Gec dollenme nedir?

zeyer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
22
0
36
İsviçre
arkadaslar merhaba ben 25 ekimde asilama yaptirdim. ve beklenen adet gunum kasim 7 deydi ve ben adet gunum gelmeden 2 gun once ve adetim gectikten 2 gun sonra olmak uzere fortel test yaptim ve ikisinde de negatif cikti. bi kac yerde okudum gec dollenme denilen bir durum varmis. Bu gec dollenme nedir nasil oluyor benimde hala hamile olabilme durumum soz konusumu cevaplarinizdan dolayi simdiden cok tesekkurler...

siklusu 28 gün süren bir kadının yumurtlaması genelde 14. gün olur.
ancak bazı kadınların siklusu daha uzundur ya da adetleri düzensizdir.
bu durumda yumurtlama beklenen tarihten daha geç gerçekleşir.
en doğrusu kan testi yaptırarak hamile olup olmadığını öğrenebilirsin.

ayni durumu yasadim cnm bendede gec döllenme olmustu adetim gecmesine ragmen bir türlü testte cikmadi ve aradan baya bir süre gectikten sonra cok silik bir cift cizgi gördüm
normal yumurtlama gunum asiri stres yasadigimdan gecikmis ve 1 hafta sonra yumurtlamam gerceklesmesmis yani adete yakin bir sürede.o yuzden testte cikmadi adetimden 20 gun sonra ancak kese görüldü yani olabiliyor iste böyle seyler

benim de hamileliğimde geç döllenmeydi, beklenen adetten 2 gün sonra test yaptığımda negatif denecek kadar hafif gözüküyodu çizginin yeridir o pempelik değildir dedik. 5.gün gecikmeyle testi yenileyince yine çok silik olmasına rağmen bir öncekinden daha belirgindi ancak anlayabilmiştik hamile olduğumu.inşallah hamilesindir

canım bazı sebeplerden dolayı yumurtlaman gecikiyor ve o dönemde ilişki olmuş ise beklenen döllenmeden daha sonra döllenme oluyor. benimde geç döllenme olmuş. adet gcikmemin 13. gününde bile hem kanda hem idrarda negatif çıkmıştı hatta aşırı düşüktü degerim 0.08 idi. 17. günde ultrasonda görünmedi. dr adet söktürücü vermişti gebelik falan yok diyip ama ben kullanmadım. adet gecikmemin 20. gününde çift çizgiyi gördüm. ama normal döllenme olmuş olsa bile kimilerinde 10 günden önce belli olmuyor. kalbini ferah tut.

cevap veren arkadaslarimin hepsine cok tesekkurler. Benim asilama oldugu icin gec dollenme olasiligi dusuk o zaman cunku benim yumurtladigim gun 14. gundu. Bîrde bu fortelin yanilma payi varmi acaba bi fikri olan arkadas varsa ve yanitlarsa sevinirim

Sadece geç döllenme değil bir de embriyonun rahme gec inmesi yada gec tutunması gibi durumlarda olabiliyormuş. Ayrıca bazı insanlarda kandaki hormon idrara daha geç zamanda karışabilirmiş yani herşey mümkün. Beni şimdiye kadar fortel yanıltmadı hep gebelik yok dedi ve yoktu ama burada bir topicte negatif çıkartan ve sonradan pozitif sonuç alan birisinin yazısını okumuştum. Adetin 3 gün geçmiş en iyisi bir kan testi yaptır böylece kesin sonuç alırsın. İnşallah hamilesindir.

Aynen benim de öyle şuan.
10 gün adetim gecikince gittim doktora, ultrasonda birşey çıkmadı kanda 1,20 çıktı adet söktürücü Tarlusal verdi adetim düzenli olmasına rağmen şaşırdım. Kullandım sabah öğle akşam 4 gün bitti.

10 gün sonra gel yine gelmezse demişti ama 2. Gün göğüs uçlarım sızlamaya devam edince eczaneden test aldım silik çizgi ile pozitif çıktı.

Tekrar hastaneye gittim 9 gün geçti ilk gittiğimin üzerine ultrason yine görünmedi, kanda beta hcg 1,20'den 31,15'e yükselmiş. Ben şok herkes şok :)

Pazartesi değerin artıp artmadığına bakılacak Rabbim sağlıklı sıhhatli nasip etsin Endişeliyim

MERABA BURADA MISINIZ Bİ SORUM OLACAK?

BENİM 5 GÜN REGLEM GECİKTİ
TEST YAPTIM BİTANESİ NET ÇİZGİ BİTANESİDE SİLİK ÇİZGİYDİ
SONRA AKŞAMINA KANDA BAKTIM
0,974 ÇIKTI BANAA DAHA SORNA TEKRAR YAP DEDİLER
ARADAN 3GÜN GEÇTİ BU SABAH TEKRAR GEBELİK TESTİ YAPTIM TEK ÇİZGİ CIKTI AMA BEN HALA REGLE OLMADIM ANLAMADIM GTTİ

Kimyasal düşük yapıyor olabilirsiniz

Ama bende hiç biçey yokki nasıl düşük oluyor bi kanama felan da YÖK

MERABA BURADA MISINIZ Bİ SORUM OLACAK?
Canım burda mısın naptın ne çıktı ? Bende aynı durumu yaşıyorum seninle 10 gün gecikmemde bir kahverengi şeffaf koyu akıntım oldu bugün gecikmenin 27 günü. Gecikmenin 14üncü gününde gitmiştim doktora kan testim 1.20 idi napıcam senin sonucun ne hamiş miymişsin

Sanırım hamileyim diye kan testi yaptım negatif cıktı adetime 7 gün vardı.7 gün sonra adet olmadım 2 gün gecikti sanırım gec döllenme oldu diye düşündüm sevindim ama adet oldum bi kac arkadasım sey demişti benimde öyle oldu adet oldum adetim bitti iki gün sonra test yaptım pozitif cıktı dediler acaba benimde öyle olur mu cok istiyorum bebek sahibi oomak

Kızlar 5 kasım ilişkim oldu memlekete gittim sonra 20 weya 22 arası adetim oldu we çok kısa sürdü aralık 28inde eşimle tekrar ilişkim oldu we dün 7 hafta 5 günlük hamile oldugumu ögrendim ama sadece kasımda ve aralıgn sonunda bi ilişkm oldu hangi zaman hamile kalmş olabilirim kasımda olsa 7 haftadan fazla olması gerek aralıkta olsa daha az olması gerek acaba bu geç döllenme dediginiz olmuş olanilrmi bilgisi olan varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…