• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç Döllenme Olabilir Mi?Yardımmm!!!

Gunl2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2023
6
2
1
26
7 Kasımda doktora gittim folik asit için ve kullanmaya başladım o günden sonra düzenli olarak ama vajinal muayenede adet yakın mı diye sordu ve de benim normalde kasım 8inde başlıcaktı.(29 gün genelde düzenlidir) ama adetim gecikti hiç adetim olucak gibi de durmuyor?yine de göğüs ağrım ve kasık ağrılarım var.Hamile olabilir miyim kafam karıştı test için erken mi,hangi testten yapmalıyım? Neden böyle oldu düzenli ilişkim var kistin yok dedi strest yapmıyorum.Mevsimden etkilenmem genelde sadece küçük sivilcelerim de arttı.

Zaman zaman adet gecikmesi olabiliyor hepimizde (adeti düzenli olan kişilerde de). Yumurtlama geç olur ise adet de gecikebiliyor birkaç gün. Adet gecikmesi olduğuna göre idrar ya da kan testi ile gebelik var mı öğrenebilirsiniz. Yumurtlama takibi olmadığı için geç yumurtlamaya bağlı geç döllenme olmuş mudur bilemeyiz. Geç döllenme yumurtlama takibi olmadığı için ancak gebelik teyit edildikten sonraki değerlendirmelere ve de sat-bat, oluşan gebelikteki ölçümlere nazaran bakılarak belirlenebilir. Yani olağan sebeplerden de adetiniz gecikmiş olabilir, gebelikten de. En iyisi idrar ya da kan testi yaptırmanız. Diyelim şu an gebelik var ama negatif sonuçlar, yani geç döllenme olduysa adet 1 hafta 10 gün gecikmeden sonra da olmazsanız tekrat bir test yaparak gebelik var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Ya da gecikmeli adet olabilirsiniz.

Zaman zaman adet gecikmesi olabiliyor hepimizde (adeti düzenli olan kişilerde de). Yumurtlama geç olur ise adet de gecikebiliyor birkaç gün. Adet gecikmesi olduğuna göre idrar ya da kan testi ile gebelik var mı öğrenebilirsiniz. Yumurtlama takibi olmadığı için geç yumurtlamaya bağlı geç döllenme olmuş mudur bilemeyiz. Geç döllenme yumurtlama takibi olmadığı için ancak gebelik teyit edildikten sonraki değerlendirmelere ve de sat-bat, oluşan gebelikteki ölçümlere nazaran bakılarak belirlenebilir. Yani olağan sebeplerden de adetiniz gecikmiş olabilir, gebelikten de. En iyisi idrar ya da kan testi yaptırmanız. Diyelim şu an gebelik var ama negatif sonuçlar, yani geç döllenme olduysa adet 1 hafta 10 gün gecikmeden sonra da olmazsanız tekrat bir test yaparak gebelik var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Ya da gecikmeli adet olabilirsiniz.
Peki erken mi normal mi gebelik testi yapmalıyım? İlk defa başıma geliyor bu gecikme

Peki erken mi normal mi gebelik testi yapmalıyım? İlk defa başıma geliyor bu gecikme
Hangisini istiyorsanız yapabilirsiniz. Tavsiyem artimed markası olmayan normal bir kaset test almanız yönünde olur.

Gebelik testim belirgin şekilde pozitif çıktı bu sabah kan testi vermeye gittim

Back