu durumda mesela kıyafet seçmesine izin vermeyin..ben büyüdüm derse,büyük çocuklar biberon kullanmaz diyin..seçim yapmak zorunda kalsın...kesinlikle katılmıyorum evet kızım 4.5 yaşında gece süt alışkanlığını bırakamıyor ama kendi ihtiyaçlarını kendi karşılıyor , kesinlikle kendisine çocuk ya da küçük denmesini istemiyor ben genç kızım istediğimi giyerim diyip bize kafa tutuyor..öğretmeni de kendi kendine yetebilen bağımsız bir çocuk olduğunu,biberonunda süt içmeyi sevdiğinden ve bunu kolaylaştırdığından bırakmadığını söylüyor...ayrıca arkadaş olarak da hep kendinden büyükleri tercih ediyor mesela...
ben de çok zor bıraktırdım inanın.emziği de biberonu da..emizkten sonra bieberon daha rahat olur sanmıştım ama daha zor oldu...
inanın çekeceğiniz 1 hafta..bırakın uyumasın..onun sağlığı için gerekli bu...en fazla uykusuz kalır..ama biberonla diş çürüğünden kulak enf. ,çene bozukluklarına kadar herşey olabilir Allah korusun..
bence evdekileri kırın atın ve bu yaştaki çocuklara artık satmadıklarını söyleyin..buna inanacaktır.hatta markette veya eczanede uygulayın bunu..anlayacak yaştalar..
bir de şu seçenek var: biberonu okula gönderin çantasında..arkadaşlarının yanında biberon bulsun öğretmen çantasında..bunu sen içmiyosun heralde çantanda kalmış ama falan desin öğretmen..bir ark. bu şekilde bıraktırdı..arkadaşların utanıp ben içmiyorum diyor ve atıyor biberonu..
pedagogun söylediği birşey var ki hep düşünüp haklı diyorum..aslında genelde asıl sorun bizim kafamızda oluyor..çocuklarımı adına düşünüp yapamaz edemez diye düşünüyoruz..halbuki onlar değişikliğe daha çabuk adapte oluyorlar diye:):)evet bende çok fazla üstüne düşmedim açıkçası,çünkü iştahsız bir çocuk olduğu için gündüz hiç süt vermiyoruz,normal öğünlerini yiyor ,bende süt seven hala içen biri olarak akşamdan akşama bari içsin diye düşündüm hep...dediğinizi uygylayacağım arkadaşlarının yanında söylerse sanırım etkili olur