- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 123
- 47
- Konu Sahibi cesursincap
-
bi muayeneden geçirin kendinizi. doktor bnce en uygun şeyi söyleyecek. döllenme oluyorsa hamile kalabiliyorsan spermde sorun oldugunu sanmiyorum. stres yapıyorsan eger ondan da olabilir. Allâh gönlüne göre versin inşallah canm
hemen tüp bebek ve evlat edinme düşünme bence
genelde doktorlar şu yolları deniyorlar
1) ilaç tedavisi
2) aşılama
3) tüp bebek
Doktor ne dedi dış gebelik dedi mi ?
o zaman maddi durumun müsaitse düşünebilirsinKendi kendime hamile kalabildiğim için ilaç tedavisi düşünülmedi. Yaşım ileri olunca da (37) aşılama ile vakit kaybetmeden tüp bebek mi denesek diyorum. Pgt denen bir yöntem varmış tüp bebekte. Sadece sağlıklı embriyolar transfer ediliyor. Belki bu şekilde bir şansım olabilir.
Dış gebelik değil. Kese var olması gereken yerde ama içinde bebek görünmüyor. 1 hafta sonra tekrar kontrole gideceğim. O zaman kesin konuşacak.
Abarttığının farkında mısın?3. kez hamileyim. 7 haftalık. İlk iki hamileliğim de düşükle sonuçlandı. İkincisinden sonra kürtaj olmak zorunda kaldım ve kürtaj sonrası komplikasyonlar peşimi bırakmadı. Tam 1 yıl sonra yani şimdi 3. kez hamileyim ama vajinal usg yapılmış olmasına rağmen bebek görünmedi. Sanırım boş gebelik ve yeniden kürtaj olmam gerekecek. Artık yorulduğumu hissediyorum. Eşimle konuştuk. Bu 3 gebeliğim de kendiliğinden oldu ama ya benim yumurtamda ya eşimin sperminde bir sorun var sanırım. Bunda da olmazsa pgt yöntemi ile tüp bebek mi denesek, evlat edinme başvurusu mu yapsak kafamız karışık. Bazen kendimi çok eksik, çok yetersiz hissediyorum.
E canım dur bakalım yaa belki bebek ordadır hemen neden kendini kahrediyorsun
Normalde vajinal usg ile 5. haftada bile görünebiliyor bebekler. Ben baktırdığımda 6+3'dü görünmedi. Bakalım haftaya 7+3 te tekrar bakılacak ama ümidim yok.
3. kez hamileyim. 7 haftalık. İlk iki hamileliğim de düşükle sonuçlandı. İkincisinden sonra kürtaj olmak zorunda kaldım ve kürtaj sonrası komplikasyonlar peşimi bırakmadı. Tam 1 yıl sonra yani şimdi 3. kez hamileyim ama vajinal usg yapılmış olmasına rağmen bebek görünmedi. Sanırım boş gebelik ve yeniden kürtaj olmam gerekecek. Artık yorulduğumu hissediyorum. Eşimle konuştuk. Bu 3 gebeliğim de kendiliğinden oldu ama ya benim yumurtamda ya eşimin sperminde bir sorun var sanırım. Bunda da olmazsa pgt yöntemi ile tüp bebek mi denesek, evlat edinme başvurusu mu yapsak kafamız karışık. Bazen kendimi çok eksik, çok yetersiz hissediyorum.
Gittigin dr.un unvani ne?guveniyor musun?bence baska bi dr.a da mumkunse prof.a gorun.cihaz da farkeder belkiNormalde vajinal usg ile 5. haftada bile görünebiliyor bebekler. Ben baktırdığımda 6+3'dü görünmedi. Bakalım haftaya 7+3 te tekrar bakılacak ama ümidim yok.
3. kez hamileyim. 7 haftalık. İlk iki hamileliğim de düşükle sonuçlandı. İkincisinden sonra kürtaj olmak zorunda kaldım ve kürtaj sonrası komplikasyonlar peşimi bırakmadı. Tam 1 yıl sonra yani şimdi 3. kez hamileyim ama vajinal usg yapılmış olmasına rağmen bebek görünmedi. Sanırım boş gebelik ve yeniden kürtaj olmam gerekecek. Artık yorulduğumu hissediyorum. Eşimle konuştuk. Bu 3 gebeliğim de kendiliğinden oldu ama ya benim yumurtamda ya eşimin sperminde bir sorun var sanırım. Bunda da olmazsa pgt yöntemi ile tüp bebek mi denesek, evlat edinme başvurusu mu yapsak kafamız karışık. Bazen kendimi çok eksik, çok yetersiz hissediyorum.
Esine spermiogram yapildi mi?dogal yolla hamilelik olduysa spermde sorun yok saniliniuor ama yanlis..ben dogal yolla 2 kez gebe kaldim.2si de sagliksizdi dusuk oldu...spermiogramda esimin sperm sayisi oldukca düşük cikti cok sasirdik biz de ama kalitesiz embriyo kalitesiz sperm kaynakli olup dusuge sebep olabiliyomus...3. Gebeligim asilama ile saglikli bi gebelik oldu cok sukur...evlat edinmeye kadar daha cok asama var.karamsar olmayin.neler yasadiginizi cok iyi anliyorum ama sabir ve dua....olucak Allahin izniyle..
Gittigin dr.un unvani ne?guveniyor musun?bence baska bi dr.a da mumkunse prof.a gorun.cihaz da farkeder belki
Surekli tekrarlayan dusuklerinizin sebebini arastirmadi mi doktorlar ? Nasil bilmezsiniz halan sorunun kaynaginin ne oldugunu, her defasinda kurtaj olup hayatinizi sagliginizi tehlikeye atmissiniz. Belki kaliteli gebelig engelleyen baska faktorler var ve tedavi olmaniz gerekiyor keske once onlari arastirsaydiniz. Allah kolaylik versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?