Geç yürüme :(

canansaricetin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014
145
143
303
36
Arkadaşlar 18.5 aylık bir oğlum var ama hala yürümedi.sadece tutuna tutuna ilerliyo elini kesinlikle birakmak istemiyor.18 aylim kontrolunde ortopedide bakti bise yok dedi ama yinede endiseleniyorum.daha gec yuruyon cocugu olan anneler yardiminizi rica ediyorum.

Endiseye gerek yok canm bazi bebekler pisikolojik olarak hazir olmuyorlar tutunmasi yuruyemediginden degil cesaret kırıklıgindan ..blraz zamn verin ona

Can'ım aynen arkadaşa katılıyorum benim oğlumda hiçbir sorun olmadığı halde cok geç yürüdü doktor artık farkında kendini güvende hıssetmeden yürümez demişti kendiliğinden yürümeye başladı zamana bırak...

Hic endiselenmene gerek yok benim kizimda 17 aylikken yurudu. O zaman bende korkup arastirmistim 21 22 aylik olup yuruyemeyenlerde var ama hepsi eninde sonunda yuruyor.
Benim kizim durdu durdu durdu kendine guveni gelince yurumeye basladi ama soyle yapin esinle aranizda yurutun biz faydasini gormustuk.
Normalde yurumeye baskayan cocuk surekli duser benim kzim iyice kendinden emin olup yurumwye basladigi icin sadce bi kez dusmustu

Benim oğlum da 18aylık. Yürüyebildiğini gördük, 18adım bile attığı oldu. Ama bir kereye mahsustu =) Takmıyorum artık zamanı gelince yürür. Doktor da sağlık sorunu yok demiş takmayın siz de. İstediği zaman yürüsün=)

Benim oglum da 14 aylik daha yürümedi senin ki konusuyor mu peki

Konusma derken fazla kelime yok anne baba dede mama falan ama bunlarida her xaman degil cunku herseyo gostererek isteyerek anlatiyo.her dedigimizi anliyo yapiyo.bilmiyorum artik olurunua biraktim cok takinca cok sikinti ediyorum

Kendi basina oturdugu yerden kalkabiliyor mu tutunarak da olsa? Adim adim yuruyorsa ellerini birakmiyorsa korkuyordur bence.

Benimki yatarkende kandisi kalkiyor ama yurumuyor bugun chicco yurume arkadaşı aldik onunla yurur insallah

Diğer gelişimini takip edin
Arkadaşıma biz de normal vs dedik ama atipik otizim çıktı şu an özel eğitim alıyor
Çocuk psikiyatriye götürüp kontrol ettirin

hiç endişelenme canım, her çocuk farklı. Bizim ikizler de geç yürüdüler. Hatta oğlan yürüdüğünde tamı tamına 20 aylıktı.
Ondan öncesinde enteresan bir şekilde dizlerinin üzerinde yürüyordu, küçük hüsamettin misali:) Ama sonrasında bir yürüdü pir yürüdü. Bu tip çocuklar genellikle yaptıkları işi tam yapmak istediğinden kendilerinden emin olana kadar eylemde bulunmuyorlar. Dolayısıyla yürümeye başladıktan sonra çoğunlukla hiç düşmüyorlar. Seninki de öyle olacaktır merak etme.

Aaa gerçekten mi benim oğlum da dizlerinin üzerinde yürüyor. Hatta kaç tane eşofmanı yırtıldı =) Başka hiçbir çocuktan duymamıştım =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…