Gebelikte yüksek tansiyon preeklampsi....

HNez

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
403
160
103
Merhaba hamile arkadaşlar gebelikte yüksek tansiyon preeklampsi sorunu yaşayanlar varmı? 20. Haftadan itibaren gözükürmüş ama bende erken çıktı 17. Haftama gidiyorum...
Bu durumla nasıl başaçıkabilirim? Bebeğime bişey olacak diye korkuyorum....

Ben de ilk gebeligimde son ayimda gecirdim.simdi takip ediyorum kendimi
Sana dr mu soyledi.tansiyonun mu.yuksek

Ben de ilk gebeligimde son ayimda gecirdim.simdi takip ediyorum kendimi
Sana dr mu soyledi.tansiyonun mu.yuksek

Canim sabah tansiyonum cikti cok fena oldum 14-10 evde 14-7 eczanede ölçtüm... Dr um dahiliyeye yönlendirdi pazartesi gideceğim inşallah... Özele gittim dr düzgün bakmadı... Böyle bir şüphe var kilolu olduğum içinde olasılık daha yüksek...
Ilk gebelikte ne yaptiniz dr nasil tedavi uyguladı?

Tansiyonunu olcmeden once 10 dakika filan dinlen oyle olc bnde dun 15-10 cikti doktor dinlendikten snra tekrar olcelim dedim 10-7 cikti bnmde annemde tansiyon var o yuzden korkuyorum

merhaba canım konuyu görünce hemen yazmak istedim eğer söylediklerimi yaparsan hiç bir sorun yaşamazsın inşallah benimde ilk hamileliğim de 6. ayda başladı başımın arkası ağırlaşıyor etrafa bakarken görüntü titriyordu gözüme kadar vurmuştu anlayacağın ölçtük 14 çıktı o sıralar bi tanıdıkta yüksek tansiyondan bebeğini erkenden almışlardı 6 aylıktı heralde bebek 5 gün dayanabilmişti ben çok korktum tabi benimde tansiyonum yüksek çıkınca. kontrole gittim doktorum bana sadece evde tansiyon cihazı bulundur 14 ü geçerse acile gel hemen dedi neye dikkat etmeliyim bilmiyorum doktor hemen sezaryenle alacak kurtulacaktı çok şükürki annemin tavsiyelerini dinledim erken doğum şöyle dursun oğlumu 41 haftalık doğurdum . bak dikkat etmen gerekenler çok basit et yediğin zaman hemen üzerinden yarım limonu bi bardağa sık üzerine su ekle iç birde taze yani yeşil soğandan uzak dur çiğ soğan yeme mümkünse ne zaman kötü hissedersen limonlu su iç ben korkumdan et yemesem bile sürekli limonlu su içiyordum sarımsağı çorbalarından eksik etme bu kadar basit yediklerine dikkat et çok hareketsiz kalma

Idrarfa protein kacagi varmi tansiyon icin alfamet veriyo doktoralar

benimde tansiyon sorunum var. 24 haftalık hamileyim. yaklaşık 1 aydır tansiyonum yüksek. günde 2 adet alfamet alıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. şimdilik normal. umarım bir sorun olmadan atlatırız. 10 günde 1 de idrar da protein baktırıyorum.

Merhaba ben de 9 haftalığım. 3-4 gündür tansiyonum 14-15-16 arasında seyrediyordu, çetele tuttum dün doktoruma gönderdim hemen çağırdı dahiliyeye yönlendirdi, alfamet verdi sabah akşam. Bugün başladım içmeye, limonlu suyu da deneyeceğim. Annemde yüksek tansiyon var benim de

T

Benimde 13 8 çıktı bugün tansiyonum sizce yüksekmi hemşire biraz yüksek dedi ama

Allah yardımcın olsun kuzum. Adalat kullanmama rağmen bende de vardı. 34+5 te apar topar doğuma alındım. Beni bekletmeye korkmuştu doktorum. Senin Doktorun ne diyor?

Benimde 13 8 çıktı bugün tansiyonum sizce yüksekmi hemşire biraz yüksek dedi ama

9. Haftalıktan beri sabah akşam ilaç içiyorum. Tansiyonum hep 13-9 çıkıyor çok nadir 14 e çıkıyor. Doktorum 14 ve üzerine çıkarsa haber vereceksin dozajı arttırabilirmiş. Benim öncesinde hipertansiyon olduğunu söyledi doktorum. Gebelik bunu ortaya çıkarmış sadece. Gebelik tansiyonu ilerleyen haftalarda çıkar seninki gebelik tansiyonu değil hipertansiyon dedi. Evde tansiyon aleti hep yanımda korkuyorum ölçüyorum hep

11 haftalık hamileyim tansiyon 1 haftadır akşamları 14de 9.5 kadar yükseliği alfemeye başladım bugün ama bebeğine zarar vericek diye çok korkuyorum varmı benim gibi olan

Arkadaşlar yüksek tansiyon neden olabilir. Yani stres , depresyon,panik atak ve aşırı heyecanla birlikte kalp çarpıntıniz var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…