merhaba canım konuyu görünce hemen yazmak istedim eğer söylediklerimi yaparsan hiç bir sorun yaşamazsın inşallah benimde ilk hamileliğim de 6. ayda başladı başımın arkası ağırlaşıyor etrafa bakarken görüntü titriyordu gözüme kadar vurmuştu anlayacağın ölçtük 14 çıktı o sıralar bi tanıdıkta yüksek tansiyondan bebeğini erkenden almışlardı 6 aylıktı heralde bebek 5 gün dayanabilmişti ben çok korktum tabi benimde tansiyonum yüksek çıkınca. kontrole gittim doktorum bana sadece evde tansiyon cihazı bulundur 14 ü geçerse acile gel hemen dedi neye dikkat etmeliyim bilmiyorum doktor hemen sezaryenle alacak kurtulacaktı çok şükürki annemin tavsiyelerini dinledim erken doğum şöyle dursun oğlumu 41 haftalık doğurdum . bak dikkat etmen gerekenler çok basit et yediğin zaman hemen üzerinden yarım limonu bi bardağa sık üzerine su ekle iç birde taze yani yeşil soğandan uzak dur çiğ soğan yeme mümkünse ne zaman kötü hissedersen limonlu su iç ben korkumdan et yemesem bile sürekli limonlu su içiyordum sarımsağı çorbalarından eksik etme bu kadar basit yediklerine dikkat et çok hareketsiz kalma[/QUOAyy bende hmıleyım ve ılk ebelıgımde preklamsımoldum gozum kor oldu vs vs cok agır gecırdım sımdı ıkıncıye hanıleyım coraspırın kullanıyrm ama korkuyrm da lımonlu suyu muhakak hergun ıcıcem ama sarımsak yemege korkuyordum ben sarımsk tansıyonu dusuruyor u cıkarıyormu bılemedım