• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte tsh değeri kaç olmalı?

willbemom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2022
91
69
3
Merhaba arkadaşlar
4+5 günlük hamileyim, tsh değerim 3.38 çıktı. Normalde de bende hasimato tiroiditi var. 75mg tiroit ilacı kullanıyorum. Doktorum ilacımı arttırmadı, 15 gün sonra tekrar kontrole çağırdı.
Benim sorum şu, okuduğum bir çok yerde ilk 3 ayda tsh değerinin 2.5in altında olması gerektiği yazıyor. Benim şu an baya üstünde. Herhangi bir sıkıntı olur mu? Dahiliyecimi mi değiştireyim ne yapayım?

Merhaba arkadaşlar
4+5 günlük hamileyim, tsh değerim 3.38 çıktı. Normalde de bende hasimato tiroiditi var. 75mg tiroit ilacı kullanıyorum. Doktorum ilacımı arttırmadı, 15 gün sonra tekrar kontrole çağırdı.
Benim sorum şu, okuduğum bir çok yerde ilk 3 ayda tsh değerinin 2.5in altında olması gerektiği yazıyor. Benim şu an baya üstünde. Herhangi bir sıkıntı olur mu? Dahiliyecimi mi değiştireyim ne yapayım?
Dahiliye yerine endokrin uzmanına görünün bence onlar bu işin ustası oluyor genelde. Benim de tsh 4.58 civarındaydı ilaç başlattı ve aylık endokrin kontrolüm var. Kesin tanı koymak için 15 gün sonra gel demiştir bana da asm doktoru öyle demişti fakat endokrin uzmanı hemen ilaca başlatıp doz ayarladı. Bebeğin zeka seviyesi ile ilgili olduğu için direkt uzmanına görünün. Geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar
Benimde sizin gibiydi hatta hamilelik esnasında da tekrar yükselip düşüyor üç bucugu geçmediği sürece bebeğe sıkıntı olmuyormuş ilaçlarınızı düzenli kullanmaya dikkat edin bir sıkıntı olmaz merak etmeyin

Benimde sizin gibiydi hatta hamilelik esnasında da tekrar yükselip düşüyor üç bucugu geçmediği sürece bebeğe sıkıntı olmuyormuş ilaçlarınızı düzenli kullanmaya dikkat edin bir sıkıntı olmaz merak etmeyin
Çok teşekkür ederimm, gerçekten içimi rahatlatan bir cevap oldu bu <3

Elbetteki degerlerin düşük olması gerek ama elimizde olmadan yükseliyor çok doktorlara gittim bebrk için 3 bucuktan sonra sıkıntı oluşuyor dedi
Her doktor farklı söylüyor demek ki. Ben de yıllardır endokrin bölümünde tiroid tedavisi görüyorum, doktorum hamile kaldığım anda 2.5 üzerini geçmeyecek tahlilin diye tembihledi, geçerse doz yükseltecek hemen, yoksa bebekte zeka sorunları başlar diye uyardı. Tedavi olunan doktora güvenmeli tabi insan. Böyle durumlarda zaten dahiliye doktorlarına güvenmiyorum ben tabi ama konu sahibinin kendi bileceği iş. Umarım bebiş sağlıkla gelir♥

Kizlar hamile kalmadan önce TSH im vardı zaten hatta tedavi sürecinde eutrox 75mg ye kadar çıktı ilacimin dozu ve hamile kaldım şuan 5+2yim iki gün önce TSH baktırdım 2.42cikti kadın doğum doktorum karışmıyor onu dahiliyeciyle görüşüceksin dedi ben bunu sağlık ocağında vermiştim ama sonra sonuç göstermeye gidemedim ne yapmalıyım sizce randevu aldım dahiliye ama iki hafta sonraya ilacın dozunu arttirayim mi yoksa iki hafta böyle aynı dozda devam edeyim mi

Back