• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte vücut kaşıntısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ecsc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ecsc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2016
89
31
3
34
Kızlar 34 haftalık hamileyim sürekli vücudum kaşınıp duruyor. Bir ben miyim bu durumu yaşayan? Aranızda böyle sorunla karşılaşıp çözüm Bulan var mı acaba?

Geçmiş olsun. Ne zamandan beri var Dr a sordun mu bilmiyorum ama, benim bi tanıdıkta da gebeliğin yarısından sonra kaşınma sorunu oldu ama öyle böyle degil. Cildiriyordu kız. Biz kasiyorduk sırtını bacagini, özellikle son haftalara iyice artmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam karaciğerde bi enzim çok yukseliyormus safra kesesi ile de bağlantısı varmış. Neyse doğum yaptı 40i çıkmadan safra kesesini aldırdi. Rahatladı.

Diğer yandan psikolojik sebepli de olabilir. Ben bi seye takılıp üzüldüğümde stres olduğumda özellikle bacaklarım kasiniyor. Kasimaktan tahriş oluyor, kizariyor, bir iki kez kanadı bile..

Yaklaşık bir aydan beri var. Aynı dediğin gibi karaciğerden dolayı olabilceğini söyledi doktorum. Çok şiddetlenirse cildiye ye görünmemi söyledi. Geçen gün gittim tahlil falan yapıldı bişey çıkmadı. iki tane losyon bir tane hap verdi. Ama insan korkuyor ister istemez söz konusu çocuk olunca. Losyonlar geçici olarak kaşıntıyı azaltıyor sonra yeniden...

Diğer yandan psikolojik sebepli de olabilir. Ben bi seye takılıp üzüldüğümde stres olduğumda özellikle bacaklarım kasiniyor. Kasimaktan tahriş oluyor, kizariyor, bir iki kez kanadı bile..

Ben de öyle düşünüyorum geçen akşam durup dururken kaşınmadığım halde başladım kendimi hatır hutur kaşımaya :)

Yaklaşık bir aydan beri var. Aynı dediğin gibi karaciğerden dolayı olabilceğini söyledi doktorum. Çok şiddetlenirse cildiye ye görünmemi söyledi. Geçen gün gittim tahlil falan yapıldı bişey çıkmadı. iki tane losyon bir tane hap verdi. Ama insan korkuyor ister istemez söz konusu çocuk olunca. Losyonlar geçici olarak kaşıntıyı azaltıyor sonra yeniden...
Hmm demek bu, sık karşılaşılan bi sorun. O tanıdık, dr krem falan verdiği halde bir iki kullandi bıraktı çünkü gerçekten kesmiyor hafifletmiyordu. Öyle ki işte daha lohusayken ameliyat oldu. Dr verdiyse endişe etme Allahın izniyle bi şey olmaz, belki rahatlarsin sifan ondadır. Artarsa da tekrar git. Moralini yüksek tutmaya calis, stresli ortamlardan uzak dur, seni uzen insanlardan da... Geçmiş olsun tekrar

Bn de hamileligin basindan beri kasiniyorum karaciger enziminden oldugunu bi kac kez daha duydum gecmiyorda vucudum asiri kurudu bebegime zararii olmasindan korkuyorum

Bn de hamileligin basindan beri kasiniyorum karaciger enziminden oldugunu bi kac kez daha duydum gecmiyorda vucudum asiri kurudu bebegime zararii olmasindan korkuyorum

Ilk kaşınmaya başladığım zaman Vücudum kuruduğunda bebek yağı kullanıyordum o da bir nebze rahatlatıyordu.

Kızlar 34 haftalık hamileyim sürekli vücudum kaşınıp duruyor. Bir ben miyim bu durumu yaşayan? Aranızda böyle sorunla karşılaşıp çözüm Bulan var mı acaba?
Gebelik kolestazı olabilir. Acil dr. una git. Ben ilk hamileliğimde yaşadım. Doğuma kadar devam etti.

ben öyleydim.saç fırçasıyla kaşına kaşına her yerim özellikle ayaklarım çok kaşınıyordu,kanatmıştım.aynı bu haftalarda başlamıştı benimde.

karaciğer enzimlerim falan her şey normaldi,ayaklarım şişmişti.yumurtaya sanırım alerji geliştirmişim.doğumdan 10gün sonra geçti

Gebelik kolestazı olabilir. Acil dr. una git. Ben ilk hamileliğimde yaşadım. Doğuma kadar devam etti.

Cildiye ye gittim tahlil falan yapıldı. Losyonlar biraz yatıştırıyor. Kendi doktorum da gebelik kolestazı olabilir demişti. Doğuma kadar nasıl dayandın çok şiddetli miydi kaşıntın?

karaciğer enzimlerim falan her şey normaldi,ayaklarım şişmişti.yumurtaya sanırım alerji geliştirmişim.doğumdan 10gün sonra geçti

Benim de sonuçlar normal çıktı. Acaba dediğin gibi ben de mi yumurtaya karşı alerji geliştirdim. Bu arada kaç haftalık iken doğum yaptın canım?

Sadece karın bölgesindeyse kuruluktan kaşınıyor. Bebek bianda büyüyünce çatlak oluşuyo kaşıntı sonucu.. sürekli nemlendirmek lazım.
Ama tüm vücutsa mutlaka hekim bilgilendirilmeli.. ciddi olabilir

Cildiye ye gittim tahlil falan yapıldı. Losyonlar biraz yatıştırıyor. Kendi doktorum da gebelik kolestazı olabilir demişti. Doğuma kadar nasıl dayandın çok şiddetli miydi kaşıntın?
cnm bnde hapatit b var bnde gebelik kolestazi gecrdm aglyrm ozellikle geceleri kasintidan cok yukselince erkendn sezaryene aldi doktorum hastalgm bebegw bulasmasn die

cnm bnde hapatit b var bnde gebelik kolestazi gecrdm aglyrm ozellikle geceleri kasintidan cok yukselince erkendn sezaryene aldi doktorum hastalgm bebegw bulasmasn die
doktorun verdgi kremlr kortizonlu oldgu icn de kullanmadm o aciya ragmen.ilik dus iyi gelyrdu

doktorun verdgi kremlr kortizonlu oldgu icn de kullanmadm o aciya ragmen.ilik dus iyi gelyrdu

Çok geçmiş olsun canım... Şimdi sen ve bebiş iyidir inşallah. Yani kaşıntının tek çaresi doğum...

Ay sakin kasimaa bide kızarır ise deli dagiliyor bu normalmiş zaten de . Bebek yagi da sakin kullanma iste badem falan sur.

Ay sakin kasimaa bide kızarır ise deli dagiliyor bu normalmiş zaten de . Bebek yagi da sakin kullanma iste badem falan sur.
Elimden geldiğince direniyorum :) ama karnımdan ziyade vücudum kaşınıp duruyor, kolum, bacağım, sırtım... bebe yağının bir sakıncası mı varmış acaba

Back
X