- 3 Mayıs 2015
- 13.224
- 48.476
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Bu konuda öncelikle sabırlı olun. Uyutma şekliniz nasıl bir fikrim yok ben kendi surecimden bahsedeyim. Öncelikle uykuya geçiş süresini emzirerek degil kendi kendine uykuya dalmasını sağladım. Emmek için kalktığında su teklif ettim ısrarla emmek istedi vazgeçmeden vermedim uyutmaya çalıştım. Ben yanlız 16-18 ay arasında geceyi kestim. 23.ayda azaltmali şekilde memeden ayırdımMerhaba hanımlar,
Oğlum 11 aylık. Doktor 11.ayda gece beslemesini bire düşürün. Bir yaşında da kesin dedi. Kilosu biraz da fazla.
Normalde akşam en geç 19.00 gibi uyur. 12.00 - 2.00 arası bir kez kalkar ve ben beslerim. Mama kullanıyoruz.
Sonra da 4 5 gibi kalkar ve yine ister. İşte ben bunu kesmek istiyorum. Mama vermediğimizde kucakta uyuyor. Yerine koyunca uyanıyor.
Sabah 7ye doğru da tam uyanır ve kahvaltıdan önce mama içer. Veya beni emer. Sütüm yetersiz bu arada
Siz nasıl bıraktınız?
Yanlış hatırlamıyorsam 4 saatte bir şeklindeydi. Aslında küçük daha ama yinede siz bilirsiniz gece beslenmesinden sonra uykusu daha çok düzene girer bunuda fark edersiniz16.aya kadar gece kaç kez besleniyordu? Ben acele mi ediyorum bilmiyorum. İnternette 6.aydan sonra ihtiyaç duymazlar diyordu. Çocuğa işkence de etmek istemiyorum
Gece beslemesini önce 3ten 2ye düşürdük. Cidden uyanması da 2ye düştü. :)Yanlış hatırlamıyorsam 4 saatte bir şeklindeydi. Aslında küçük daha ama yinede siz bilirsiniz gece beslenmesinden sonra uykusu daha çok düzene girer bunuda fark edersiniz
Bırakamadık. Bu yüzden gün gectikce dayanılmaz bir hal alıyor. 20 aylık anne sütüne gece boyu 2 3 kez devam. Sanırım memeden kesince bitecek. Vermezsem memeyi evi başımıza yıkıyor.Merhaba hanımlar,
Oğlum 11 aylık. Doktor 11.ayda gece beslemesini bire düşürün. Bir yaşında da kesin dedi. Kilosu biraz da fazla.
Normalde akşam en geç 19.00 gibi uyur. 12.00 - 2.00 arası bir kez kalkar ve ben beslerim. Mama kullanıyoruz.
Sonra da 4 5 gibi kalkar ve yine ister. İşte ben bunu kesmek istiyorum. Mama vermediğimizde kucakta uyuyor. Yerine koyunca uyanıyor.
Sabah 7ye doğru da tam uyanır ve kahvaltıdan önce mama içer. Veya beni emer. Sütüm yetersiz bu arada
Siz nasıl bıraktınız?
Bizimki hemen alıştı. İkiye düşürdük 2 kez uyanıyor. Şimdi bire düşürdük ama gece 3.30 da uyandı. Napmam lazım bilemedim. Uyumayınxa napmalıyım? Su mu vereyim? Yoksa 90cc mama içiyorsa 60 falan mı vereyim. Aynı zamanda emiyor da4 buçuk aylıkken gece memeyi kestim. zaten mama takviyesi aldığı için onun yerine gece 23 civarı biberon (süt veya mama) verdim. Doyunca dönüp uyuyordu. 10 ay civarı ne kadar verirsem o kadar içmeye ve uykusu açılmaya başladı. bunun üzerine azaltarak 1 hafta içinde kestim. ama uykusu ile gece beslenmesi paralel seyretmedi bizde. her dönem farklı düzensizlikler, uyanmalar oldu. 12-15 ay arası yenidoğan döneminden de kötüydü mesela.
Bizimki hemen alıştı. İkiye düşürdük 2 kez uyanıyor. Şimdi bire düşürdük ama gece 3.30 da uyandı. Napmam lazım bilemedim. Uyumayınxa napmalıyım? Su mu vereyim? Yoksa 90cc mama içiyorsa 60 falan mı vereyim. Aynı zamanda emiyor da