Gebelikte Venöz yetmezlik (varis)

deleverge

Çok şükür, bin şükür
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
156
79
98
Merhaba arkadaşlar,
Ayak bilekleri çok şişiyordu gebeliktendir diye düşündüm fakat dr ultrason çekimi verdiginde venöz yetmezlik yani içten varis olduğu görüldü sanırım pihtilasmaya vs neden oluyomus gebelikte bunu yasayan var midir? Tedavi edilebilir mi? Dr 4.derece dedi.

Canım bende venöz yetmezlik var doktorum hamilelikte hastalığın ilerler doğum sonrası eski haline dönebilir de dönmeyebilir de dedi. Bol bol yürüyüş yap hareketli ol ve varis çorabı giy şikayetleri azaltıyo

O varis corabida bu sicakta nasil olacak bilmiyorum. Aslinda kan pihtilasma sorunu varmis bu hastalikta canim asil sorun o. Rabbim korusun. Kan sulandirici icmeye basladim hafta sonuda bi kalp damar cerrahina gorunucem bakalim ne dicek.

İlaç kullanman hamilelikte sıkıntı olmuyor mu? Ayaklarında göllenme oldu mu? Bi tv programında pıhtı atımı ihtimalinin çok az olduğunu söylemişlerdi sıkma canını bebeğine odaklan Allah yardımcımız olsun İnşAllah senin sapasağlam doğurduğunu duyarız bana da bi umut olur.

Çok geçmiş olsun canım kan sulandırıcı haricinde sana soda öneriyorum günde 2 tane sade olandan. Benim doktorum bana önerdi zaten mide yanmaları yaşadığım için tuketiyorum çok iyi geliyor. Annemde bana hamile iken rahim varisi oluşmuş ben çok zor doğmuşum bu yüzden. Bir daha da gitmemiş varisler gideni de var nerde olduğu da önemli sanırım.

İyi de soda içmesi vücutta su depolar zaten hastalığı ayaklarını şişiriyo

Kullandigim ilac coraspin canim kan sulandirici bunu veriyorlar hamilelere zaten. Ne bilim ya bende yeni ogrendim moralim bozuldu cok sisiyor pos kan kalbe degilde ayak bilegine dogru gidiyormus bacaktaki toplardamar kapakciginda sorun varmis.

Kuzum soda iciyorum aklima geldikce. Benim varis icteymis disyan bisey gorunmuyor ama bunun tedavisi yokmus ne bilim ya anlamadim tam bi kardiyologa goruncem bakalim ne dicekk

Sor bakalım sonuçtan da haberdar et canım:)

Canım merhaba ben bır soru sormak istiyorum ben de varis cıktı grade III reflü akım varmış bır safena magna çapı 5.5 mm sen dogumunu yapabildin mi hamılelıkte kan sulandirıcı kullandın mı

Mrb üzerinden uzun zaman gecmis ama şuanda bende aynı durumdayim sizde olumsuz bir durum oldu Allah korusun deneyimlerinizi merak ediyorum bende çok korkmaya başladım çünkü hem yaşım var hemde bu yetmezlik Pihti atma durumu söz konusu falan çok geçmiş olsun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…