• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Gebelikten korunmak için ne kullanıyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

semirra87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
553
183
53
Gebelikte kısa süreli korunma yöntemi neyi onerirsiniz yaklaşık 2 ay kadar korunmak istiyorum ertesi gün hapı mi daha iyidir?

Tabi hic bisey %100 olmasa da hap ve prezervatif olabilir. Ama hap hormon sonucta hemen pesinden hamilelik dusunuyosaniz skinti cikarabilir. Esinizin korunmasi daha mantikli

Gebelikte kısa süreli korunma yöntemi neyi onerirsiniz yaklaşık 2 ay kadar korunmak istiyorum ertesi gün hapı mi daha iyidir?
Ertesi gün hapı korunma yöntemi değildir. Çok elzem durumlarda kullanmak için üretilmiştir. Sakın sakın zor durumda kalmadıkça kullanmayın. Yoğun hormon içeren, dengeyi alt üst eden bir ilaç.

Ertesi gün hapı korunma yöntemi değildir. Çok elzem durumlarda kullanmak için üretilmiştir. Sakın sakın zor durumda kalmadıkça kullanmayın. Yoğun hormon içeren, dengeyi alt üst eden bir ilaç.
Yılda 1veya 2sefer kullanılabiliyor diye biliyorum. Ekstra hormon yüklüyorsunuz vücuda. 😕

Hap kullanırken ilk 1 ay prezervatif de kullanılması gerekiyor.. Sonra yine devam edilir. Ama hapa güvenip ilk 1 ay ekstra korunma yöntemi denememezlik yapmayın. Bu arada ertesi gün hapı korunma amaçlı değildir.. yılda en fazla 2 kere kullanılması gereken hormon yoğunluğu bulunan bir haptır..

Geri çekilsin yıllardır en ufak sorun yaşamadım

Neden en pahalı ve en zararlı yöntem olan ve sadece tek seferlik kullanılan ertesi gün hapını kullanmak istiyorsunuz ki?
Doğum kontrol hapini ilk ay kullanırken ekstra bir korunma yöntemi daha kullanmaniz lazım, çünkü ilk aydan tam etki etmiyor .
Yani bir ay önce başlayacaksınız doğum kontrol hapi kullanabilirsiniz.
Yine de en iyisi,en temizi, en zararsız kondom.
Alın,içiniz rahat etsin.
Sakın yorumları dinleyip geri çekilme falan yapmayın, 'korunuyoruz ama oldu' diye konu açan herkes 'nasil korunuyordunuz?' sorusuna 'geri cekiliyordu' diyor 🤪 ya da hap kullanıyorum ama çok düzenli değil diyor.

Ben kendi deneyiyimimi aktardım en ufak sorun yaşamadım yıllarca hamile kalanlar demekki düzgün yapamiyormus

Back
X