Gece sık uyanan ve mama isteyen bebekler...

Halay

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
312
0
Arkadaşlar benim oğlum gece neredeyse saat başı uyanıp mama istiyor. Gece beslenmesi ne kadar doğru bilmiyorum ama artık geceleri mamayı kesmeyi düşünüyorum.Sizlerde de bu problem var mı?

Ah canım benım derdımde bu..bazen 1-2 kez uyanıyor bazen nerdeyse 8-10 kez...emıyor yatıyor..uyumadan önce mama verıyorum tok tutsun dıye ama faydası yok..

ben de öyleee maksimum 2 saat sürüyo tokluk süresi genelde 1.5 saatte bir uyanıp mamasını yiyo..nasıl kesicez ki ağlıo açım diye..bi çözümün varsa söyleyin..
hiç bişi anlamıyorum uykumdan..sanki sürekli uyanığım gibi gelio .yani ortalama 4 kez falan kalkıyorum12 den sabah 8 e kadar ...

benimkide deliksiz uyuyor aç yatsa bile ben uyandırıp mama içiriyorum sırf kilo alsın diye

Ben dün gece denedim ilk defa mama vermemeyi. Başarılı ama yorucu oldu.Birkaç gün daha devam edicem vazgeçer inşallah. Uyandıkça su emzik verdim. Daha olmadı salladım ayağımda. Gece 12 den sabah 6 ya kadar dayandık.
6 ayı biten bebeklerin gece beslenmesine ihtiyacı yokmuş.

Ben dün gece denedim ilk defa mama vermemeyi. Başarılı ama yorucu oldu.Birkaç gün daha devam edicem vazgeçer inşallah. Uyandıkça su emzik verdim. Daha olmadı salladım ayağımda. Gece 12 den sabah 6 ya kadar dayandık.
6 ayı biten bebeklerin gece beslenmesine ihtiyacı yokmuş.

ama uyumuyo aç olduğu için...bilmem içim rahat etmez heralde...weririm ben yine mamayı..ama acaba tok tutan bi şeylermi wersem gece diyorum..gerçi 8 tahıllı yediriyorum yatırıyorum yine aynıı yine aynıııı Çok üzgünüm çoook

nasıl gece beslenmesine ihiyacı yokmuş yüzyılın en büyük palavrası çocuk meme istedikçe ihiyacı var demektir geceleri büyüme gelişme hücre bölünümü hızlanır kandaki şeker seviyesi düşer bol bol emzirin

ama uyumuyo aç olduğu için...bilmem içim rahat etmez heralde...weririm ben yine mamayı..ama acaba tok tutan bi şeylermi wersem gece diyorum..gerçi 8 tahıllı yediriyorum yatırıyorum yine aynıı yine aynıııı Çok üzgünüm çoook

walla aynı fikirdeyim arkadaşım bende 2 saatte bi kalkıyorum onun aç uyumasına razı gelemem....her bebek bir olmaz ama genelde 1 yaşına kadar böyle devam eder sonra yavaş yavaş oturur düzencokacimcoook

bizdede aynı şey var ya,deliksiz uyku yok...
bide mamada almıyorki bizimki hiç,nede tahıllı falan kesinlikle yemiyor sadece emiyor.
Geceleri resmen yanında, onun yatağında iki büklüm uyuyorum artık yatağa gir çık zor geldiği için.

kızlar bebekler ilk 3 yıl sadece acıktıkları için değil anneyi yanlarında istedikleri içinde uyanırlarmış

Kızlar benim bebeğimde 7 aylık oldu ama hala 2 saatte bir uyanıyor.Doğduğundan beri 2 saatten uzun uyuduğum geceler sayılıdır,yatmadan önce mamada versem 2 saat sonra uyanıyo.Bazen memeyi ağzına alır almaz geri uykuya dalıyo.Doktoruna sordum anneyi kaybetme korkusu yaşarmış bazı bebekler o yüzden hep yanında istermiş,memede kendini güvende hissediyor dedi,1 yaşına kadar böyle gidermiş sonra yavaş yavaş düzelirmişl.

kızlar bebekler ilk 3 yıl sadece acıktıkları için değil anneyi yanlarında istedikleri içinde uyanırlarmış

doğru sevgicim,ben deniyorum bazen sadece yanına uzanıp biraz pış pışlayıncada tekrar dalıyor uykuya ama sırf işte dahada huysuzlanıp açmasın uykusunu diye dayıyorum memeyi ve bu seferde her uyandığında meme aramaya başladı.yani kendim ettim kendim buldum durumu:))

Bende her uyandığında meme verdiim şimdi emmesede ağzına memeyi almadan uyumuyor bazen vermiyorum alışsın kendi kendine uyumaya diyorum bu seferde uykusu açılıyor gene olan bana oluyor

benim bebe eskiden 5-6 saat uyurdu. 6 aylık oldu süt uzun süre idare etmez oldu. 2-3 satte bir uyanıyo

ne diim ki bebek o açıkması çok normal onun gesesi gündüzü yokki çok küçük daha annelik özveri ister sen onu su ile emzikle susturup uyutmaya çalışınca için sızlamadımı öyle yapma annesi biraz daha dayan aç uyutma onu olmadı tok tutan gece mamaları var onlardan dene

bizdede aynı şey var ya,deliksiz uyku yok...
bide mamada almıyorki bizimki hiç,nede tahıllı falan kesinlikle yemiyor sadece emiyor.
Geceleri resmen yanında, onun yatağında iki büklüm uyuyorum artık yatağa gir çık zor geldiği için.

Benim kızımda aynı mama yemiyor sadece emiyor,gece uykusu diye bişey kalmadı bende.laelaelaelaelae

X