Gebelikte ventrikülomegali

bebiskom41

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2024
4
0
24
Merhaba kızlar 28 haftalık hamileyim . 2 hafta önce bebeğimin lateral ventriküllerinde büyüme gözlemlendi derecesi 9.1 ve 9.5 . Sonraki gidişimde ise sisterna magna 10 mm sınırda ölçüyorum peritonoloji uzmanına görün dedi . Henüz randevu alamadım bekliyorum . Korkmalı mıyım beni neler bekliyor ? Başına gelen var mı ?😭

31 haftalık hamileyim Emar çekildi kordosentez istemedim . Ventriküller 11 küsür çıktı Sisterna magna 20 çıktı. Çok endişeliyim heyete çakacağım . Siz de aynı rahatsızlıktan mı muzdaripsiniz
Ben de 29 haftalık hamileyim. Aslında çok yüksek değil 8.7 ye 7.5 çıktı lateral ventriküller. Ama 20. haftada 6.6 idi. Yani sonradan genişlemiş. Daha fazla artar mı diye korkuyorum. Ama erkek bebeklerde 12 mm ye kadar genişleme normal kabul ediliyormuş. Özellikle eşlik eden başka bir rahatsızlık yoksa genelde sağlıklı doğuyor bebekler.

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Son durumunuz nedir?
31 haftalık hamileyim Emar çekildi kordosentez istemedim . Ventriküller 11 küsür çıktı Sisterna magna 20 çıktı. Çok endişeliyim heyete çakacağım . Siz de aynı rahatsızlıktan mı muzdaripsiniz
Ben de 29 haftalık hamileyim. Aslında çok yüksek değil 8.7 ye 7.5 çıktı lateral ventriküller. Ama 20. haftada 6.6 idi. Yani sonradan genişlemiş. Daha fazla artar mı diye korkuyorum. Ama erkek bebeklerde 12 mm ye kadar genişleme normal kabul ediliyormuş. Özellikle eşlik eden başka bir rahatsızlık yoksa genelde sağlıklı doğuyor bebekler.
Sisterna magna normal mi

Ben de 29 haftalık hamileyim. Aslında çok yüksek değil 8.7 ye 7.5 çıktı lateral ventriküller. Ama 20. haftada 6.6 idi. Yani sonradan genişlemiş. Daha fazla artar mı diye korkuyorum. Ama erkek bebeklerde 12 mm ye kadar genişleme normal kabul ediliyormuş. Özellikle eşlik eden başka bir rahatsızlık yoksa genelde sağlıklı doğuyor beb

Sisterna magna normal mi
Sisterna magna güncelde hiç ölçülmemiş. Lateraller 6.6 iken o da 5 çıkmış. 20. haftadan sonra genişledi mi hiç bilmiyorum. Bir dahaki gidişimde onu da ölçmelerini isteyeceğim

X