Dahiliye yerine endokrin uzmanına görünün bence onlar bu işin ustası oluyor genelde. Benim de tsh 4.58 civarındaydı ilaç başlattı ve aylık endokrin kontrolüm var. Kesin tanı koymak için 15 gün sonra gel demiştir bana da asm doktoru öyle demişti fakat endokrin uzmanı hemen ilaca başlatıp doz ayarladı. Bebeğin zeka seviyesi ile ilgili olduğu için direkt uzmanına görünün. Geçmiş olsun.Merhaba arkadaşlar
4+5 günlük hamileyim, tsh değerim 3.38 çıktı. Normalde de bende hasimato tiroiditi var. 75mg tiroit ilacı kullanıyorum. Doktorum ilacımı arttırmadı, 15 gün sonra tekrar kontrole çağırdı.
Benim sorum şu, okuduğum bir çok yerde ilk 3 ayda tsh değerinin 2.5in altında olması gerektiği yazıyor. Benim şu an baya üstünde. Herhangi bir sıkıntı olur mu? Dahiliyecimi mi değiştireyim ne yapayım?
8 bin değil mi? aşırı yüksek bu değeriniz, dahiliyeye gidip tiroit ilacı almalısınız6+4 hamileyim ve Tsh hormonu 8154 çıktı bu ne demek ve ne yapmam gerekiyor
Benimde sizin gibiydi hatta hamilelik esnasında da tekrar yükselip düşüyor üç bucugu geçmediği sürece bebeğe sıkıntı olmuyormuş ilaçlarınızı düzenli kullanmaya dikkat edin bir sıkıntı olmaz merak etmeyinMerhaba arkadaşlar
4+5 günlük hamileyim, tsh değerim 3.38 çıktı. Normalde de bende hasimato tiroiditi var. 75mg tiroit ilacı kullanıyorum. Doktorum ilacımı arttırmadı, 15 gün sonra tekrar kontrole çağırdı.
Benim sorum şu, okuduğum bir çok yerde ilk 3 ayda tsh değerinin 2.5in altında olması gerektiği yazıyor. Benim şu an baya üstünde. Herhangi bir sıkıntı olur mu? Dahiliyecimi mi değiştireyim ne yapayım?
8 bin mi çıktı yoksa 8'in yanında nokta var mı??6+4 hamileyim ve Tsh hormonu 8154 çıktı bu ne demek ve ne yapmam gerekiyor
Çok teşekkür ederimm, gerçekten içimi rahatlatan bir cevap oldu bu <3Benimde sizin gibiydi hatta hamilelik esnasında da tekrar yükselip düşüyor üç bucugu geçmediği sürece bebeğe sıkıntı olmuyormuş ilaçlarınızı düzenli kullanmaya dikkat edin bir sıkıntı olmaz merak etmeyin
3 buçuk değil 2 buçuğu geçmemesi gerekiyor aslındaÇok teşekkür ederimm, gerçekten içimi rahatlatan bir cevap oldu bu <3
Evet 8.1548 bin mi çıktı yoksa 8'in yanında nokta var mı??
Elbetteki degerlerin düşük olması gerek ama elimizde olmadan yükseliyor çok doktorlara gittim bebrk için 3 bucuktan sonra sıkıntı oluşuyor dedi3 buçuk değil 2 buçuğu geçmemesi gerekiyor aslında
O zaman 8 bin olmuyor ki yanındaki küsüratı. 2.5 altında olması gerekiyor. Doğru doz ilaçla düşüyor 2-3 aydaEvet 8.154
Her doktor farklı söylüyor demek ki. Ben de yıllardır endokrin bölümünde tiroid tedavisi görüyorum, doktorum hamile kaldığım anda 2.5 üzerini geçmeyecek tahlilin diye tembihledi, geçerse doz yükseltecek hemen, yoksa bebekte zeka sorunları başlar diye uyardı. Tedavi olunan doktora güvenmeli tabi insan. Böyle durumlarda zaten dahiliye doktorlarına güvenmiyorum ben tabi ama konu sahibinin kendi bileceği iş. Umarım bebiş sağlıkla gelir♥Elbetteki degerlerin düşük olması gerek ama elimizde olmadan yükseliyor çok doktorlara gittim bebrk için 3 bucuktan sonra sıkıntı oluşuyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?