• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç döllenme tekrarlar mı ?

ferishhh

❤️Balım "ÖZDE"❤️1.7.17❤️
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
926
1.590
113
39
Merhaba kızlar. 9aylık evliyim ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Bilgisi yada duyumu olanlar benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

5 ay önce 7 haftalık düşük ve beraberinde kürtaj yaşadım. Gebeliğim geç döllenmeyle olmuştu. Yani bilgilendirme açısından yazmak gerekirse :
Sat :11 nisan (düzenli 28 günlük dönem)
Bat : 8 mayıs
Yumurtlama diye planladığım tarih : 24-25 nisan
Fakat asıl yumurtladığım tarih : 30 nisan
Kanda hcg test sonucu : 12 mayıs

Şimdi durumum şu;
Sat : 24 ağustos
Bat : 21 eylül ( yani 6günlük gecikmem var)
Kürtaj sonrası 2 aylık dönem hariç hiç düzenim şaşmadı, hep döngüm 28 gün. Ve regl olmadan hiç kasık ağrım olmaz, tek damlada olsa önce kanamam başlar ondan sonra kasık ağrılarım başlar. 8 gündür kasık ağrım var, reglim geciktiği 2. Gün teste gittim HCG 1,40 çıktı, dr söktürücü verdi kullanmayı düşünmüyorum. Şimdi iki sorum var;
1 - sizce geç döllenme yaşayan birinin yumurtalıkları bunu sürekli tekrarlıyormudur? Yeniden geç döllenme olmuş olabilirmiyim
2 - eğer yeniden geç döllenme yaşadıysam sizce bu değer bu yüzden düşük olup yükselme ihtimali varmıdır ?

Benzer durumla karşılaşan varmı aranızda ? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Cnm bende 2 bebegimi kaybettim ikiside geç döllenme ile olmuştu kan pihtilasmasindan kaynakli tabi gec döllenmeden değildi...olabilir kendini kaptırma eğer gec döllenme ise sana güzel sürpriz olsun dr kontrolüne git bi bak yinede aralarda

Cnm bende 2 bebegimi kaybettim ikiside geç döllenme ile olmuştu kan pihtilasmasindan kaynakli tabi gec döllenmeden değildi...olabilir kendini kaptırma eğer gec döllenme ise sana güzel sürpriz olsun dr kontrolüne git bi bak yinede aralarda
Çok zor bi durum, çok geçmiş olsun rabbim hayırlısıyla 3.yü kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Şunuda sorabilirmiyim, kan pıhtılaşmasından kaynaklı demişsin bunu araştırma sonucundamı söylediler, çünkü ben dr uma sebep sorduğumda 12 haftaya kadar olan düşüklerin %95 inin sebeplerinin kromozomsal anomaliden kaynaklandığını, bu yüzden araştırılmadığını ancak kişi 3-4 kez düşükle sonuçlanan gebelikler yaşarsa ondan sonra araştırıldığını söylemişti. Bende bu yüzden illa araştırın diyemedim.

Canim 3 cocugumda gec dollenme hatta ikincisinde uzerine adet gordum bilimsel biseymidir yoksa banami denk geldi bilemiyorum

Canim 3 cocugumda gec dollenme hatta ikincisinde uzerine adet gordum bilimsel biseymidir yoksa banami denk geldi bilemiyorum
Çok teşekkür ederim cevabın için, demekki bazı bünyeler geç yumurtlamayı/döllenmeyi sıklıkla yaşayabiliyor ya da olmayanda da hiç olmuyordur.

Çok zor bi durum, çok geçmiş olsun rabbim hayırlısıyla 3.yü kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Şunuda sorabilirmiyim, kan pıhtılaşmasından kaynaklı demişsin bunu araştırma sonucundamı söylediler, çünkü ben dr uma sebep sorduğumda 12 haftaya kadar olan düşüklerin %95 inin sebeplerinin kromozomsal anomaliden kaynaklandığını, bu yüzden araştırılmadığını ancak kişi 3-4 kez düşükle sonuçlanan gebelikler yaşarsa ondan sonra araştırıldığını söylemişti. Bende bu yüzden illa araştırın diyemedim.
Tabiki cnm test yapıldı kan pihtilasmasi var dendi coraspirin kullaniyotum hsmile oldugum andada igneye baslanacak 9 ay boyunca ...cok tesekkur ederim aminn ins 3.se olmaz bi sıkıntım

Bendede gec dollenme oldu adete 1 hafta kala, 9 cu hafta bi sorunum yok , butun gec dollenmeler duwukle sonlanirmi anlamadim?

Bendede gec dollenme oldu adete 1 hafta kala, 9 cu hafta bi sorunum yok , butun gec dollenmeler duwukle sonlanirmi anlamadim?
Hyr canm öyle bi kural kesinlikle yok diyor dr lar, geç döllenmede sadece bebeğin hesabı oynuyor hepsi o. Yani sen sat a göre hesaplıyosun atıyorum bebeğine 9 haftalık diyosun dr a bi gidiyosun ultrasonla bakıyo oda 2 hafta eksik söylüyo bebek 7 haftalık diyo. Tek olay bu geç döllenmedeki.

Ayrıca ben dr lar bunu dikkatsizce hesaplıyorlar diye düşünüyorum. Çünkü ulrtasonda dr u izledim ekranda, ekranda kesenin bi ucuna nokta koyuyor, o noktayı kesenin diğer ucuna doğru çekiyo. İki nokta arasında oluşan çizgiyi makine otomatik hesaplıyo. Hesaba göre 7 hafta yazıyo. Ultrasondaki görüntüyü eve gelince baktığımda dikkat ettim. Kese üzerinde belirlediği mesafe çizgisini sanki düzgün belirlememiş gibi geldi bana. Yani belkide milimetrelik yanlış çizgi yüzünden bunca insana dr lar geç yumurtlamışsın diyorlar bilemiyorum, benim kendi fikrim

Back