Tuvalet Eğitimi gece eğitimi lütfen yardım :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

candannn

O BENİM DÜNYAMMM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
473
3
96
Edirne
oğlum 37 aylık geçen yaz çiş eğitimi vermeye başladım birkaç günde öğrendi maşallah.gündüzümüzde sorun yok ama gece bir türlü öğrenmiyor.geçen kış her gece yaptığı için çişini bende bez bağladım daha 15 gün oldu alıştırma kilodu giydirip yatırıyorum gece 1 gibi kaldırıyorum bazen baya yapıyor bazen çok az ama sabah illa altını yine ıslatmış oluyor bazen az bazen çok.gündüzü öğrenen geceyide öğrenir diyorlar ama yaklaşık bir senedir kakayıda çişide kaçırmadan wc yaptığımız halde niye hala geceyi öğrenemedi.ne yapmalıyım ne olur yardımcı olun.ve sabahlarıda bi daha yapmıcam özür dilerimde diyor.off artık çok yoruldum...

oğlum 37 aylık geçen yaz çiş eğitimi vermeye başladım birkaç günde öğrendi maşallah.gündüzümüzde sorun yok ama gece bir türlü öğrenmiyor.geçen kış her gece yaptığı için çişini bende bez bağladım daha 15 gün oldu alıştırma kilodu giydirip yatırıyorum gece 1 gibi kaldırıyorum bazen baya yapıyor bazen çok az ama sabah illa altını yine ıslatmış oluyor bazen az bazen çok.gündüzü öğrenen geceyide öğrenir diyorlar ama yaklaşık bir senedir kakayıda çişide kaçırmadan wc yaptığımız halde niye hala geceyi öğrenemedi.ne yapmalıyım ne olur yardımcı olun.ve sabahlarıda bi daha yapmıcam özür dilerimde diyor.off artık çok yoruldum...

selamlar ilk öğretmeye başladığınız zaman muhtemelen geceleri bezlediniz gündüz çocuğun altı açıldıktan sonra bence gündüzlerde açılmalı çocuk gündüzü öğreniyor gece kendini rahat ve güvende hissedip altına kaçırmaya başlıyor gece bezleme olayı devam ederse çocuğunuza gece bez bağlamayın bence yatağının altına hasta bezlerinden serin onun üzerine kocaman bir muşammba serin en üstünede çarşafınızı serersiniz nasıl olsa artık yaza giriyoruz yıkama kurutma probleminiz olmaz bırakın kaçırsın siz toplarsınız hop atarsınız makinaya akşama çoktan kurur ama asla bezlemeyin gece alıştırma kilotuda giydirmeyin çünkü oda çocuğa ıslaklığı hissettirmiyoor kalktığında bak oğlum böyle böyle deyip kızmadan usanmadan konuyu onun anlayacağı basit kelimelerle anlatın gündüz zaten probleminiz kalmamış şu yaz mevsimini bu problemi çözmekle geçirebilirsiniz ve yüzde doksandokuzda halledebilirsiniz bence zaten sen ona kızmazsan tatlı tatlı anlatursan bezlemezsen vede alıştırma kilodu giydirmezsen çocukda durumu kavrayıp 3,5 güne olayı çözecektir :32:

selamlar ilk öğretmeye başladığınız zaman muhtemelen geceleri bezlediniz gündüz çocuğun altı açıldıktan sonra bence gündüzlerde açılmalı çocuk gündüzü öğreniyor gece kendini rahat ve güvende hissedip altına kaçırmaya başlıyor gece bezleme olayı devam ederse çocuğunuza gece bez bağlamayın bence yatağının altına hasta bezlerinden serin onun üzerine kocaman bir muşammba serin en üstünede çarşafınızı serersiniz nasıl olsa artık yaza giriyoruz yıkama kurutma probleminiz olmaz bırakın kaçırsın siz toplarsınız hop atarsınız makinaya akşama çoktan kurur ama asla bezlemeyin gece alıştırma kilotuda giydirmeyin çünkü oda çocuğa ıslaklığı hissettirmiyoor kalktığında bak oğlum böyle böyle deyip kızmadan usanmadan konuyu onun anlayacağı basit kelimelerle anlatın gündüz zaten probleminiz kalmamış şu yaz mevsimini bu problemi çözmekle geçirebilirsiniz ve yüzde doksandokuzda halledebilirsiniz bence zaten sen ona kızmazsan tatlı tatlı anlatursan bezlemezsen vede alıştırma kilodu giydirmezsen çocukda durumu kavrayıp 3,5 güne olayı çözecektir :32:

ay inşalah ama ne 4-5 günü aylardır uğraşıyorum hatta yine bile acaba diyorum kaslarımı gelişmedi yine beze geri mi dönsem diye düşünmeye başladım.alıştırma kiloduda giydirmesem mi dediğin gibi onada mı güveniyor acaba cvp için tşk ederim.

4. dogum gunune kadar sabredin daha 1 seneniz var :)
benim oglumda 37 aylik,agustos 2012 den beri çi$ini soyluyor gece sulamaya devam :)
4. ya$ gununu bekliyirum mudahale için, o gunekadar normal diyor dr ,bezi baglayin geçin kuru kalana kadar , kendinizi hiç yormayin
4 ya$indayken bu i$i çozmemii$ olursa burnuna SIKILAN spray var yani ilaç , dr tavsiyesiyle kullanabilirisniz ..

4. dogum gunune kadar sabredin daha 1 seneniz var :)
benim oglumda 37 aylik,agustos 2012 den beri çi$ini soyluyor gece sulamaya devam :)
4. ya$ gununu bekliyirum mudahale için, o gunekadar normal diyor dr ,bezi baglayin geçin kuru kalana kadar , kendinizi hiç yormayin
4 ya$indayken bu i$i çozmemii$ olursa burnuna SIKILAN spray var yani ilaç , dr tavsiyesiyle kullanabilirisniz ..

tşk ederim cvp için gerçekten mi ya bez bağlamayamı geçeyim yine çünkü ikimizde çok yıpranıyoruz kaldrdığım halde yapıyor çişini.pes etmek istemiyorum ama gidişat öyle olacak galiba

oğlum 2,5 yaşında ve 3 aydır çişini söylüyor. tam anlamıyla değil tabi arada kaçıyor. benim önerim bez bağlamadan 2 saatte bir tuvalete götürmen. 2 en fazla 3 haftada alışacaktır. ve çişini yaparken biraz uykusu açık olsun,aksi taktirde yatağını mı ıslatıyor, yoksa wc de mi tam anlayamaz. Bir de yatmadan önce fazla sıvı içirmeyin.

Güvenli alış-verişin adresi...................depogaranti...................Güvenli alış-verişin adresi

su içmeyi çok seviyor ve vermezsem ağlıyor bilhassa yatarken içiyor engel olamıyorum.dün gece 1 kere kaldırdığım halde kuru kalktık inş bakalım tşk ederim peki uykusu çok ağır daha sonraları kendisi uyanacakmı yada sabaha kadar tutacakmı sizce sizin oğlunuz nasıl geceleri

Son düzenleme:
arkadaşım sabırlı ol çocuğuda çok zorlama oda üzülüyormuş bak...benim oğlan önce öğrendi 7 ay yapmadı sonra tekrar başladı gece kaçırmaya ve 7 yaşı bitecek hala bez takıyorum:14:bence sen ilaç kullan belki faydası olur bize kullanıyorz oluyor ama bırakınca yine devam ediyor:14:

Benim oğlumda yaklaşık iki hafta önce çişini ve kakası söyle meye başladı. Şimdilik iyiyyiz maşallah anacak gece bir türlü cesaret edemiyorum. Bu gece kesin olarak başlayacağım inşallah.

Back