Geç Döllenme mi? Yine Hüsran mı?....

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
3. kez hamileyim. 7 haftalık. İlk iki hamileliğim de düşükle sonuçlandı. İkincisinden sonra kürtaj olmak zorunda kaldım ve kürtaj sonrası komplikasyonlar peşimi bırakmadı. Tam 1 yıl sonra yani şimdi 3. kez hamileyim ama vajinal usg yapılmış olmasına rağmen bebek görünmedi. Sanırım boş gebelik ve yeniden kürtaj olmam gerekecek. Artık yorulduğumu hissediyorum. Eşimle konuştuk. Bu 3 gebeliğim de kendiliğinden oldu ama ya benim yumurtamda ya eşimin sperminde bir sorun var sanırım. Bunda da olmazsa pgt yöntemi ile tüp bebek mi denesek, evlat edinme başvurusu mu yapsak kafamız karışık. Bazen kendimi çok eksik, çok yetersiz hissediyorum.

bi muayeneden geçirin kendinizi. doktor bnce en uygun şeyi söyleyecek. döllenme oluyorsa hamile kalabiliyorsan spermde sorun oldugunu sanmiyorum. stres yapıyorsan eger ondan da olabilir. Allâh gönlüne göre versin inşallah canm

hemen tüp bebek ve evlat edinme düşünme bence
genelde doktorlar şu yolları deniyorlar
1) ilaç tedavisi
2) aşılama
3) tüp bebek

Ben çok ayrıntılı muayenelerden geçtim bir sorun görünmedi ama bilmiyorum. Bazı şeyler de kader tabi.

hemen tüp bebek ve evlat edinme düşünme bence
genelde doktorlar şu yolları deniyorlar
1) ilaç tedavisi
2) aşılama
3) tüp bebek

Kendi kendime hamile kalabildiğim için ilaç tedavisi düşünülmedi. Yaşım ileri olunca da (37) aşılama ile vakit kaybetmeden tüp bebek mi denesek diyorum. Pgt denen bir yöntem varmış tüp bebekte. Sadece sağlıklı embriyolar transfer ediliyor. Belki bu şekilde bir şansım olabilir.

o zaman maddi durumun müsaitse düşünebilirsin
dediğin gibi yaşın da ileri, vakit kaybetme

Esine spermiogram yapildi mi?dogal yolla hamilelik olduysa spermde sorun yok saniliniuor ama yanlis..ben dogal yolla 2 kez gebe kaldim.2si de sagliksizdi dusuk oldu...spermiogramda esimin sperm sayisi oldukca düşük cikti cok sasirdik biz de ama kalitesiz embriyo kalitesiz sperm kaynakli olup dusuge sebep olabiliyomus...3. Gebeligim asilama ile saglikli bi gebelik oldu cok sukur...evlat edinmeye kadar daha cok asama var.karamsar olmayin.neler yasadiginizi cok iyi anliyorum ama sabir ve dua....olucak Allahin izniyle..

Abarttığının farkında mısın?
siz kendi sağlık sorunlarınızı bilmeden olayı evlat edinmeye getirmişsin.
Önce bir teşhisinizi koydursanız nasıl olur?
sorun nereden kaynaklı önce onu bulun.

Normalde vajinal usg ile 5. haftada bile görünebiliyor bebekler. Ben baktırdığımda 6+3'dü görünmedi. Bakalım haftaya 7+3 te tekrar bakılacak ama ümidim yok.

Olsun sen bekle 9. haftayı üzme kendini boşuna hemen.. Öyle bişey olsa doktor haftaya gel demezdi hemen sonlandıralım derdi..

Kesin teşhis olsun ondan sonra yapılacakları düşünürsünüz..

Üzüntüyle hakikaten çok abartmışsın canım.. Zaten denemişsin bu üçüncü.. Yaşın da varmış.. Bence de en mantıklısı pgt yöntemi.. Muhakka denemelisiniz.. Allah gönlüne göre versin

Normalde vajinal usg ile 5. haftada bile görünebiliyor bebekler. Ben baktırdığımda 6+3'dü görünmedi. Bakalım haftaya 7+3 te tekrar bakılacak ama ümidim yok.
Gittigin dr.un unvani ne?guveniyor musun?bence baska bi dr.a da mumkunse prof.a gorun.cihaz da farkeder belki

Son düzenleme:

Surekli tekrarlayan dusuklerinizin sebebini arastirmadi mi doktorlar ? Nasil bilmezsiniz halan sorunun kaynaginin ne oldugunu, her defasinda kurtaj olup hayatinizi sagliginizi tehlikeye atmissiniz. Belki kaliteli gebelig engelleyen baska faktorler var ve tedavi olmaniz gerekiyor keske once onlari arastirsaydiniz. Allah kolaylik versin.

Eşime hiç tahlil yapılmadı. Aslında benim de aklıma takılıyor. Ben çok incelemelerden geçtim ama. Sağlıklı sperm ve sağlıklı yumurta birleşimi olması açısından pgt düşündüm yaşım da ileri olunca aşılama vakit kaybı gibi geliyor.

Elbette araştırdık. Yapılabilecek ne varsa yapıldı ama bana. Kromozom analizi, dna testi, genetik inceleme, pıhtılaşma testleri vs..... Hiçbirinde sorun çıkmadı. Aklıma sadece acaba kalitesiz sperm mi diye geliyor. Çünkü eşime spermyogram yapılmadı hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…